ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"The Banker" определи най-добрите банки за 2020 г. Банка ДСК е "Банка на годината в България“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 03.12.2020Коментари (2)7475
©
Банка ДСК бе обявена за "Банка на годината в България“ за 2020 г. в авторитетния конкурс "Банка на годината 2020", организиран от британското списание The Banker.

Във фокуса на присъдената награда е начинът, по който банката отговаря на динамично променящите се клиентски потребности, доказва своята устойчивост във време на пандемия и запазва и развива добрите взаимоотношения със своите клиенти. Това е шестото престижно отличие, което Банка ДСК получава от изданието. 

"Изключително високо ценим наградата от The Banker, защото тя е признание за умението да се променяме заедно със средата, да сме гъвкави в отговор на променящите се клиентски нагласи и поведение. Това е награда за способността да запазим ключовата роля на Банка ДСК в отстояване на стабилността на сектора по време на пандемията, през която преминаваме, запазвайки като наш най-важен приоритет нуждите на клиентите и служителите ни“, коментира наградата г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Присъждането на наградата се основава на прецизната оценка на журито, която включва, освен стандартните финансови показатели – капиталова адекватност, размер на активи, нетна печалба, възвръщаемост на капитала, съотношение приходи-разходи, коефициент на необслужваните кредити, така също и гъвкавост, трансформация и многообразие на клиентската база.

През 2020 г. Банка ДСК успешно завърши обединяването си с Експресбанк – интеграционен процес без аналог на пазара, реализирайки безпроблемно финалния етап в период на извънредно положение, с работа на екипите по сливането в режим хоум офис. В момента финансовата институция обслужва над 2.5 милиона клиенти и предлага пълен спектър от модерни финансови продукти и услуги.

Банка ДСК се присъедини към Реда за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки, както и към програмата на Българска банка за развитие  (ББР) за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица и така подкрепи своите клиенти – физически лица, изпитващи затруднения при погасяване
©
на кредитните си задължения вследствие на кризата, породена от COVID-19. Банката оказа подкрепа и на своите клиенти - микро, малки и средни предприятия (МСП). Тя подписа споразумение с ББР за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на своите МСП клиенти, засегнати от кризата.

Едновременно с това, Банка ДСК  извърши прехода към следващия етап от развитието си, фокусирайки се върху пълна интеграция на технологиите в ежедневния банков бизнес и извеждайки иновациите и дигитализацията в обслужването на клиентите като основен стратегически приоритет. 

Банка ОТП, Унгария, и словенското й подразделение - SKB Bank, също са сред победителите в категорията "Банка на годината“ в престижния конкурс на  The Banker.  

Конкурсът "Банка на годината“ на британското банково и финансово издание The Banker са приети за стандарт в отличаване на най-добрите в индустрията в глобален план. Тази година изданието отбелязва своята 95-а годишнина като най-авторитетния форум за дискусии, дебати и сътрудничество в областта на банките и финансите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.12.2020 г.
0
 
 
тея куфари явно не са били клиенти на тая пробита банка...
0
 
 
Не дават лихви щото са много зле, а какво излиза, че са на много, ама на много голяма печалба.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Аматьорски футбол
Бум на коклюш в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: