ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Баща от Пловдивско мина през ада, за да върне сина си, отнет насила от социалните
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:07 / 04.11.2020Коментари (174)49751
© Фейсбук
4-годишният Ангел отново е в прегръдките своя баща Златан след близо година мъчителна раздяла. Родителят мина през страшни перипетии и съдебни дела, за да си прибере чедото. Това стана с решение на Пловдивския окръжен съд, който остави без уважение искането на социалната служба в Първомай детето да продължава да е в приемно семейство.

"Взехте го за часове неправомерно. Отне година да се върне законно – с приемо-предавателен протокол като стока", написа Марина Георгиева във фейсбук групата "За по-добро бъдеще на Асеновград“. Жената е сред приятелите на Златан Колев, които са му помагали в битката за сина му.

А случаят има дълга предистория. Майката на Ангел изчезва скоро след раждането му и го оставя на бащата. Колев живее в с. Боянци, където отглежда 50 крави. По тази причина основната грижа за малкия Ангел поема бабата Анка – майка на Златан.

Известно време възрастната жена успява да гледа момченцето, но се разболява от рак.

Тогава на плещите на мъжа падат малкото му дете, болната му майка и животните. В този момент ръка му подават неговата сестра Ваня и съпругът й Симеон от Асеновград. Двамата са бездетни и баба Анка и Ангел се преместват при тях.

Колев осъзнава, че след като не е в състояние да отглежда сам детето, е по-добре да е при близките му. Не след дълго баба Анка умира и Ангел остава на ръцете на леля си Ваня и мъжа й Симеон. На 1 ноември м.г. съседката им Албена Атанасова, с която имат финансови спорове, подава сигнал в Отдела за закрила на детето в Асеновград. В него тя твърди, че момченцето е в риск. Според нея семейството го оставяло по гащи при минус 12 градуса. Атанасова е посочва, че детето много често ревяло, а в един от случаите Симеон го провесил през прозореца. След сигнала на 15 ноември Ангел е отведен с полиция от детската градина, като е вдигнат от леглото му. Бащата не е бил уведомен. Социалните от Асеновград се свързват с колегите си в Първомай за осигуряване на приемно семейство за момченцето. Така детето е настанено при 50-годишна ромка, твърдят близките.

Съдът в Първомай постановява Ангел да продължи да бъде отглеждан от професионален родител. Окръжният съд в Пловдив обаче го отменя, информира "24 часа".

"От вчера момченцето е с баща си. Взехме го и плакахме заедно с Ваня, Златан и Симо, а Ангел се смее и така се е вкопчил в крачола на баща си, че е трудно за разбиране как едни хора посегнаха с лекота на тая връзка", описва Марина Георгиева трогателната сцена. Адвокат Васил Попов, който е защитавал интересите на Златан Колев пред окръжния съд в Пловдив, е категоричен, че социалните неправомерно и необосновано са отнели детето от баща му.

"Въпросната съседка Албена Атанасова подава сигнал на 1 ноември. До 15-и, когато Ангел е взет от градината, социалните не са извършили никаква проверка как се отглежда. А според доклада им излиза, че е имало пряка и непосредствена опасност за живота и здравето му. Започнали са да събират доказателства едва след като детето е настанено в приемно семейство", обяснява адвокат Попов. По думите му Златан, сестра му Ваня и съпругът й Симеон са неуки и необразовани хора и вероятно са имали дефицити в полагането на грижи за момченцето, но в никакъв случай не е имало опасност за живота му.

От детската градина имало и писмено становище, че Ангел идва в добър външен вид и се прибира навреме от леля му. След отвеждането му и настаняването му при приемната майка в Първомай се определя режим на свижданията с бащата.

"От началото на карантина досега обаче Златан Колев не можеше да вижда детето си. Приемната майка се е оправдаваше с вируса. Отказваше дори контакти по телефона“, уточнява адвокат Попов. Според него вината за разделянето на 4-годишния Ангел от баща му и близките е изцяло на социалните работници в Асеновград. Въз основа на техния доклад колегите им от Първомай поискали момченцето да продължи да се отглежда в приемно семейство. Златан Колев и хората, които през цялото време са се борили заедно с него за детето, настояват за оставките социалните служители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво, бъдете живи, здрави и благословени!
0
 
 
Браво , радвам се че всичко е приключило добре
0
 
 
Какви са тея социалните, които ще казват къде ще е детето?! Браво на хората, които са помогнали, бащата да си го вземе!
0
 
 
Това не са социални а търговци да спечелят пари всичко в държавата е така преди помагаха даром на семействата признавам че имаше предимства на мои човек както се казваше но имаше и за другите а сега всичко е с пари за това сме най корумпирана та държава в света
0
 
 
Браво на таткото че си е върнал детенцето!
0
 
 
Интересно с какво образование е въпросната ромка,тъй като един от аргументите на социалните е , че детето се отглежда от неуки и необразовани хора.Кой ще понесе отговорността за изживяния стрес от детето и близките му.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: