ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева: Ще водя битката срещу незаконните такси до край
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 05.05.2011Коментари (7)3194
©
Г-жо Каназирева, обявихте на протеста срещу незаконните такси в неделя, че завеждате дело за отмяната им. Има ли случай досега общински съветник да съди общината?

Не, но аз няма да водя делото като общински съветник, а като адвокат на хора, които имат правен интерес да обжалват таксите. По-важното е, че протестът доказа нещо, което заявих преди седмица - Пловдив няма кмет. Смятам, че много хора си мислят това, но просто не го казват на глас. Славчо не дойде да се срещне с протестиращите, той не влиза в дебати, в Пловдив няма размяна на тези. Пускат го само да каже няколко думи и след това го скриват, често се говорят и глупости. Категорично е ясно, че Пловдив се управлява от едно удобно политико-икономическо мнозинство, което е парцелирало града и разпределя ресурсите между няколко групи в Общинския съвет. Проблемите и интересите на пловдивчани са на последно място - видяхме това и при определянето на Синята зона, и при сформирането на таксите, което става по един крайно неправилен начин. Става дума за рекет над гражданите, събират се пари, за да се пълнят дупки в бюджета, но не се знае къде се харчат те. Така е при много такси - при такса смет, за преместваемите обекти, за т. нар. тротоарно право, за гаражните клетки. 


Кого ще съдите, като няма кмет?

Общината, представлявана от него, защото юридически има кмет. Практически обаче няма, Славчо просто е най-удобният вариант за едно - политическо мнозинство.

Същото това мнозинство ви обвинява, че ако намалите таксите, ще отворите дупка в бюджета.

Мен този проблем не ме интересува. Работа на кмета и неговия екип е да формират бюджета от законни приходи. Пълненето на хазната не е основание да се събират незаконни приходи.

На протеста казахте, че има политическо решение предложението ви за намаляването на таксите въбощи да не стигне до сесия.

Да, затова повтарям, че няма кмет. Славчо просто го е страх да излезе и да обоснове събирането на таксите. Аз извадих документи, които показват, че става дума за измама - има грандиозни разминавания между справките на общината и отделните кметства за разходите, стоящи зад таксите. Това може да се тълкува дори като представяне на документ с невярно съдържание.

Има и още едно предложение за намаляване на таксите - на съветниците от т. нар. малка група, и има шанс то да стигне до сесия, защото все пак е направено от хора в управляващата коалиция. Как гледате на това?

Много е смешно, защото хора от управляващото мнозинство внасят предложение срещу бюджета. Уж трябва заедно да са го правили и заедно да са го мислили, а в един момент удрят собствения си бюджет - само два месеца след приемането му. Това е предизборен популизъм.

Как ще гласувате, ако това предложение все пак стигне до залата на Общинския съвет?

Категорично ще го подкрепя, защото наистина има незаконосъобразно завишаване на таксите. Ще гласувам "за" с този мотив, е не с аргументите на вносителите, че е финансова криза и таксите трябва да бъдат намалени. Със и без финансова криза, законите са еднакви и трябва да се спазват. Ако няма криза, значи ли, че на хората трябва да се взимат пари над определеното по закон? Пловдивчани разбраха за какво става дума, затова и само за няколко дни с подписите си ни подкрепиха над 10 000 души. При нас идват хора от дребния и средния бизнес, които са пред фалит заради огромните такси, които им събират. На управляващите трябва да им е ясно, че ако тези хора не издържат и ликвидират бизнеса си, безработицата ще се увеличи. Просто трябва да проумеят, че всяко действие на властта засяга огромен кръг хора.

Да разбираме ли, че ще водите битка срещу незаконните такси до дупка?

Абсолютно. А аз съм доказала, че щом се хвана с една битка, не се отказвам.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Едва ли някой е забравил,че г-жа Каназирева хвърли много усилия София да плати на Пловдив възможно най-ниска цена за боклука!!!Тогава драпаше да се хареса на шефа си Бойко и хич не и пукаше за Пловдив и пловдивчани.Отскоро обаче се завъртя на 180 градуса и няма по-голям радетел на правата на пловдивчани от нея.Нормално,вече и партийка си спретна(или движение беше,не помня със сигурност).Какви циркове още има да гледаме,един Бог знае?!Започна се с гаражите,пари за спорта,безплатни детски градини,по-ниски такси за масите на заведенията,които са на открито...Няма начин да няма още!
0
 
 
Ако говорим за гаражи, аз съм за цялостно преразглеждане на всички разрешени схеми. За какво говорим, тези съборетини са грозни, мръсни, някой са ги превърнали в кокошарници и вехтошарници. Въпроса според мен е съвременни гаражни клетки, боядисани с пътища до тях, а не какго до сега в градинки , тротоари , зелени площи и т.н! Разберете хора, Пловдив няма да стане по чист защото за да си идат до гаража и да си изкарат колата, собствениците на 99% от гаражите газят в кал и мръсотия! Е къде е ползата от тях? дават 30 лв цапат и грозят за 150! На това му казвам Балканска простотия и дивотия! Защо не се говори за това, кому са угодни сегашните грозотии?
+1
 
 
Типично за госпожата определно Пловдивчани мислете и гледайте много добре че идват изборите какви са кандидатите че определно ъъъъъъкккк
Я да прочетем за успехите на Тотев...
на 05.05.2011 г.
+2
 
 
Дани К. всъщност ще направи така, че всеки от гаражите да се дава на търг и тогава ползвателите им може и да ги загубят, и ще се получи абсурдната ситуация два различни близки един до друг гаражни клетки да са с различни цени. Впрочем не знам кой ще се наеме да направи 6000 търга. За съжаление това е популизъм.
+3
 
 
Започва се с предизборен PR......а може би и с набиране на клиенти за адвокатската си практика
+5
 
 
Да го разбираме ли , че г-жа Каназирева с действията си като общински съветник събира клиенти за своята адвокатска дейност ? Предполагам , че адвокатските й услуги ще бъдат платени .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: