ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жан Виденов остана без работа, пенсия няма, бюрото по труда го очаква
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:29 / 26.12.2020Коментари (23)44457
© БГНЕС
Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият премиер бил освободен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, където преподаваше на студентите години наред в няколко дисциплини и получаваше доцентска заплата в размер на 5 хиляди лева.

Заедно с него са съкратени и всичките му колеги, тъй като частният ВУЗ фалирал. В него Виденов освен преподавател по управленски дисциплини беше и главен секретар. Още през миналата година той знаел, че финансово колежът не бил добре, но не предполагал, че ще загуби работата си толкова скоро. Бившият министър-председател имал право да се запише в бюрото по труда, откъдето да получава доходи. Ако не го направи, ще трябва да си търси нова работа или да разчита друг университет да го покани в катедрите си, тъй като все още не е пенсионер и няма сигурни доходи. През идния март Жан ще навърши 62 години, а до пенсия му остават още 2 години.

Макар да получавал солидно възнаграждение като лектор, експремиерът живее скромно, разкриват негови съседи от Филибето. Той така и не се преместил от старата панелка, която обитават с жена му, и не се поблазнил да си купи скъп и лъскав джип. И в последните му работни дни го засичали да паркира стара трошка пред частния ВУЗ. Дори и да остане "на улицата“ за дълго, Виденов едва ли ще мизерства. Неговата съпруга Каталина има успешен бизнес, свързан с отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях. Преди време "Ретро“ ексклузивно разкри, че техният вече пораснал и единствен син Васил пък гради шеметна кариера на архитект в София. Наследникът на Виденов също не обича да е в светлините на прожекторите и страни от медийното внимание. Не е ясно дали има сериозна жена до себе си, макар да е станал мъж за женене.

Трудните финансови времена в семейството на Жан идват точно когато той решил да инвестира в нов имот. В разгара на лятото се заговори, че бившият премиер се е сдобил с апетитна земя в пловдивския "Бевърли Хилс“ – село Марково, където щял да строи вила. Информацията обаче така и не беше потвърдена от Виденов, който от години отклонява всички покани за изяви и интервюта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.12.2020 г.
+1
 
 
Как само е написана стаията...Просълзих се!!!
0
 
 
сега ще взима 5х лв от бюрото за една година ипосле жена му ще го храни.Той и другарят Станишко няма един ден трудов стаж-все на партийна работа е бил.Ама и него няма да го жалим с жена милиардерка.
Aнонимен
на 26.12.2020 г.
+6
 
 
Английската гимназия не помага! Жан е просто момче . Те затова го и избрахаха! Но не Той а Те ибаха мамата на държавата!
+1
 
 
Не знам ,защо са фалирали ,но се досещам. Щото праха за пране свърши. Той държавата фалира,та един вуз няма да фалира ;) Като вади некадърници обучени от тоя тъпанар. Той не бил крал. 5000 лв всеки месец и живей,като стипца. За да може бизнеса да се води на жена му ;) Къде ги харчи Тея пари бе,че да го мисля 2г.как ще я кара. Една година ще е на борсата. Ще взима максимума обезщетение и ще му стигат щото нали живее скромно. Другата година Румен Гечев ще го уреди в УНССто и ще издрапа до максимална пенсия щото се е осигурявал на Максималния осигурителен доход ;) Пита се чий ще работят студентите му от фалирал ВЪЗ :)
+1
 
 
Жан Виденов отдавна си има вила в Марково. Местните я знаят. Представлява една барака с малко дворче с няколко овошки. Големите репортери да идат да проверят. Големите усти - да се затворят срамно, защото за разлика от сегашните - той е чист и без милиони в банката, без кръгове от фирми, без луксозни коли и охранители.
+1
 
 
Да Жан не се облажи от властта но затова си е виновен само той.След него беше времето на милионерите Костов ,Симеон,Станишев и най големия Боко .Ако не е така кажете си го.
+4
 
 
Познавам Жан от Английската гимназия. Никога не съм симпатизирал на червените и не приемам нито философията им, нито начина, по който я практикуват, но той беше и остана честен и почтен в идеалите си. А в днешните безморални времена това може да бъде основа за ново начало.
+1
 
 
Заплата ще е гавра, но една пенсия от може да му отпуснем. Сигурно ще го оцени.
Aнонимен
на 26.12.2020 г.
0
 
 
Духайте комунета шумкарски.Марш в гората по землянките.
+2
 
 
Този чичак, колко прати в бюрото по труда, не може го стигна 14 пожарникара, подред!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: