ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Равносметката на Дани Каназирева: Денонощна работа и огромна отговорност
Автор: Диана Бикова 08:30 / 03.01.2021Коментари (9)6630
©
2020 г. беше изключително натоварена като решения и като действия, казва в годишното си интервю за Plovdiv24.bg областният управител Дани Каназирева.

"Денонощна работа, огромна отговорност за цялата ситуация в Пловдив и целия ни регион. Това е моята равносметка. Надявам се тази година да бъде далеч по-успешна за всички нас и най-после да видим края на тази пандемия“ - посочи тя.

През отминалата година екипът на областната управа е работил и по редица други проблеми, които години наред са чакали да бъдат разрешени. Сред тях са преустановяване замърсяването на реки в региона, спиране на нерегламентираното сметище до Ягодово, на кариерите над Белащица и на биоцентралата в Труд и др. Очаква се разрешаване на проблема със замърсената с манган вода на Брестовица.

"В последните дни спасихме локалите на Асеновградско шосе, защото имаше възможност при липса на реакция от наша страна отчуждителните процедури на над 40 имота да се погасят и този проект да не се случи. Радвам се, успяхме и спасихме този проект“ - казва Каназирева. През годината са реализирани и няколко пътни проекта – участъкът Дуванлии – Черничево - Хисаря, пловдивската отсечка на Пазарджишко шосе, Подбалканският път до Карлово.

"За новата година приоритет ще бъдат Околовръстното шосе и Югоизточният обход на Пловдив. Имаме готов проект за нов мост до Първомай. Ще стартира ремонт на пътя Белица – Загражден в община Лъки“ - обясни областният управител.

Най-трудните месеци за организацията на болниците за срещата с пандемията от коронавирус са били юли и август. В Пловдивска област са разкрити най-много ковид отделения – в 20 болници, от които 4 държавни, 6 общински и 10 частни.

"Това е регионът, в който най-много частни болници се включиха в борбата с Covid-19 и най-трудното беше да накарам болници, които никога досега не са си представяли и са били отстрани, да се включат. Най-трудното беше да създам този екип с широки професионални качества, имена в медицината, които да ги накарам да гледат в една посока, да мислят като един екип и да разберат, че всички трябва да бъдем солидарни и съпричастни със ситуацията“ - припомня си Каназирева.

Труден момент е било синхронизирането между болниците и Спешна помощ, линейките не обикалят от едно в друго здравно заведение и да бъде обезпечен приемът на най-уязвимата част от нашето общество. Това е постигнато чрез системата за информиране в реално време на свободните легла за пациенти с коронавирус.

Според Дани Каназирева, решението на Областния щаб за превръщане на МБАЛ "Св. Мина“ в ковид болница категорично не е било грешно. "За мен това беше огромен шанс за болницата да покаже, че може да се справи, а също и финансова възможност да се закрепи. Беше възможност и за ръководството на общината да покаже, че е солидарно и съпричастно към това, което се случва в Пловдив и целия регион. А това, което се получи – реално ние видяхме едни политически приказки на отделни политици, които нищо друго не направиха, освен да уронят авторитета на тази болница.

Не си дадоха ясната сметка, че по този начин поставят под риск бъдещето на болницата“ - коментира тя. По думите й "Св. Мина“ не е по-малко подготвена от лечебните заведения в Асеновград, Първомай, Раковски, а след реорганизацията и в Карлово. "За мен беше шанс болницата да заеме добро и достойно място в здравната система“, подчерта тя.

Прехвърчането на искри между Областния и Общинския кризисен щаб не може да се определи като драма, тъй като е нормално в подобни ситуации да има напрежение, смята Каназирева. В Пловдивска област над 1900 здравни работници са ангажирани в ковид-отделенията, посочи тя.

Дани Каназирева каза, че 2021 г. ще е изключително важна за политическия живот в страната. Като областен управител усилията й са насочени към преодоляване на кризата, съхраняване на здравната система. На въпрос дали ще бъде кандидат за депутат от ГЕРБ отговори, че не е разсъждавала по темата.

"Спрямо мен вече започнаха атаки именно заради предстоящите избори. Нека тези, които това им е приоритет, да го мислят. За мен най-важното е заедно да преодолеем ситуацията, в която сме и да бъда максимално полезна за хората“ - каза тя.

Приоритет на областния управител за тази година е решаване на проблемите в населените места, а също и предприемане на възможно най-добри решения и мерки за преодоляване на пандемията.

"Нека да бъдем отговорни, нека да се грижим за себе си и за нашите близки“ - призова Дани Каназирева.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 29
30.01.2021 »
04.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
02.01.2021 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.01.2021 г.
0
 
 
Дани винаги е работила денонощно и незная защо не го вярвате!
0
 
 
Здравке, от толкова крадене не остава време за спане ! Алчни и бездарни копелета са 99% от управляващите ! Видовден, идва....
0
 
 
Не била разсъждавала по темата да е депутат от ГЕРБ?! А това от теб ли зависи, бе Здравке?! Не трябва ли ГЕРБ да те номинират и поканят?! Ако пък искаш да си от гражданската квота вземай последното място в листата! И си събирай преференции, както направи Гърневски! Ама май няма да искаш, нали? Помним как отиде и при Кунева и как си тръгна! Никой не иска политически ПЕРЕКЕНДЕТА !!!
0
 
 
Свикнала е от работата като сервитьорка да работи денонощно!!!! ХАХАХА..... Даже се чудя, тая пачЪ, защо не работи само през нощта... ХАХАХА..... Още един парцал ни набута бат Бойчо!!!!! Яне Янев, Славчо Атанасов, Волен Сидеров, Бареков, Каракачани..... Всички щяха да го съдят, а сега са на милионни заплати..... Абе, къде е Яне Янев????
+1
 
 
Данке,кажи коя фирма спечели парцела на бул.Вапцаров,търга мина на 29.12?Нека видим ,за кого работиш денонощно,за пловдивчани или за някой друг?!?!
0
 
 
Леко да не се преработиш, повтаряйки каквото каже вожда. Такава простотия няма никъде другате по света.
+1
 
 
Човек приципите си мени, но кожата никога
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: