ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Писмо до Общината: В "Кауфланд" и "Лидл" може, а на базар в "Капана" - не! Защо?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:58 / 04.12.2020Коментари (29)12898
©
До Общински кризисен щаб на Пловдив,

Министерство на здравеопазването,

Социално ангажираните медии,

Широката общественост

Отворено писмо

Във връзка с публично оповестеното решение на Общинския кризисен щаб да бъдат отменени Коледен Базар Капана, "Коледен панаир на занаятите" и Фермерски пазар Пендара - Пловдив

"Ние, организаторите им, бихме искали да направим обръщение по този повод и да зададем следните въпроси:

1. Молим Щабът да направи паралел между действащите Общински пазари и “Руски пазар" от една страна, и “Коледен базар Капана", “Коледен панаир на занаятите" и ‘Фермерските пазари" от друга, като вследствие да отчете не се ли прилага двоен стандарт в отношението на общинската администрация. Молим щабът да изясни с какво частните коледни пазари са по-опасни от общинските?

2. Молим Щабът да направи паралел между по-горе изброените частни пазари и магазините "Кауфланд", "Лидъл", "Била", "Практикер", "Баумакс", "Метро", "Технополис", "Джъмбо" заедно с останалите чуждестранни фирми. С какво откритите коледни базари са по-опасни за здравето на граждани-те от магазините на големите вериги? За обществото, изглежда, сякаш интересите на заможните чуждестранни лобисти биват защитени, за разлика от прехраната на българските производители, занаятчии и автори.

3. Молим Щабът да направи паралел между ледената пързалка, намираща се на площад “Централен" и коледните базари. Какво я прави по-безопасна за здравето на гражданите? Тук отбелязваме, че в стремежа си за елиминиране на опасността от заразяване, организаторите на базарите са отменили всякакво културно съдържание, което може да бъде предпоставка за струпване на хора.

4. Молим Щабът да обясни защо не прилага заповед “РД-01-677/25.11.2020г." на здравния министър, в която се дава разрешение за провеждане на такива дейности? Какво прави точно коледните базари, така опасни за общественото здраве?

5. Молим ръководителите на Щаба, честно и открито да представят конкретните причини, заради които забраняват коледните базари в град Пловдив?

Молим Община Пловдив за разрешение да бъдат проведени вече организираните коледни базари, като отговорно заявяваме, че ще спазим всички мерки за безопасност. Призоваваме за справедливи и логични решения, за да се избегне ощетяването на трудещи се българи, заради непредвидимост и непоследователност в управлението на кризата.

Припомняме, че не всички хора са на сигурна заплата и лишаването от възможност за реализация на изработеното ще остави много творци и занаятчии без препитание в празничните дни, без перспектива и средства в зимни-те месеци.

Нека Община Пловдив не пренебрегва фактът, че частните организации като “Капана Фест" ЕООД, са заплатили в пълен размер всички такси за дейността си в сезон “Ковид 2020", независимо от намаления интензитет причинен от пандемията, без да ползват финансови облекчения или помощ от държавни институции. В подкрепа на нашето искане, прилагаме подаденото заявление за провеждането на “Коледен Базар Капана", който официално поема отговорността за спазването на всички изисквания наложени със заповед “РД-01-677/25.11.2020г.", на здравния министър.

Драги управляващи, осъзнаваме отговорността си към здравето на обществото, защото то е нашето здраве и здравето на нашите близки, заради това всички изложители ще бъдат с маски и ще разполагат с дезинфектант за лична, и клиентска употреба. Не отнемайте надеждата, идваща от предстоящите светли празници. Призоваваме ви, бъдете Хора, не тирани. Благодарим за разбирането и доверието в нашата дейност".


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защото тиквата няма печалба рџ?‰
0
 
 
Умните глави това измислиха, поредният абсурт който сме длъжни да изпълняваме!
0
 
 
Как така, ще молите бе? Заповядвайте! Те нямат власт над нас! Обикновени чиновници!
+1
 
 
А в Джъмбо знаете ли какво беше? Какъв Локдаун, какви пет лева? Човек до човек, половината с маски само проформа! И никакъв контрол!
0
 
 
Не съм от Пловдив, но този град ми е харесвал винаги. Ше го духате както всички други, защото просто нЕма кой да е по-силен от повелята да си даваме дупетата в национален мащаб на чужденците. Тези големите вериги на чужденци са си из цялата територия наша родина някога наричана България. Те са си държави в територията ни, наречена в wikipedia държава.
0
 
 
"Капана" стана разкошен район!Като си спомня разбитите калдъръми-а сега-страхотно! Само тъпаците завистливи глафчовци се пукат от яд,че стана нещо хубаво в Пловдив.На тях им е криво и Цар Симоонавата градина,Пеещите фонтани, Спортна Зала Колодрум и всичк оостанало.И те ще са доволни ако се сринат,ако ги няма и си тънат в глафчовата мизерия! И -ДА, Какво пречи Капана и празненствата в него на пловдивчани-все едно сега всички търговски вериги предпазват ? Напълно подкрепям идеята -базар в Капана да иде! Да седнеш,да пиеш по едно кафе,едно греяно вино и да има за всички-който иска-да пие немско вино, който иска-да наблегне на нашенското! А който не иска- да си хваща пътя и заедно със селското ЗПКЧ -към Карлово!
0
 
 
Е как нали трябва да робуваме на чуждестранните вериги!
+2
 
 
Абсолютно правилно са ги отменили,никъде в Европа няма нито в Австрия,нито в Германия,толкова ли е жизнено важно да се проведат,щом има заповед това е ,трябва да затворят и тази пързалка,мир да има,не става въпрос да изкарат някой лев ,става въпрос за здравето на всички ни ще се мине и без тези коледни базари ,разберете от здравето и от живота по голямо няма,бъдете здрави и усмихнати.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: