ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив отварят градини само за деца на медицински работници!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 26.11.2020Коментари (146)15946
©
По време на триседмичната карантина за детските градини и ясли община Пловдив дава възможност децата на медицински работници, работещи на територията на града, да ползват услугата. Общинският кризисен щаб ще поиска разрешение от министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите.

От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва да събира данни на желаещите семейства. Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно бъде пусната анкета до всички болници. Броят на групите ще зависи от желаещите да се възползват. 

"Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите които лекари, мед сестри и санитари полагат за болните в този труден момент", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов

Във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки на територията на Република България считано от 23.30 часа на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. и преустановяване на посещенията в детски градини Ви уведомяваме, че Община Пловдив има готовност да сформира групи в няколко общински детски градини за посещение от децата на медицински работници от болнични заведения на територията на Община Пловдив.

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел "Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За всички безработни и за тези, които така завидяха, че ще гледат на лекарите децата.Айде дерзайте, ако имате ТОПКИ.Пълно е с обяви за работа .Болниците търсят санитари, че и плащат на всичкото отгоре.Айде сега да ви видим или не ви стиска.
0
 
 
На който не му харесва,да вземе той да стане доброволец в ковид отделение, аман от мрънкачи вече, ако всички спазваха ограниченията нямаше да сме на тоя хал!
0
 
 
Адмирации, от лекарите ни зависи живота. Аз и да остана вкъщи все ще се оправим, ама ако лекар или санитар няма, когато трябва, ще се загуби човешки живот. Колко от тук коментиращите наистина нямат избор. Сигурна съм че повечето или работят хоум офис, или не работят или имат вариант за детегледачки или баби. Така че преди да се възмущавате прекалено, помислете дали няма вашия или нечий друг живот да зависи от това, че детето на медицинския работник е на градина, а той или тя са на работа.
0
 
 
Все пак медицинските работници, са ни най - необходими в момента.
0
 
 
От това по просто решение не можаха да измислят!!! Ами тези майки и бащи дето работят в хранителните магазини, аптеки, банки те какво да правят?
0
 
 
Мисля , че много хора не са схванали идеята. При нас по време на първия локдаун, децата на лекарите(и всички служители на NHS, болногледачите) , пожарникарите, полицаите, работещите в магазини, пощи, аптеки, останаха на училище-наричат ги "деца на ключови работници". Съответно и децата на учителите също. Няма как да се спрат тези услуги!!! И за да са на линия т.н key workers , децата им бяха на училище. Човек, който не е в нито един от тези сектори, съответно е бил у дома си,заедно с децата, защото беше/е локдаун.. Нали? 🤦‍♀️ Хубаво сте взели пример, Пловдив, па макар и малък.рџ‘Ќ
0
 
 
В Австрия градините и училищата работят за децата на всеки, който трябва да работи и не може да стои вкъщи.
0
 
 
Лекарите са всеки час със заразата.Вие колко заразени срещате всеки ден ако си стоите в къщи.Има ли болница или отделение да не е заразено -няма.
0
 
 
Какви хора сте? За какво правите деца като не искате да си ги гледате? Един месец няма да се чекнете насам натам ами ще си гледате децата. Всичките имат телефони за 2 хилки и сутрин пред градината не виждам някой да идва с трошка ама тук реват, че нямат пари. Нагли хора. Става въпрос за живота на хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: