ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Не вдигай данъците, кмете!
Автор: Георги Василев 09:53 / 16.10.2020Коментари (8)3949
© Plovdiv24.bg
Депутатът и кандидат за кмет на Пловдив на миналогодишните местни избори Славчо Атанасов се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg относно вчерашното изказване на градоначалника Здравко Димитров, че "пловдивчани не са свикнали да си плащат данъците“. Ето какво каза Атанасов:

"Не са свикнали да си плащат данъците, защото вашият предшественик Иван Тотев ги направи от най-високите в България, а бяха най-ниски. Дори много данъци са по-високи от тези в столицата. За жалост икономическото развитие на София е несравнимо с това на Пловдив.

Разбира се, че са свикнали да си плащат данъците. Ще припомня времето, когато аз бях кмет на общината, а вие – кмет на район "Западен“. Тогава се гордеехте, че имате най-високата събираемост на местни данъци в района – 94%. В другите райони на Пловдив бяха по 91-92%. Затова, моля, не прехвърляйте вината от болната на здравата глава - че пак пловдивчани са виновни.

И друго ще ви кажа, г-н кмете! Чувам, че се готвите за ново вдигане на данъците. Не го правете, г-н Димитров! Това ще означава икономическа катастрофа за Пловдив. Велики финансисти още преди векове са стигнали до заключението, че "високи данъци хазна не пълнят“ - това е аксиома. В момента на същото твърдение са нобелови лауреати по икономика.

Кмете, припомнете си си прословутата крива на Лавал, която обяснява много ясно "високи данъци - ниска събираемост, ниски данъци – висока събираемост“. Не се учудвайте, че голяма част от пловдивчани не си плащат данъците – те просто нямат тази възможност“.


Още по темата: общо новини по темата: 24
15.10.2020 »
21.09.2020 »
07.05.2020 »
19.02.2020 »
18.02.2020 »
27.01.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аве, Зико, кви данъци ще вдигаш, ве? Напъни си задника, направи проекти и спечели европейски пари. Не заробвай града със заеми и високи данъци. Започни да работиш като кмет, защото до момента си само манекен. Така няма да се получи. Пловдив е сложен и труден за управление град, искат се много качества! Ти поне компенсирай с труд, като нямаш талант. Прав е Атанасов и добри съвети ти дава. Послушай го, няма да сгрешиш!
0
 
 
"Чувам, че се готвите за ново вдигане на данъците. Не го правете, г-н Димитров! Това ще означава икономическа катастрофа за Пловдив." Зико, слушай какво ти говори този умен и мъдър човек и не прави поредната глупост. Защото вече изчерпваш лимита на принципа опит-грешка. Вземи се в ръце и като не можеш сам да решаваш, поне се вслушвай в по-кадърните от теб какво ти казват. Вдигнеш ли данъците, пловдивчани ще те вдигнат на палатка, да си знаеш. Не ти трябва на баир лозе. Бъди мъж и мисли трезво! И чуй какво говори Славчо. Той ти го казва със загриженост и от добро сърце! Не пипай данъците!
-1
 
 
Paleta явно е от зиковите тролове и никога нищо не е плащал през живота си, особено пък данъци, след като може да се изкаже толкова неподготвен. Проблемът с пловдивските данъци и такси непрекъснато ескалира. От най-ниските, те станаха най-високи от големите градове на страната. Което е нелогично, неоправдано и несправедливо по принцип. Заплатите са малки, а данъците високи. Какъв стандарт на живот ще имаме тогава - уж втория град?!? Данъците трябва да са адекватни на икономическата и социална ситуация в Пловдив, тука Славчо Атанасов е много прав. А и той как можеше да управлява с ниски данъци, без никакви заеми и със спрени от Дянков държавни субсидии. И при тези условия построи толкова много важна инфраструктура, а социалните придобивки за гражданите бяха големи и много на брой. А Зико сега не може, та чак пловдивчани са му виновни. Що не каза това по време на предизборната кампания, да си беше казал, Майни, ще ви вдигна данъците, нищо, че не обичате да ги плащате. Смехоранчо. Некадърен, неадекватен и неставащ. За кмет особено! Много жалка история.
0
 
 
Какво е направил, та да вдига данъците?
0
 
 
Затворете още веднъж за по 2-3 месеца и ще я втасаме тогава няма да има кой нищо да плаща ни високи ни ниски данъци тъпаци, само глупости в главите им после хазната била празна ако парите растяха по дърветата щеше да е по лесно.....
0
 
 
Първо ни затвори бизнесът, което е незаконно, пък после иска да му плащаме данъци!
+1
 
 
Оффф, пак ли тоя слаФчУ, тъкмо го бях позабравил... СлаФчо, аз да ти кажа една друга аксиома - колкото ти по-празна глават, толкова повече акъл се опитваш да даваш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: