ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нека знаещите професори кажат как се лекува пневмония по телефона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 23.11.2020Коментари (7)7757
©
Covid картината е доста сериозна и поражда в мен и огромна тревога, и огромно недоволство и гняв.“ Това каза пред БНР общопрактикуващият лекар от Благоевград д-р Димитринка Вълчанова. В предаването "Преди всички“ тя определи ситуацията като изключително сериозна. "В същото време срещаме сякаш една съпротива от нашите управляващи – говоря за Благоевград, да се вземат навреме много по-сериозни мерки, за да ограничим това лавинообразното разпространение на Covid инфекцията“, каза д-р Вълчанова. В Благоевград не беше направено нищо допълнително, за да бъде спряно разпространението на инфекцията, смята общопрактикуващият лекар.

"Всяко изказване на управляващите започва с фразата, с репликата "Има легла“. Знаете ли обаче колко е празна от съдържание тази реплика? Какво значи легла? Какви са тези легла? Това не са легла в спа центрове и хотели. Това са болнични легла и на тях ляга болен човек“, коментира общопрактикуващият лекар. Каквото и да направим, където и да поставим легла, докато не спрем разпространението на инфекцията, легла няма да има, допълни д-р Вълчанова.

Надпис върху кабинет на общопрактикуващ лекар в столична поликлиника.

Легла няма, категорична е д-р Димитринка Вълчанова, която разказа за 10-15 души с двустранни пневмонии, които лежат вкъщи и уточни, че това са данни само от последната седмица. 

"Пневмонията вече е усложнение. Двустранната пневмония вече е сериозно усложнение. Да не говорим, че става дума за хора във възраст рискова, със съпътстващи допълнителни сърдечно-съдови, ендокринни, бъбречни, чернодробни заболявания, които изисват този пациент да бъде наблюдаван, да бъде лекуван в болнично заведение.“

Личните лекари полагат неимоверни усилия да лекуват такива пациенти, изтъкна д-р Вълчанова, която има над 70 обаждания от свои пациенти дневно.

След като общопрактикуващите лекари останалата част от съсловието ги тълкува като не толкова знаещи, нека знаещите, доценти и професори, да обяснят как се лекува една такава пневмония при диабетик и при сърдечно-съдово болен, призова личният лекар.

Лесно е, когато 24 часа се наблюдава динамиката на един пациент в болница, допълни Димитринка Вълчанова. "Дали някой от колегите болнични, много знаещи и още по-много знаещи ще излязат и ще поемат ангажимента да лекуват такъв пациент само по субективни оплаквания, по телефона? /…/ Кажете ми вие как по телефона се преценява чернодробната дисфункция, как се преценява бъбречната дисфункция?“


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Истината и реалност.Малко свършено от нас,незабележимо дори.
+2
 
 
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
Сподели какво ново....
на 23.11.2020 г.
-1
 
 
Ако искате да благодарите на някого за унищожението в което живеем - благодарете на протестиращите червени изроди, които ни докараха до тук.
0
 
 
Лесно ли е така, някой друг ни е виновен, ние пак сме невинни? Казват ти колко хора не вярваха, че има вирус, че целта е да се усвояват пари и пр. конспирации, включително и че Бил Гейтс ще ни чипира! Предрича се трета вълна през зимата, поне за нея да се стегне обществото!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.11.2020 г.
+3
 
 
Никак - по телефона. Захвърлени сме на съдбата или направо на бунището! Но не от лекарите, а от управляващите, които нищо повече не направиха за да овладеят втората вълна. А се знаеше, че ще има такава. Само стойки чупят по медиите и лъжи до безобразие! Това не е управление на държава, нито по време на пандемия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: