ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдът се произнесе: Скобите за паркиране пред блоковете са незаконни
Автор: Диана Бикова 19:46 / 20.11.2020Коментари (87)41392
© Plovdiv24.bg
Архив
Скобите за паркиране пред блоковете са незаконни. Това постанови състав на Върховния административен съд в окончателно решение по казуса. Делото беше заведено преди 3 години от бившия кмет на Пловдив и настоящ народен представител Славчо Атанасов, припомни самият той за Plovdiv24.bg. Ето какво каза още Атанасов:

"Приятели, имам една добра новина. Спечелихме делото срещу общинската наредба за скобите за паркиране. Върховният административен съд на последна инстанция се произнесе, че тази част от наредбата за паркиране трябва да отпадне. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Тази наредба на общината беше несправедлива, неправилна, правно неиздържана, дискриминационна и най-вече създаде огромно напрежение между пловдивчани и доведе до междусъседски конфликти. Радвам се, че справедливостта тържествува в лицето на окончателното решение на ВАС! Край на скобите пред блоковете!

Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 222 ал. 2 т. 1, Върховният административен съд, състав на осмо отделение,

РЕШИ:

ОТМЕНЯ решение № 248 от 30.01.2020 г. по адм.д. № 3643/2019г. на Административен съд – гр. Пловдив и вместо него ПОСТАНОВЯВА

ОТМЕНЯ чл. 8а от § 2 от Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив.

Решението е окончателно."

Тричленния състав на ВАС осъжда Общински съвет - гр. Пловдив да заплати разноските по делото, направени от ищците - С. Атанасов 80 лева, Е. Василев - 980 лв., Д. Петров - 1 580 лв. и "Ювенис“ ЕООД, ЕИК 202083993 - сумата в размер на 2320 лв.

Пълният текст на Решение № 14351 може да прочетете ТУК


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ее добре, че го приеха, сега бащинийте дето слагат шишета, камъни, палети и всякакви боклуци за да си пазят "тяхното парко място" могат да спят спокойно рџ?‚рџ?‚рџ?‚
0
 
 
Стига глупости, са казали хората от Кредисимо. Преди 10 години (може и да бъркам точно колко) обявиха паяците за незаконни. Оттогава не съм виждал Паяк да вдига кола!!! рџ?Ѓ
0
 
 
Виждам Даниту и Зикуто да връщат пари пред кметството! :-) :-) :-)
-1
 
 
Ха сега премахнете скобите и ги стоварете пред кметсвото на главния вход за да неможе кмета да влезе.Драги съграждани съдете голяма Община, това заслужават!
-1
 
 
Айде сега едни обратни искове към общината, да върнат парите дето са взели през годините. Само пари търсят да събират, а иначе нещо да пооправят паркинги, улици,паркове.....няма. Ако съм един кмет, ще ги изгоня половината от чиновниците в общината. За пет стотинки работа не вършат. Браво на Славчо, не ми е симпатичен ама този път Браво!
-1
 
 
Направете си и свинарнци пред блока.И ги заградете да са си ваши.
0
 
 
Пълна глупост беше това със скобите! Да, удобно е до някъде, НО само до някъде. Масово хората имат по две коли, едната ОК, а другата!? Отделно - отиваш до магазин, фризьор или там да си свършиш някаква работа и от празен паркинг с над 50 свободни места, няма къде да спреш за бързо да си свършиш работата... То хубаво, веднага ще кажат някои, че може и на 200м да спреш, но то вече станаха толкова много местата със скоби, че и на 500м няма къде или трябва да си в нарушение. Абсурдно и много излишно. Това много се харесва на хората, които си мислят че задължително трябва колата им да е пред тях, но не е правилно! Някъде напред в коментарите видях как някой се оплакваше, че спирали пред тях хора от друг блок... Все едно са спрели, за да ги дразнят. Нямало е къде другаде, спрели са... А най-любимо ми е пукане на гуми, вдигане на чистачки или драскане на колата щото си спрял не където трябва. такъв ако го видиш, трябва да го удряш с кол, та може и да му дойде акъла... Все едно на мен да ми дойдат гости и някой да им надере колата! Или пък аз да отида на гости, няма значение. Това е аборигенско! Трябва да се помисли за площи, които могат да бъдат обособени като паркинги, има доста такива, да се помисли освен за инфраструктурата как автомобилите с други регистрации, които вече са адски много да плащат данъците си тук и да се водят на отчет тук. Нищо против хората от другите градове, знам че не са дошли за разнообразие, а по принуда, но пък е и много удобно да плащаш в пъти по-нисък данък, но да имаш претенции, че живееш в Пловдив и все пак имаш право да паркираш. И не на последно място макар че се работи по въпроса, все още има стотици неизползвани коли по улиците. Обикалят, гледат ги, реагират ако подадеш сигнал, но явно нещо някъде куца, защото все още има много такива. Много има да се говори по темата... хората трябва да осъзнаят, че такова нещо като "пред нашия блок" няма... Ако не си в нарушение... край. Общината трябва да разгледа терени, които да се обособят като паркинг, без да се посяга на зелени площи, защото и те са кът + да преразгледа наредбата за излезли от употреба автомобили. И... няма страшно, ще става по-зле!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: