ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандалът около Десислава Йорданова придобива невиждани размери!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:53 / 11.10.2020Коментари (15)36827
© Фейсбук
Десислава Йорданова е подала молба за напускане на община "Родопи“ в Пловдив, където заемаше пост като главен експерт в отдел "Образование“. Това потвърдиха от ръководството на Общината. От Градския съвет на "червените" в Пловдив пък са взели решение тя да не заема и да не кандидатства за ръководни постове в близката една година. Как обаче се стигна дотук?

В предишно разследване на Нова показахме как без да имаш висше образование степен "бакалавър“, можеш направо да завършиш и да вземеш диплома с магистърска степен, а след това - с документа да те назначат като главен експерт в общинска администрация. Разказахме за пловдивчанката Десислава Йорданова, която вече е с анулирана диплома от Медицинския университет в Пловдив. 

Последваха реакции. Прокуратурата в Пловдив веднага се самосезира,  а Икономическа полиция започна разследване. Йорданова бе призована на разпит. Съпартийците й от града под тепетата също реагираха. 

Десислава Йорданова обяви в медиите, че има завършено висше образование степен "бакалавър“. Екип обаче провери така ли е наистина? Показахме дипломата за завършено висше образование степен "магистър“ на Десислава Йорданова. От документа става ясно, че през 2010 г. почти с отличие тя е завършила специалността "Здравен мениджмънт“. Разказахме и как през 2009 г. Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която посочва , че освен платена такса прилага и копие на диплома за завършено висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски“.

От Медицинския университет обаче откриха единствено служебна бележка, в която  е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски“ във факултет "Икономика“- специалност "Маркетинг и Мениджмънт“. Прави впечатление, че името на университета е  изписано с правописна грешка.

Открихме  и още правописни грешки. Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава. 

Разбираме, че Йорданова не е завършила във факултета по "Икономика“ в ПУ "Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува там. Няма и такава специалност "Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета.

Стана ясно също, че от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ не е издавана "служебна бележка“ на Десислава Георгиева Йорданова, защото  университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само уверение върху бланка на Университета.

Докато чакахме тя да ни представи диплома за завършен "бакалавър“, както няколко пъти обеща в кореспонденция и в телефонни разговори, дипломата й от Медицинския университет беше анулирана с решение на Академичния съвет.

Дипломата е заличена от всички регистри на Медицинския университет. Разследване започна и Десислава Йорданова бе разпитана в Икономическа полиция. По наша информация и пред полицаите не е представила диплома за завършено висше образование степен "бакалавър“. 

Нещо повече, пред медиите Десислава Йорданова тиражира нова версия за бакалавърската си диплома. Пред БНР тя обясни, че има диплома за завършен "бакалавър“ от ПУ“ Паисий Хилендарски“- Филиал "Любен Каравелов“ в Кърджали.

Потърсихме за коментар директора на ПУ-Филиал "Любен Каравелов“ в Кърджали. В официалния отговор на професор д-р Илиана Велчева ясно е посочено, че Десислава Йорданова никога не е записвана за обучение в ПУ-Филиал "Любен Каравелов“-Кърджали  и по тази причина липсват данни за нейното студентско състояние в регистъра на филиала. 

В становището на филиала категорично подчертават още веднъж, че в ПУ не издават служебна бележка, а уверение. Още повече, че представената от Десислава Йорданова служебна бележка пред МУ не е на Филиала и в нея се съдържат неверни данни. 

Това, че Йорданова е завършила Филиала на ПУ в Кърджали твърди и нейният баща –депутатът от 44-то Народно събрание Георги Йорданов. Той  попадна в полезрението на екипа, защото по време на нашето разследване той се опита да окаже натиск материалът да не се излъчи. За това екипът ни разполага с доказателства. 

Интересен е фактът, че Георги Йорданов е бил ръководител на катедра в МУ, когато дъщеря му е завършила "магистър“ там.

"Доцент Йорданов е част от Академичния състав на нашия университет и  въпреки политическата кариера, която той прави, все още е член на този Академичен състав, хабилитирано лице е в една от уважаваните катедри. Бил е до началото на тази година във Факултета по "Дентална медицина“. Аз имах телефонен разговор с него, когато получих сигнал от Вас и той ме уведоми, че ще изпрати диплома от ПУ във Филиала в Кърджали, но ние такава не получихме до края на проверката“, обясни проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет-Пловдив.

Проверка за истинността на дипломата на Йорданова за завършен бакалавър направиха и от Градския съвет на "червените" в Пловдив.

"Това си е престъпление. Това не е грешка и прошка. Всъщност не знам, може би органите трябва да се сезират и да се вземат мерки. Това не е извършено само от един човек - примерно, да кажем, само от нея. Учудващо е да нямаш бакалавърска и магистърска степен, и да те назначат за главен експерт. Аз се усмихвам, обаче би трябвало органите да се занимават с това нещо. Замесени са много хора, поне аз така мисля“, каза областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов.

Той назначи проверка, последваха реакции и въпреки това Йорданова бе избрана за член на Националния съвет на партията по време на Конгреса на червените в София.

Проверката на Районна прокуратура – Пловдив трябва да приключи в срок до един месец или в края на октомври. Остава обаче въпросът: Ако разполагаш с документ, с който можеш да опровергаеш всички, защо просто не го покажеш? Какво ще решат разследващите?


Още по темата: общо новини по темата: 3
09.02.2021 »
28.09.2020 »
28.09.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вън отвсясъде! За такива трябва 500 часа обществено полезен труд-да мете улиците...
+1
 
 
Ами ,много ясно,дипломете са фалшиви, продават се за 200-300 лева!И такива хора са експерти!
0
 
 
Много мазна,долна и нагла уж обеща да покаже и двете дипломи и скри като мишок и баща и той нагъл щял органите да сезира тъпак всички комуняги са наши и ваши и още продължава хорото,хубаво го каза чичо Гошо пълна проверка на всичко ,лошото е че има много калинки по върховете с такива "завършени" образования.
0
 
 
Тя да е само тя...с мед да я намажеш. Колко шуробаджанащина има. Навсякъде.
0
 
 
Само тя ли, ами Гонзо, Гешев, шефа на ВиК Марково .....
+2
 
 
90% от хората в община Родопи са невежи , некадърни , необразовани,нагли и първични,направете проверка и ще се убедите във казаното.Като цяло 100% присъствие на БСП .ЗАТВАРЯЙТЕ я пречи за развитието на града.
+2
 
 
г-жа Мурджева,вашият *колега* от край време си е мошеник!Попитайте някои негови колеги какви далавери въртеше заедно с друг стоматолог,собственик на фирма за стоматологични материяли,Ст.М.,какви анекси подписваше в ущърб на Стоматологичния факултет.Да не говорим за далаверите в Окръжна болница с фирмата на неговата втора съпруга!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: