ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Андрешко си мисли, че прецаква системата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 25.11.2020Коментари (3)8192
© Google
Читател потърси Plovdiv24.bg, за да сподели: "Здравейте, във връзка със статията за увеличаване на времето на "синята зона" под предлог "осигуряване на повече места за паркиране на живущите“, Ви сигнализирам за реален проблем, който ескалира с всеки изминат ден.

Трогнати сме от загрижеността на зам.-кмета Чонов и опитите му да ни осигури благоденствие поне в тази част от нашето ежедневие. С оглед на горното моля да изпратите официално запитване до Чонов, както и до директора на "синя зона" за следния проблем:

Карето, заключено между улуците "Опълченска", "Петко Каравелов", "Христо Г. Данов" и "Бетховен" е "синя зона" в ЦГЧ. Обществена тайна е, че преди поставяне на паркомати срещу дребна сума от два-три лева можеше да паркираш по цял ден и да си ходиш безгрижно на работа. С поставянето на машини за таксуване обаче тази възможност отпадана и тъмни облаци се надвесиха за работещите в района.

Доказателство за горното е интервю на предишния кмет, който заяви, че с поставяне на автомати приходите от "синя зона" са се повишили значително. Изкарахме едно блажено време от месец–два, намирайки лесно места за паркиране. Разбира се, Андрешко роди друг начин за заобикаляне на системата и намери начин да си паркира по цял ден – инвалиден пропуск за безплатно паркиране.

И изведнъж центърът се инвалидизира. С един прост обход може да се констатира, че колите с такъв пропуск всекидневно са поне 25-30. Съгласно наредбата за "синя зона" този пропуск дава право на паркиране до 2 часа, и то на обособените затова места. Наглостта на хората стига до там, че вече извършват и търговска дейност с такива пропуски, за илюстрация прилагам снимка.

Тези хора си мислят, че прецакват системата, а всъщност прецакват всички нас и най-вече хората с увреждания, които ако имат нужда, няма как да паркират, защото местата са окупирани от псевдо инвалиди.

В тази връзка моля да изпратите запитване до горепосочените длъжностни лица

- Кой и по каква методология контролира законоустановения ред за паркиране в "синя зона" с инвалиден пропуск - до 2 часа и то на обособените затова места,

- Как се контролира поставеният знак, на който няма номер на колата дали се отнася за конкретното МПС и дали се ползва от правоимащия инвалид.

- Допуска ли се използването на такъв пропуск за коли, с които се извършва търговска дейност – доставки на храни, куриерски служби и други.

Завършвам със следния призив: г-н Чонов, ако наистина сте загрижен за живущите в такива райони, следва да приложите закона с цялата му строгост, като по този начи, ще постигните много по-добри резултати(вкл. и финансови), отколкото вдигане на времетраенето на зоната. Ако не реагирате, просто ще увеличите инвалидите в ЦГЧ, а мотивите за промяна на времетраенето на зоната ще бъдат нищо повече от поредния цинизъм.

Р.S. Да не забравяме и десетките отпуснати места на ЕВН, които допълнително ограничават местата за паркиране в района".


Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какво значи, че ще се освободят места за живеещите повече със тези мерки? Това са пълни глупости не се на ядоха големите глави като кмета и сега дай да увеличава е до 18 30 този индивид само знае да увеличава без да има намерение да намалява и само предпоставки и тъпи предложения за сметка на нас пловдивчани!
+1
 
 
В тази държава всички сме инвалиди,щом търпим да ни разиграват държавните чиновници,само дето нямаме стикери..! А на кмета му пука за живеещите там и за кой как се урежда! Важно е да е отчел дейност и да трупа точки,за да може да си почива някъде,докато му тече заплатката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: