ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш лекар към Първанова: Срам сте, идете в "Пирогов", ще Ви вземат за санитар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 04.12.2020Коментари (8)8816
©
Антония Първанова
"Вие сте опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит. И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар". Това написа във фейсбук профила си д-р Елена Николова, лекар на първа линия в департамента Ойз, Северна Франция по повод вчерашното интервю на д-р Антония Първанова в bTV.

Първанова даде пример с премиера Бойко Борисов, който е изглеждал така, сякаш при лечението му е било прекалено с кортикостероиди.

"Той определено имаше подпухнал вид и изглеждаше като човек, на когото кортикостероидите са му предозирани“, допълни Първанова.

Ето и пълния коментар на д-р Елена Николова по повод твърденията на д-р Първанова:

"Днес се събудих отново с доктор Антония Първанова Antonia Parvanova в ефира на БТВ. Не знам с какво се чувства тя призвана да раздава щедро мнения по национални медии, които кардинално противоречат на консенсусите за лечение на световни експертни СЪВЕТИ (медицината е плуридисциплинарна наука). Уморително е това поведение на “едно си баба знае, едно си баба бае" и друг е въпросът, в момент, в който медиците изнемогват и умират на работните си места, как други държат непременно да си разходят грима и тоалета в тв студията.

Чухме отново, че схемите на лечение са “тотално грешни". Боже, как може да лекуваме с антибиотици вирусна инфекция, нищо, че CRP расте, температурата хвърчи или болният се дави в кашлица.

Защо ли трябва да вярваме и прилагаме централизирано лечение, предложено от интернисти, инфекциолози, вирусолози, алгоритъм, като един експерт по “обществено здраве" , политик, не практик ( който сведе всичко пак до политика в интервюто) , мисли много по-ефикасно от всички тях. Еврика!

Разбрахме също така, че д-р Първанова е излекувала (вече) 80 човека от Ковид - паралелно на личните им лекари с тяхното безумно лечение, иззела функциите им недекларирано! и уронила без задръжка авторитета им в очите на пациента. Интересувам се информирана ли е за тази легална ? декларирана? дейност НЗОК и какво мисли по въпроса Български лекарски съюз.

Стана дума и за кортикоидите, с които Премиерът Boyko Borissov е бил натъпкан до степен да развие фациес луната (окръглено като луна лице). Дали колежката си е дала труда да провери точните дози на кортикоида по директиви на МЗ (ако такъв орган изобщо съществува за нея и не е някаква шашмалогия, търсеща как да интоксикира и умори населението с ваксина, за разлика от нея самата).

На всеки редови лекар е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не предизвикват оток, дори обратно, освен в случаите, в които човек не се тъпче със сол и захар, като ги приема.   

Фациес луната е израз на хроничен хиперкортицизъм, при който има висока продукция на хормон хронично, тоест дълго временно. Фациес луната не е ОТОК, доктор Първанова, а е тип ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, но Вие си говорите открай време на зула, по спомени, непроверено и откъслечно каквото Ви хрумне, със самочувствието на всезнаеща.

Думата “колегиалност" и лекарска етика очевидно значат за Вас толкова, колкото и “лечение по правила" или препрочитане на учебник.

Вие сте още толкова и опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит.

И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар."


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесно написано!Не знам дали става за политик,но не е никакъв лекар!
0
 
 
Защо стои във Франция като толкова е опитна да дойде тя в Пирогов
0
 
 
МОЙТЕ АДМИРАЦИИ КЪМ ВСИЧКИ ДОКТОРИ МЕД СЕСТРИ СЕНЕТАРИ КОЙТО СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ НО ИСКАМ ДА ПИТАМ ТОВА ДОКТОРЧЕ СПОРЕД НЕГО ТРЯБАШЕЛИ ГЕНЕРАЛА В ЧЕРЕН МОНДИР И ОКОЛО НЕГО ХОРА ДА ВСЯВА ПАНИКА И СТРАХ В НАС ЛЮБОПИТНО МИ Е
0
 
 
И още нещо - тАлАвизия *божков телевижън* по цял ден плюе по правителство,вирус,карантина,новините им минимум са черни,оплюващи,ако ги слуша и гледа човек извън България ще се чуди има ли изобщо живи хора тук!Затова по нея се *изявяват* един куп боклуци,които в момента са изритани от живота и политиката!
0
 
 
пърФанова е *дофтор* колкото аз съм хАмерикански кУсмУнаФт!Много отдавна тя е в политиката да лиже г*за на царя и тези около него,вързана е за яслата и като лекар е пълна нула.Да не говорим,че е пълна простакелка както в обществения,така и в личния си живот!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: