ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нов скандален разказ за починал пациент в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 20.11.2020Коментари (19)8715
©
Още един случай на смърт на COVID пациент след прехвърляне между болници в Пловдив. Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа, че баща й преди два дни е загубил живота си в болница "Свети Георги" след прехвърляне между здравни заведения.

Прокуратурата и здравните власти проверяват и скандални обстоятелствата около двамата починали пациенти, оставени на стълбите на същата болница. Диана пък обясни, че е баща й е бил прехвърлян между болници, като е посетил и частна и че дълго не е бил хоспитализиран, защото не е имал PCR тест.

"Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус", разказва жената.

Баща й е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в инфекциозно отделение, след като е прегледна набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.

"След дълго чакане по коридорите е приет, два-три дни на лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен", споделя Диана.

"Лекува се вкъщи майка ми, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сградата, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в "Свети Георги“ в Пловдив, никой не обясни защо го местят, баща ми, не смятам, че трябваше да бъде местен“, казва още жената.

Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо - да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да се прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртният акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

След интервюто в "Тази сутрин" областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че ще се извърши проверка и по този случай.



Още по темата: общо новини по темата: 15
24.11.2020 »
22.11.2020 »
22.11.2020 »
20.11.2020 »
20.11.2020 »
19.11.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно това е целта на управляващите ни. Да скочим един срещу друг, както с коридора - млади срещу възрастни. А сега, лекуващи и пациенти рџ?”рџ?”рџ?”
-1
 
 
Аз пък моля всички, които постъпват в Ковид отделенията, да не носят ценности и пари със себе си. Не ви трябват пари там, няма откъде да пазарувате. Персоналът не е пазач на съкровищата ви. И на фона на всичките грижи, които персонала, смъртно уморен, полага за вас, остава и за парите ви да отговаря. Много странно е дори да се споменава тази сума от 100 лева точно в такъв момент.
+2
 
 
НЕКАДЪРНИЦИ ПРОСТИ И КАНАЗИРЕВА И ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА....ЩЕ СЕ РАЗКАРВА ПАЦИЕНТ ЗА ТЕСТОВЕ. ВСЯКА БОЛНИЦА ТРЯБВА ДА ИМА ПРИЕМНО С ТЕСТУВАНЕ БЪРЗО АНТИГЕН, ДОКАТО СЕ НАТУТКАТЕ С ПЛОСКИТЕ СИ МОЗЪЦИ, ХОРАТА СИ ЗАМИНАВАТ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: