ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпраща "минусова" година! Лъч надежда има, но основният проблем са онези 39%
Автор: Стойчо Генов 15:49 / 31.12.2020Коментари (7)9261
© Plovdiv24.bg
В края на май 2019 година собственикът на ПФК Ботев (Пд) Георги Самуилов уволни треньора Николай Киров с мотива, че клубът изпраща поредна нулева година. Ако използваме тази терминология за календарната 2020-а, със сигурност трябва да отбележим, че сега жълто-черните изпращат не нулева, а минусова година.

Защото преди 19 месеца клубът имаше собственик, имаше осигурен стабилен бюджет, добър треньор и доста прилични за нивото на България футболисти. В момента обаче ПФК Ботев реално няма собственик или финансов благодетел, няма треньор, но най-важното – няма и отбор, което се видя особено през последните два месеца от годината.

Лъч надежда за привържениците на тима естествено има. Те даже са два – подновяването на строителството на стадиона и очакваното взимане на властта от страна на руския бизнесмен Антон Зингаревич.

Ако строителят на стадиона Илиян Филипов спази обещанието си, то през октомври 2021 година би трябвало да се изиграе първият официален мач на новото съоръжение. Жълто-черната общност чака този момент повече от 7 години и със сигурност еуфорията от това събитие ще се отрази положително на клуба. Но няма да реши основният проблем на ПФК Ботев след оттеглянето на Цветан Василев.

Този голям проблем си остават онези 39 процента от клубните акции, които в момента се държат от ТЦ-ИМЕ. Това, че за тях почти никой от клуба не говори с факти, не означава, че те не съществуват. Въпросната компания е най-големият длъжник на фалиралата КТБ.

Само преди по-малко от месец се появи официално и цена за този пакет от 3 900 броя обикновени поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 10 лева, провери Plovdiv24.bg. На 2 декември 2020 година от синдик Ани Миленкова бе обявен публичен търг от 11,30 до 12,00 часа в София, ул. “Алабин", № 34, ет. 4, ап. 8 за въпросните акции при начална тръжна цена 176 752 лева, представляваща 80 на сто от оценка на вещото лице. Тогава нямаше желаещи да придобият 39 процента от ПФК Ботев. Може би чакат цената да падне още ...

Точно с този факт е свързан и вторият лъч надежда за ботевистите – идването на Антон Зингаревич. Ако руснакът пожелае да закупи въпросния пакет и така да притежава 99 процента от акциите на клуба, тогава би следвало да се твърди, че наистина има по-сериозни намерения. Такива бяха и обещанията.

Нека припомним част от тях отново:

- Обещание за финансиране без заеми.

- Придобиване на 60% от акциите с намерение да се купят 39% от ТЦ-ИМЕ.

- Стадион "Христо Ботев" на концесия. Подготвя се подписване на меморандум за одобрение на намерението с Община Пловдив.

- 5 трансферни прозореца до борба за шампионска титла.

Много скоро всичко ще си проличи...

Най-хубавото нещо, което се случи с ПФК Ботев през 2020 година безспорно бе успешната кампания "Да живее Ботев Пловдив“. За по-малко от 2 месеца жълто-черните привърженици се обединиха и събраха 567 000 лева, с които трябваше да бъде изкупен дългът на клуба към фирма "Рент Мениджмънт", който бе на стойност 26 милиона лева.

За спортно-техническото представяне на отбора през 2020 година е излишно да се прави задълбочен анализ, защото резултатите от официалните мачове са повече от показателни. Ботев просто се нуждае в момента от много нови попълнения, които евентуално да вдигнат нивото. Нуждае се обаче и от добър треньор, стабилно ръководство и от правилна концепция на управление...
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Уважаеми Ботевисти, След добрата новина за осигурените средства за инвестиции в пловдивската спортна инфраструктура, искаме да ви уведомим, че още един дългогодишен проблем за Ботев може да бъде разрешен. След проведена среща на ръководството на Сдружение ПФК Ботев със синдика на ТЦ ИМЕ АД, стана ясно, че се подготвя процедура за продажбата на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, собственост в момента на ТЦ ИМЕ АД. Към настоящия момент в клуба трябва да се изготвят документите, нужни за оценката на тези акции. Според Устава на нашия клуб, акциите ще бъдат предложени за закупуване на сегашните акционери. Това са Сдружение ПФК Ботев и Еф Ес мениджмънт ЕООД, собственост на г-н Георги Самуилов. Единодушно е мнението в жълто-черната общност, че тази част от капитала на дружеството трябва да се придобие от Сдружение ПФК Ботев. Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, започва действия за закупуването на тези акции и ще направим всичко, което е по силите ни, това да се случи възможно най-скоро. УС на Сдружение ПФК Ботев
-2
 
 
Къде е брата с мангизите.Днес не трябваше ли да е купил 60%.5 млн евро са си добри пари.Самуила само ще е в борда или и той ще налее нещо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: