ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на район "Северен" с равносметка за свършеното през 2020 г.
Автор: Диана Бикова 11:45 / 28.12.2020Коментари (3)3587
©
- Г-н Алексиев, какво свършихте през 2020 г.?

- Всичко, което успяхме да свършим през годината, е с цел подобряване условията и качеството на живот на хората.

Тротоари и преасфалтиране

По време на карантината ние не сме спирали да работим и във всеки квартал направихме по нещо. На ул. "Мизия" оправихме целия тротоар, който бе непроходим. Реновирахме тротоара на ул. "Ален Мак", включително изградихме джобове за контейнерите. Преасфалтирахме цялостно ул. "Милеви скали", успяхме да направим южния тротоар.

Неколкократно запълвахме дупки, пренареждахме паважни улици. Със съдействие на Голяма Община асфалтирахме бул. "Цар Борис III Обединител" пред Панаира, беше извършена подмяна на водопровод след множество аварии и пътят е вече цялостно преасфалтиран и с маркировкa.

Паркинги

Изпълняваме ангажиментите, които сме поели към хората за обособяване на нови паркоместа в района. Изградихме няколко паркинга.

Най-големият паркинг, който бе обособен в район "Северен“, се намира пред блоковото пространство на Големия гигант до детската площадка (ул. "Васил Левски“ 95-103). Той разполага с 57 места плюс 5 за хора в неравностойно положение.

По желание на живеещите на ул. "Брезовска“ 40-42-44 е изграден нов паркинг в междублоковото пространство с 59 паркоместа плюс 3 за хора с увреждания. Положена е нова асфалтова настилка, изградени са нови тротоари около сградите за удобство на гражданите в района. Направени са нови вибропресовани бордюри и е положена хоризонтална маркировка. За улеснение на живеещите в района, които използват паркинга вечер, е изградено ново осветление.

Нови паркоместа са оформени в зоната с обхват ул. "Зайчар“ 2-4 и бул. "България“ 134. Този паркинг включва 16 паркоместа плюс 1 за хора в неравностойно положение.

Паркингът, намиращ се на ул. "Достоевски“ 2-4 А, е напълно реновиран. Разполага с капацитет от 27 паркоместа плюс 3 за хора с увреждания.

Чисто нов паркинг е изграден на ул. "Мизия“ с капацитет от 27 места, от които 1 за хора в неравностойно положение.

Нови и обновени детски площадки

Изградихме няколко чисто нови детски площадки, най-голямата от които е в парк "Рибница“ с площ от 550 кв.м. Беше реновирана и съществуващата вече в него площадка, която е 250 кв.м. Така предоставяме на децата общо 800 кв.м. игрова площ.

Открихме нова детска площадка в междублоковото пространство на ул. "Борба“ 5-7, разположена върху 150 кв. м. Друга новоизградена детски площадка се намира в междублоковото пространство на бул. "Дунав“ 200-202.Обновени бяха и още две детски площадки-пред клиника "Луксор“ и в парк "Сърнена гора“.

Съоръженията, монтирани на детските площадки, отговарят на всички необходими критерии за безопасност и предоставят отлични условия за игри и забавления на малчуганите.

На много места в района, включително в парковете и край детските площадки, са поставени общо 80 броя пейки за отдих на гражданите.

Екологични инициативи

Един от основните приоритети в "Северен“ е опазване и поддържане на зелената система на района. С тази цел бяха проведени няколко мащабни залесителни акции и бяха засадени близо 200 иглолистни и широколистни дръвчета с активно участие на служители от администрацията.

Във връзка с опазване на околната среда проведохме акция по почистване на коритото на река Марица в обхвата от моста на Университета по хранителни технологии (ВИХВП) до Железния мост. Бяха събрани два тона отпадъци.

Дадохме старт на кампанията за " По-чист, по-зелен, по-красив район“. В тази връзка бяха поставени метални сърца за събиране на пластмасови капачки на 3 места в района: в парк "Надежда“, пред Пешеходния мост до парк "Моливчета“ и в парк "Рибница“. Събраните капачки се предават за рециклиране, а средствата от тях ще се използват за облагородяване на детски площадки, паркове, междублокови пространства и укрепване на детски съоръжения в "Северен“. Приветствам гражданите, отзоваващи се на тази инициатива.

- Има ли нещо, което не успяхте да направите?

- Това, което не успяхме да направим през 2020 г. поради извънредната епидемиологична обстановка и недостатъчното финансиране, се надявам да реализираме през 2021 г.

- Какво се случва с продължението на бул. "Северен"?

- Надявам се, че Голяма Община ще намери финансиране за довършването му.

- "Рогошко шосе" ще бъде ли за цялостно преасфалтирано?

- Вече стана традиция през няколко месеца пътят да се кърпи, като постоянно върху кръпките излизат нови кръпки, а участъкът става все по-труден за преминаване.

Имаме уверението на Община Пловдив, че ще се опита да вкара проекта за цялостно преасфалтиране на Рогошко шосе през европейските фондове, които се отварят от 2021 година. През следващия програмен период  има голямо перо за реализацията на проекти за свързаност между общините. Рогошко шосе може да получи такова финансиране, тъй като свързва Пловдив с Община Марица.

- Какви са плановете ви за 2021 г.?

- Планираме да открием още детски площадки, да модернизираме и да обезопасим игрищата в междублоковите пространства. Обсъждаме с детските ясли и градини в района ремонт на дворовете им и подпомагане на училищните проекти за изграждане на нови спортни салони и игрища като безопасно място за спорт на децата.

Подготвяме срещи с домоуправители на блоковете с оглед запознаване с проблемите им по места. Винаги сме били отворени за диалог с гражданите за едно по-добро решение на проблемите им.

Предстояща задача е подмяната на водопроводната мрежа и преасфалтиране на улиците, необхванати от Водния проект.

При благоприятна епидемиологична обстановка през лятото и есента на 2021 г. предвиждаме културно-масови мероприятия в парк "Рибница“.

Искам бюджета на района да бъде изразходван максимално целесъобразно, за да може повече хора да усетят ефекта от инвестициите.


Още по темата: общо новини по темата: 29
30.01.2021 »
04.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.12.2020 г.
0
 
 
По чие нареждане отрязохте напълно здраво дърво на ул.филип македонски 67 когато бяхте директор на градини и паркове,
+1
 
 
Разкопаха тротоара по ул Васил Левски и след като го оправиха оставиха пясъка и мръсотията по цялата улица! целия тротоар е кал и пясък! кой приема тези ремонти и се разписва след това! ужасна корупция,фирми,изпълнители...под изпълнители.... навързани сте като свински черва! това важи за целия град, дупки, мръсотия... пълен леш!
+1
 
 
по милеви скали след като асфалтираха и оправиха единия тротоар този отсреща стои разкопан от месец март!! абсолютно разкопан, почти година! и този се оказа поредния гербаджийски некадърник, 50 метра тротоар не може да оправи...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: