ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Няма да повярвате, че тези снимки са направени в Пловдив
Автор: Георги Василев 12:00 / 04.10.2020Коментари (5)54783
Снимки в твърде нетипичен за град Пловдив стил изпрати читател на Plovdiv24.bg на редакционната ни поща. Изображенията, които са по-скоро в пещерен стил, са направени в югозападното подножие на Младежкия хълм, като точната локация фотографът запазва в тайна.

По думите му, скрита от хорските очи е малка дупка в скалите, която води в загадъчна пещера. Мястото няма име и информацията за него е оскъдна. Тунелът е дълъг около 200 метра, с П-образна форма, и диаметър около 1,75 метра. Пещерата свършва с малка дупка в скалите, колкото да влизат няколко слънчеви лъчи.

По всяка вероятност тунелът е изкуствен, тъй като входът и изходът са били допълнително зазидани с тухли. В момента там има признаци на живот – при самото влизане дори има палатка и дрипи.

По стените на пещерата е било рисувано със спрей, като на места "маркировката" показва посоката и къде е краят. Забелязват се странни дупки.  По пода са били и разстилани нишки прежда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.10.2020 г.
0
 
 
Че какво общо имат паветата с тунелите? Знаете ли колко трудно се бури такова нещо? За бункер ще да е било но честно казано не виждам точния смисъл на един подобен труд.За бункер разбирам 20 метра на вътре и после помещения в ляво и дясто а не просто тунел. Как са правили паветата може да видите на същия хълм но на югоизточния ъгъл над трафопоста а именно дялаш яко скали и оформяш. Някой ще ти пробива тунел за павета.Преждата също си има обяснение и то е че други археолози са се страхували да не се загубят :)
0
 
 
Тези пещери ги е имало и преди 50 години и досега който е искал е можел да ги снима.Това, че читателят сега ги открива не означава, че са нещо загадъчно и неизвестно.
0
 
 
Имам приятел, който е много запален "търсач на съкровища". Обикаля по реките и постоянно събира разни златни прашинки. Спомням си че веднъж ми говореше някакви приказки и даже ми показа една статия във вестник в която пишеше че под Пловдив има много тунели, които са пълни с капани в стил Индияна Джоунс.
+4
 
 
Навремето бяха няколко, сега всички са зазидани. Аз знаех, че са правени като бункери при бомбандировка, но и колегата с теориятя за паветата звучи логично. Навремето вътре се събираха само клошари и херцаджии и затова ги зазидаха. Както и трябва да бъде, така че тия безделници от общината да ходят да си свършат работата!
+5
 
 
Няма нищо загадъчно в тази "пещера" . Това е тунел от времето когато тепетата ставаха на павета в Пловдив. Поради наличието на пясъчник в скалата през 90-те години на миналия век входа беше зазидан за да не влизат децата, които си играят около скулптурата на козела. Тунела е точно в скалите зад скулптурата. Аз го помня от 1960г, а тунела е от преди това време. Има два входа -сега зазидани, но явно клошари са отворили за да го ползват. Вътре обяче опасността от срутване си съществува . В този район има и друго помощни галерии, но са засипани днес. Не се надявайте там да намерите артефакти.По скоро ще откриете тоалетна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: