ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Горят боклуци на метри от терасите ни
Автор: Георги Василев 09:35 / 05.12.2020Коментари (16)6975
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да даде гласност на един много наболял за града ни проблем - качеството на въздуха. Той твърди, че освен традиционните фини прахови частици, той и неговите съседи са принудени да дишат дим от изгарящи боклуци, който се носи от къщата на комшиите.

По думите му, във въпросната къща са натрупани огромни камари от боклуци, които се горят, а задимяванията са ежедневни- зиме и лете.

"Не се диша, от години е така. Къщата на ул."Люсиен Шевалас" в район "Южен". Обръщали сме се към РИОСВ и районното кметство, но напразно. И днес е така, и утре пак ще е така", пишат обезсърчените читатели.

На изпратените снимки се вижда, че терасите на гражданите са разположени над нивото на комина, от който идва задимяването. В района преди е имало само къщи и всички са използвали твърдо гориво. Днес на много места са изникнали кооперации, като често се случва димът от комините на къщите да отива към терасите.



Още по темата: общо новини по темата: 374
17.03.2024 »
03.03.2024 »
18.02.2024 »
17.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Администрациите в България не работят,това е обществена тайна.Живея в същия квартал в Пловдив,при крещяща нужда да се намесят от общината,са ме отпращали към други институции,а един път даже ми казаха буквално,цитирам:ЗАЩО ДОЙДЕ ТОЧНО В ПЕТЪК-ДЕН НА МАЙСТОРА..!! Няма да коментирам повече! СЕЩАЙТЕ СЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЪЩИТЕ!
0
 
 
То ако варви така и парламента схте потпалкт там има бак боклук за горене
Сподел;ОИБУЖЪТРЕЗВТи какво ново....
на 05.12.2020 г.
0
 
 
А да се правят барбекюта по тротоарите? Ами тази мода пред магазините за хранителни стоки да се заформят убежища за пиячи и пушачи? АМИ ТОВА Е КОШМАР! За да влезеш в магазина се разминаваш със сулю и пулю. КЪДЕ Е ОБЩИНАТА? А РЗИ, а БАБХ??? ТОВА има ли го в другите градове?
0
 
 
За съжаление и аз го имам същия проблем във Варна. Цяло семейство се настани от индо българи в една изоставена къща и институциите спят. След подаден сигнал от моя страна дори ме обвиниха от районното кметство ,,Приморски,, че да не ги търся повече. На хората от кметството не им пречили. Строят си колиби, улицата е пълна с боклук, вода на корем само с тока не става защото е все пак частно дружество и веднага ги изловиха. Тотално съм отчаян
0
 
 
И товА се случвА, след като днес в Пловдив, въздухът е най-мръсен в България. Институциите почиват събота и неделя. А от понеделник до петък-спят. Дали има връзка мръсния въздух, с това че в Пловдив има ТРИ пъти повече болни от Ковид 19 от Варна, с почти равно население. Или само областната Данка е виновна?!?
+2
 
 
Въпросният човек отговорен за това е вехтошар.Живее в крайна мизерия, без ток от години. Препитава се като, мъкне всякакви боклуци в двора и тези които стават за горене гори за да се топли, но гори кабели. Този терор продължава повече от 10г. и няма зиме или лете, човека си гори и не му пука. Живеем на 200м. по улицата надолу и направо не се трае. Лично съм ходил да му правя няколко пъти забележка, но от дума не разбира. Търсил съм и аз институциите за този проблем още преди 3г. но без никакъв резултат. Впрочем в този ред на мисли нищо не се случва в този район, подавал съм и на паркове и градини преди 2г. молба за опасно изсъхнало дърво на ул. Люсиен Шевалас. отново без никакъв резултат. Искрено се надявам чрез тази публикация да се задействат нещата, защото това не е нормално....
на 05.12.2020 г.
0
 
 
Никой не ви е крив. Когато купувате жилище гледайте първо квартала дали има такива постройки наоколо и как се отоплява района. След това изисквайте паркоместа и накрая гледайте какво има близко- детска градина , ясла училище , магазини и т. н . Затова не се жалвайте като сте гледали само цената.
0
 
 
Че то това е ежедневие за половин Пловдив. Докато не се сложи стопиращ данък на всеки един пушещ комин ще ни тровят.
+1
 
 
Плащайте още по 600 евро/кв да си купувате кочини в това ГЕТО Пловдив.Не 600,100 евро/кв трябва да са цените,на база качество на живот
+2
 
 
прост и беден народ,обагазяват всичко,за да спестят 15лв за ток
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: