ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Британец свали дънките и бельото си пред полицаи в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 11.11.2020Коментари (2)4703
©
Британски гражданин с висше образование никога няма да забрави времето, което прекара в ареста на пловдивското Второ районно. Той е бил задържан около 22:30 часа в събота, а преживяното от него зад решетките е достойно за комедиен късометражен филм, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мъжът бил арестуван за срок от 24 часа по реда на ЗМВР и бил принудително доведен в сградата на Второ РУ. Същият не владеел български език, а и полицаите не си направили труда да му осигурят преводач.

Въпреки това униформените във Второ се опитали му поискат документ за самоличност, на неизяснен език. Нарушителят се държал агресивно и отказвал да представи данни за самоличността си. Затова малко преди 6,00 ч. сутринта в неделя полицаите му направили обиск и намерили в него британска шофьорска книжка – така снели самоличността му.

Преди това, малко след полунощ, лицето започнало да проявява агресивно поведение. Отказвал да изпълни устните полицейски разпореждания да седне и да стои мирен до установяване на обстоятелствата и неговата самоличност (най-вероятно защото не разбирал). Били му поставени белезници.

Скоро след поставяне на белезниците на британеца му се приходило до тоалетна по малка нужда. Отправил до полицаите искане да му бъде позволено да уринира, но поради езиковата бариера останал неразбран. За да онагледи исканията си, същият събул дънките и бельото си и започнал с жестове да показва, че има нужда да отиде до тоалетна.

Отново последвало неразбиране от страна на полицейските органи (въпреки че думата "тоалетна“ идва от английското "toilet"). Това афектирало изключително много лицето, което започнало да крещи на английски език и да отправя нецензурни думи и псувни спрямо един от служителите на английски език.

Оказало се, че униформените все пак знаят малко английски, тъй като разбрали, че арестантът ги псува. Съставили му акт за дребно хулиганство и го дали на съд.

Магистратите прегледали документите – в акта по УБДХ пишело, че действията на нарушителя са извършени около 23,00 часа в събота. Доказателствата обаче сочат, че отправянето от нарушителя на псувни на английски език и сваляне на дънките и бельото му е станало на съвсем друга дата и час.

"В конкретния случай се установи, че деецът е събул дънките и бельото си, за да индикира, с оглед съществуващата езикова бариера с органите на реда, че му се ходи до тоалетна. Отправените псувни пък са били на езика на нарушителя, за който той се е убедил, че не се владее от присъстващите и са били израз на спонтанното му възмущение от това, че му бива отказван удовлетворяване на елементарни биологични потребности“, пише в решението на съда.

Освен това магистратите смятат, че униформените флагрантно са погазили правата на британеца като чужд гражданин, който не говори български – за това свидетелства следното поведение - задържане, без да му се разяснят правата на разбираем език, поставяне на белезници,  неосигуряване на преводач и защитник, възпрепятстване на удовлетвори елементарни биологични потребности.

Поради тези причини мъжът е бил признат за невиновен за извършено дребно хулиганство в ареста. Съдебното решение може да бъде обжалвано.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БОЙ Е*ЪН И БРИТИШ МЮЗИКЪЛ И ЩЕ СЕ ОПРАВИ
0
 
 
Еееех,ама...факт! Иван и Пешо,са от КАТ,спира кола с чужда тегистрация и шофьора,пита,за пътя,на немски,английски,френски... Онези гледат,като олигофрени,човекът махнал с ръка и заминал...Пешо,казва на Иван:Брат,трябва,да научим,по един западен език,а Иван:Да бе,този,като знаеше толкова,та оправи,ли се:):)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблеми с водата в Брестовица
Срути се къща в Стария град
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: