ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Отпускане на мерките може да се превърне в една от трагедиите на живота ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 15.12.2020Коментари (95)11397
©
"Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да се превърне в една от трагедиите на живота ни“, това предупреди доц. Михаил Околийски - представител на Световната здравна организация у нас.

"Мисля, че трябва да имаме здрав разум в тези времена и да не се поддаваме на емоциите си. В момента положението в България не е добро и позицията на здравния министър отразява необходимостта от опазване живота и здравето на хората“, категоричен бе той пред bTV.

Околийски добави, че ако все пак противоепидемичните мерки бъдат отпуснати покрай Коледа, ефектът би бил опустошителен за България, "какъвто започва да става“.

"Това празнуване и ексесивно желание на хората да компенсират тези несполуки покрай коронавируса много бързо може да се превърне в едно тъгуване по загуба на близки, в това да трябва да търсим помощ по болниците“, каза Околийски.

Относно приравняването на антигенните тестове с PCR-ите, Околийски коментира, че е категорично за идеята и че тези данни няма да изкривят статистиката у нас.

"Броят на заразените и без това е много висок. Нужна е по-добра картина“, добави той.

По думите му Словакия, която е съпоставима с България, има изключително добри резултати именно след тестуване с антигенни тестове.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какви мерки какви глупости бе вие сте най Страхливото племе бе ако нива избие вируса аз ще ви избия толкова прост народ по тоя свят насрахте ли се в гащите Толкова сте тъпи не се обиждайте щото тъпотията бе е за родена в съзнанието Убедих се че по-прост по прост народ няма малоумници умрете от глад дава смачкат дава убият само това заслужава те безлични същества които може да се наричат
0
 
 
Пак се почва с цирка и сплашването. Тези неграмотници от НОЩ смятат, че народа е глупав и си позволяват да се държат нагло. Когато ГЕРБ източи водата, изсече горите, окраде парите от ЕС защо мълчахте,бе?
0
 
 
ЩО ВЕ ,ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИ ДА НИ ПРЪСКАТ???
0
 
 
Използвам коментара на : ВЕЧЕ : ,преди 7 ч. и 40 мин. "Разпускането няма да донесе никаква трагедия. Самите мерки вече са донесли достатъчно. Трагедия е да останеш без работа. Трагедия е да няма с какво да покриваш кредити и сметки. Трагедия е да си депресиран и стресиран и ежедневно в къщи да има скандали и побои. Трагедия е унищожаване на психиката на децата. „ Тези, които говорят че искат д има мерки са хората, които не са засегнати от тях. Всеки който иска който и да бизнес да се затвори нека се постави на мястото на хората работещи там. Нека приеме че той самият остава без работа и то неясно докога. Нека си представи как живее 1 ,2,3 месеца без заплата. и тогава да отново да почне да говори че иска да има мерки. От край време откакто свят светува има две страни на медала. лоша и добра. Във всеки един момент когато един се радва и празнува друг има нужда от помощ , страда и си отива. Не е възможно когато станеш сутрин да си посипваш главата с пепел и да ридаеш цял ден , защото някъде някой в момента е болен." И ще допълня, че вече се прекалява с"мерките"! Уж удължиха отлагането на кредитите, пък днеска ме изсулиха най-спокойно с получаване на средствата от безработица и ми обясняват, че нямали информация и щом го правят значи нещо не било така както се казва по медийте. Как се ходи на интервю с две деца в къщи, защото на някой му е по-добре да не работи и да си взима парите? Как се доказва заболяването на някой къде е настъпило, на работното му място, докъто е в градският транспорт, докато си пазарува в магазина за вкъщи, докато е навън с децата си, но важното е да ги пазим. Има ли статистика за броя на заболялите в тези професия, които засягат всички ни: учители и т.н. В тази връзка как точно са засегнати всички държавни служители, на първа линия? Какви линий, какви мерки?!? Писна ми да гледам някакви мрънчовци, какви герой били и колко ги било страх. Е не е ли нормално лекар да се грижи за болен? Друг е въпроса дали са им осигурени предпазни средства, но да се казват нещата точно. Никой не избира от какво, кога и как да се разболее.
0
 
 
то сега не е трагедия Сега сме здрави и добре Нещастници Сега смъртността спря с мерките ви
0
 
 
Или остарялото оборудване, липсата на медикаменти и абсурдното състояние на болничните заведения... Издиша здравната система, ние осигуровките си ги плащаме редовно!
0
 
 
Не ги отпускайте, дайте цяла година мерки, за да видим какво ще се получи. Не, тази седмица мерки, другата няма, после пак има.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: