ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Неочаквано продължение след "Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка, после го спукаха от проверки!"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 15.10.2020Коментари (8)13183
© Plovdiv24.bg
Неочаквано продължение след материала на Plovdiv24.bg "Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка, после го спукаха от проверки!". Даваме думата на нашия читател за втори път:

Бих искал да представя развитието по случая със заснетия от мен видеоклип с пътните полицаи на Асеновградско шосе.

Редно и честно е да се представя обективно ситуацията, а не само негативната страна. Целта на цялото ми действие е да се даде пример и гласност как не трябва и как трябва да действа полицията в една цивилизована европейска държава.

Реших да сезирам за случая на най-високо местно ниво и се свързах по телефона с ОД МВР Пловдив. По-точно със секретаря на старши комисар Йордан Рогачев с желание за лична среща с него. Секретарката на ст. комисар Рогачев много любезно ми обясни, че поради противоепидемичните мерки в момента няма приемно време, но да обясня все пак какъв е случаят, за да му предадат. Обясних най-общо и тя ме увери, че ще предаде на г-н Рогачев и ще се свърже с мен.

Да призная отначало не повярвах, че ще ми се обърне внимание от толкова високо ниво. Не се оказах прав. Още на следващия ден получих обаждане от ОД МВР, че ст. комисар Рогачев е информиран за случая и желае да предоставя доказателствата си и повече информация по казуса, като оценява активната ми гражданска позиция. Това бяха думи, предадени ми от секретарката му.

Описах на e-mail ситуацията и изпратих линк към Plovdiv24.bg със статията с клипа.

В рамките на максимум половин час получих отново обаждане от секретарката на г-н Рогачев, като ме информира, че той се е запознал с клипа и случая и отново благодари за будната гражданска позиция, като е разпоредил проверка по случая, лично е информирал началника на Пътна полиция Пловдив, който също се е запознал с предоставените от мен материали и линк към статията с клипа.

Продължих да настоявам за среща с началник от КАТ. От ОД МВР оказаха пълно съдействие, като заявиха, че е уведомен и ще ме приеме в приемното си време.

Благодарих им за любезното европейско отношение и си продължих работния ден. По-малко от 10 минути след последния ми разговор със секретарката получих ново обаждане от нея, в което ме информира, че са установили кои са заснетите служители и всъщност са служители на 5-то РПУ Пловдив и ако желая, ще ме свържат с началника му главен инспектор Иван Чочков, за да си уговоря среща с него. Казах, че имам желание и моментално ме свързаха с него.

Поредното добро впечатление още по телефона. Изключително любезно и цивилизовано отношение от гл. инспектор Чочков - нещо, на което обикновените граждани не сме свикнали за съжаление.

Срещата беше уговорена и се състоя във вторник, 13 октомври, в 16,00 часа. Бях приет в кабинета на гл. инспектор Чочков, който ме изслуша, запозна се с материалите и позицията ми и също ме информира, че вече е назначена проверка по случая.

Възхитен съм от този български полицай, от отношението му към един редови гражданин и от интелигентното му и европейско мислене. Срещата продължи доста дълго, като с всяка минута бях все по-възхитен и доволен, че има такива хора на ръководни позиции в полицията.

Беше ми оказано пълно съдействие за всичко в рамките на законните процедури по приемане на възражението и жалбата ми. Чувствах се европеец в цивилизована държава, с цивилизована администрация.

Проявих желание да се срещна все пак с началника на КАТ, тъй като имам да кажа някои неща и на него и смятам, че обратната връзка от гражданите е важна за ръководителите на полицията.

Гл. инспектор Чочков лично ми уговори среща с гл. инсп. Венелин Младенов за вчера. В заключение:

Искам да изразя благодарност на ст. комисар Йордан Рогачев, гл. инсп. Иван Чочков и гл. инсп. Венелин Младенов за европейския и цивилизован начин на работа и общуване с гражданите.

С такива ръководни кадри има надежда да се промени обликът на българската полиция и да придобие европейско ниво.

В допълнение ще кажа! Аз връзки в полицията нямам и съм много приятно впечатлен, че един обикновен гражданин може да тръгне сам, по каналния ред и да бъде третиран по европейски начин – така, както е редно в правова държава.

С уважение

Ивайло Стаменов



Още по темата: общо новини по темата: 5
12.10.2020 »
09.10.2013 »
09.10.2013 »
08.10.2013 »
08.10.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много се разшумя в медиите,затова е това отношение.И аз преди време бях писал жалба до 2-ро РУ за това,че служителката от паспортно си прави каквото иска-обслужва свои хора,а ние с детето висяхме 3 часа докато ни обслужи и накрая ми отговориха,че била права...
0
 
 
Яко са го сплашили в районното май, май, а? :) И сега замазва, че да не се случи случка, може би?
0
 
 
Тоя,сам не си е вярвал,докато го е писал това...
+1
 
 
аве чак малко нереално ми се струва тая работа ама щом казваш че е така браво на службите..
+4
 
 
Поздравления към г-н Стаменов за усилията и към господата от полицията, които са си свършили работата! Но тази история трябва да има продължение, а именно след любезното отношение от страна на ръководните лица, да има и истински резултати от разпоредената проверка.
+5
 
 
Браво, селските полицаи да разберат че трябва да служат на обществото.Нали за това плащаме данъци за техните заплати.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 15.10.2020 г.
+5
 
 
Евала това е пътят гражданска позиция, а не стачки и други тъпотии!
на 15.10.2020 г.
+6
 
 
Ето така се прави а не само мрънкане по кръчми и седенки. Сега онези от снимката ще имат едно наум а ако такива като Стаменов са повече тогава правилата ще са за всички и ще се спазват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: