ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво става на Гребната? 13 души паднаха в ледената вода!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 21.12.2020Коментари (14)24208
© Plovdiv24.bg
Само за последните три седмици са станали няколко опасни инцидента на Гребната база с подхлъзване и падане на хора в студените води. За това алармира директорът на ОП "Общинска охрана" инж. Димитър Палашев. 13 души са били спасени благодарение на бързата намеса на общинска охрана или притекли се на помощ граждани. За щастие всички пострадали са се разминали само с леко измръзване и уплаха.

"Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гостите на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата", призова Димитър Палашев

Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец. На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобед, се подхлъзват и падат във водата и отново са спасени от служителите на общината.

Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, точно срещу трибуните. Граждани и дежурният охранител отново успяват да предотвратят удавяне. На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, за да я спасява, но поради ниските температури и двамата не успяват да доплуват до брега. Дежурният охранител от "Общинска охрана" ги изважда като им помага с пояс и въже. 

На следващия ден около 13:45 ч. момче и момиче с куче падат във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани. Три инцидента има и на 15 декември.  Към 15 часа жена пада във водата, но бързо бива извадена от съпруга й.  Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и отново е изваден от охраната. 

Към 16:30 ч. група от трима студенти се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата. Той отново е спасен благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител. Последният инцидент е на 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са спасени, благодарение на служители на  "Общинска охрана".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Подхлъзват се и падат във водата. Брегът е стръмен и хлъзгав. Не си личи, отгоре има засъхнала коричка, под нея са мокри, разлигавени водорасли. Само стъпваш и тръгваш надолу. Наклонът на брега е 45 градуса. През лятото не се вижда и случва, защото гребната е пълна. За зимата изпразват водата заради заледяването и шоуто започва.
-1
 
 
Не е срамно, че не могат да плуват. Но поне да се научат да ходят
-1
 
 
Че как,тапката на кучето е много важна,без нея с какво ще си играе любимото ни псе.То бива простотия бива ама тези са върха.
0
 
 
До колкото знам има съмнения за изхвърлени сакове с много пари и злато в гребната миналия месец, но чак пък толкова да са изтрещяли хората, че да скачат с надеждата, че точно те ще ги намерят... едва ли, де тоз късмет.
-1
 
 
като има много паднали хора, на онея индивиди от общината не им ли пробива в празните кратуни идеята че трябва да се обезопаси канала с ОГРАДА.
0
 
 
Трябва да дадат по още една заплата на охраната и за водни спасители. Заслужават!!!
+1
 
 
незнам колко зле трябва да си да паднеш в гребната. да сложат една табела "опасно за живота" и да я затварят. идиоти
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: