ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Читател на Plovdiv24.bg: Срам и позор, но не за Кобрата, а за българската маса хитри фурнаджийски лопати!
Автор: Стойчо Генов 12:44 / 13.12.2020Коментари (46)40309
Редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни след снощния мач за световната титлра по бокс, в който най-добрият наш боксьор Кубрат Пулев загуби с нокаут в 9-ия рунд от Антъни Джошуа. Пловдивчанинът направи обстоен коментар за всичко, случващо се около Кобрата, но и за настроението сред голяма част от българите.

Тъй като темата е доста актуална, а анализът на нашия читател не съдържа цинични и обидни думи, го публикуваме без редакторска намеса:

Дългоочакваният и коментиран от всички цели 3 години мач в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа най-накрая се осъществи. И сега дойде отново моментът за равносметка. Равносметка, само че каква! Като се започне от желанието да прескочим правилата с излъчването на мача по DAZN. В България цената бе 3 лв.(!!!!), а в Англия за същото е 25 паунда!

И не, не сравнявайте стандарта на живот. Защото не давате ли 3 лв. за "добро утро" с кафето и цигарите от сутринта? Кабелните оператори се надпреварваха кой да излъчва мача "на аванта", "нелегално". Да, защо да "пълним гушата" на някаква си платформа, като можем да "минем метър". Май това беше повод за най-голямата гордост от вечерта.

После продължаваме с типичната за нас черта на "фурнаджийска лопата". Кубрат Пулев даде каквото може от себе си. Да не би той да не е чакал този мач с нетърпение цели 3 години? Да не би той да не се е подготвял и тренирал всеотдайно? Ако Кобрата беше победил, всеки българин щеше да се бие в гърдите и да сочи: Да, това е нашият шампион. Да, той е българин.

Но сега нещата се развиха по друг начин и фурнаджийската лопата се завъртя рязко и самодоволно. Последният съдийски сигнал едва беше бил, но българските "фенове" вече бяха излезнали с гръмки постове в социалните мрежи: Смазаха ни, Срам, Празни приказки, Много му бяха. Пък само да видите изказванията от висок ранг "професионалисти" - трябваше да го удари, като се беше открил, защо направи така, трябваше да направи иначе, противникът те смаза...

Вие в ролята си на какви точно правите тези умозаключения. Треньори на Кличко ли сте били? Или пък боксьори с редица мачове зад гърба си? На ринга качвали ли сте се да срещнете очи в очи боксьорската действителност? Защо гледаме под лупа и виждаме само грешките? Скъсайте с тесногръдието, вижте "цялата картина", погледнете годините усилия, едва втората загуба, желанието за борба, стремежа към победа. Вижте красотата във войната, а не провала в битката.

А мнимите "медии", които вече трупаха лайкове с уронващи заглавия. Това ли чакахте или предварително още си бяхте впрегнали пиперливите езици в писане, вместо в мислене. Кой от вас плюещите, прослави България до такива висоти? Или е по-лесно с плюене да се прославиш, трупайки дивиденти на чужд гръб...

Защо тази злоба, бе хора? Защо това отношение? Вие мислите ли с балона между ушите си, наречен глава. Вие можете ли да се поставите на мястото на Кобрата - какво чувства на чужда територия, заобиколен с чужди фенове и чужда група схемаджии, чакащи само да приберат пая. И осъзнавате ли, че въпреки загубата Кобрата е най-великият български боксьор.

Кой друг български боксьор се е бил за световната титла при професионалистите в тежка категория? А кой друг ще се бие пак там, виждате ли изгледите? В близките години такъв като него няма да имаме. Вместо да се гордеем със спортист от такива измерения, ние го плюем. Срам и позор, но не за Кобрата, а за българската маса хитри фурнаджийски лопати!

Още по темата: общо новини по темата: 191
08.09.2021
04.05.2021
05.01.2021
23.12.2020
15.12.2020
15.12.2020
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако беше бил рџ?‚ имаше ли такава вероятност рџ?‚
0
 
 
Охте далги години нема да изле,не балгарина на такова миасто като пулев да е йив и здрав. Както световното вав америка никога балгариа нема да игра е веце световно.така и друг нема да излезе веце като пулев .аиде много цал
0
 
 
НЕРАЗБРАХ ЗАЩО ТВОЕТО МИСЛЕНЕ ТРЯБВА ДА НАД МОЕТО И ДА ГО ПРИЕМА. ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КАКВА Е ИСТИНАТА. А ЗА ТОВА ЧЕ ТУК В ФЕИСА ВСЕКИ ИЗКАЗВА МНЕНИЕ Е НОРМАЛНО. НО ПОНЯКОГА ИСТИНАТА Е ТАКАВА КАКВАТО Е. НА МЕН СЪЩО НЕ МИ ДОПАДА ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЛЕЛКИ СТАНАХА РАЗБИРАЧКИ ОТ БОКС И НАРОДНИ БУДИТЕЛКИ. ПРОСТО ИСТИНАТА Е ЧЕ КУБРАТ НЕ Е ЗА СВЕТОВЕН ШАМПЙОН. СТИГА С ТЕЗИ ПОДКРЕПИ НЕУВАЖЕНИЯ БЪЛГАРИН ЛИ СИ И.... ПРОСТО ФАКТИТЕТЕ ГОВОРЯТ НЕСТАВА ШАМПЙОН ОТ НЕГО
0
 
 
Кобрата игра добре толкова му позволи кюмура това е игра 9 рунда
0
 
 
Не мога да толерирам подобно поведение .Абсулутен Ганыо !!
0
 
 
А тоя където е написал това знае ли, че във България живеят и други хора освен той и К. Пулев? От 6.000 000 дали само К. ПУЛЕВ е тренирал бокс, тази личност май не знае, че и други момчета и момичета има боксьори в тая страна . А този знае ли колко способни момчета оставиха ръкавиците защото соецялистът П. ЛЕСОВ който е постройл играта която в момента ни излага на К. Пулев е преебал тези момчета. Който можеше и да паднат в този мач но поне щяха да се бият а не да подскачат 1 во и 2 ро разбирачо К. ПУЛЕВ сам си води лагери и тренировки Евгени кът мен с цялото ми уважение към човека познавам го лично да ти държи лапи на профи ниво, няма да се получат нещата. Спаринг с П Белберов поредното Българско разочарование. Да сте видяли спаринг партньори на Пулев с физика или подобна игра на А. ДЖ..... То не може да си циция и да тренираш с Краси Бореца на Белмекен да цъкаш спаринг с мумията Белберов и да очакваш победа над здраво говедо. Добре е Кобрата но за аматьорски бокс за профи НЕ. А и кой да го научи във България треньори на този специфичен отрасъл в бокса какъвто е профито нямаме и 2 ро на наще не им се дават пари за лагери и подготовки на топ ниво. Факторите са много и те се знаеха и се знаят от години в?ќпёЏ
0
 
 
ПРОБЛЕМЪТ Е ,ЧЕ И ДВАМАТА СА ВЕЛИКИ СПОРТИСТИ И ВСИЧКИ БЯХА СЕ НАСТРОЕЛИ ВЕЛИК ФИНАЛ.
0
 
 
Гледахме 9 рунда защото АJ даде заден 2-рия иначе щяхме да поспим повече 🤔
0
 
 
Природата е създала костен скафандър-череп, на всички бозайници и човек, за да се запази мозъка, управлението на животът .При боксьорите има състезание - кой ще унищожи управлението на живот у противника?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: