ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сачева: Нашият премиер си има своя специфика на говорене, а президентът пък подклажда насилие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 02.10.2020Коментари (11)5465
©
“На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство", казва българската министърка на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю за предаването на ДВ "Conflict Zone". Така Сачева отговаря на въпроса защо правителството не подава оставка, след като социологическите проучвания сочат, че 70% от хората в България няма доверие в управляващите. По данни на “Алфа Рисърч", “Галъп Интернешънъл" и “Тренд", над 60% от българите подкрепят протестите, а според проучванията през последните два месеца, доверието в правителството отбелязва сериозен спад.

"Когато започнахме"

Според Сачева, президентът Румен Радев е този, който сега трябва да “говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и “подклажда насилието". Социалната министърка е на мнение, че войната между институциите - между правителството и президентството, не се отразява добре на стабилността.

Ръстът на БВП в България през последните десет години е около 50%. За сравнение: в Румъния тази стойност надхвърля 200%. България продължава да има и най-ниската средна заплата в Европейския съюз, изброява водещият на "Conflict Zone" Тим Себастиан и пита какви са причините. По думите на Сачева, тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт, защото “когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева".

Водещият на "Conflict Zone" контрира, че по данни на Центъра за изследване на демокрацията, 35% от държавните поръчки са свързани с корупционни практики, а “Трансперънси интернешънъл" разглежда страната като най-корумпираната в ЕС. “Защо не цитираме Евробарометър, според който 58% от анкетираните в България казват, че не се сблъскват с корупция в ежедневието си?".

“Не знам кой Евробарометър гледате, но според този от миналата година 80% смятат, че корупцията е широко разпространена", отговаря Тим Себастиан. И пита защо няма нито един осъден по високите етажи на властта, нито пък сред водещите престъпни босове. Делата са все още в съда, отговаря Сачева. “Но искам да насоча вниманието Ви към това, че части от протестите са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона", казва още министърката. Сачева все пак отбелязва, че правителството се вслушва в някои от исканията на протеста - в тези на “младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията".

"Нашият премиер си има собствена специфика на говорене"

Тим Себастиан обръща внимание и на заключенията на комисаря по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович, която предупреди, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава. “Над 60% от медийното отразяване в България е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода", отвръща Сачева. А относно опасенията за независимостта на националната телевизия след избирането на Емил Кошлуков за директор Сачева казва: “Не съм съгласна, защото в едно от най-популярните предавания по БНТ миналия петък гостуваше един от лидерите на опозицията". Тя е убедена, че “хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите в България".

А признак за уважение към свободните медии ли е премиерът Бойко Борисов да нарича журналистки “мисирки"? - пита водещият на "Conflict Zone". Отговорът на министър Сачева: “Нашият премиер си има собствена специфика на говорене".


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ББ има интелект на омлет и речник и държане на козар :))))
+1
 
 
знам,че не трябва да се съдят хората по външен вид,ама като си на такъв пост трябва да имаш визия.Не като те видят хората и да си помислят,че не си излизало от село.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 02.10.2020 г.
+2
 
 
Тая лъже на поразия в това интервю за Дойче Веле. Както и Боко излъга, че всичко в Брюксел минало нормално. Колко е нормално се вижда от това - ”Нашите пари са като кръв за тези вампири”, каза евродепутатката Клеър Дейли на заседанието за България. Цялата крадлива шайка е разкрита и в Европа знаят вече всичко. Това е видимия резултат от протестите.
+3
 
 
От цялата пасмина, тази роботизирана леля е единствената, която няма да мигне докато изрече всичките лъжи, които са решили. Това да глътне детектор на лъжата, пак ще го преметне. Сигурен съм, че няма и котка, защото това значи, че има някакви чувства, а е видно, че нещата стоят по много различен начин. И за фикус не мога да повярвам, защото и той иска грижа. Сигурно си отглежда тухла четворка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: