ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Източен" с амбициозна програма за 2021 година
Автор: Диана Бикова 14:00 / 03.01.2021Коментари (5)6836
©
През 2020 г. в район "Източен" са свършени доста неща, каза през камерата на Plovdiv24.bg кметът Иван Стоянов. "Всичко, което бяхме заложено като бюджет, като средства, го изпълнихме. Но в течение на една календарна и бюджетна година винаги изникват нови неща, така че на всеки проблем на гражданите ние сме откликвали", обясни той.

През миналата година са направени доста подобрения в инфраструктурата в район "Източен", както и такива, които отговарят на нуждите на гражданите и на малкия и на средния бизнес. Кметът Иван Стоянов обяснява в интервюто по зони какво е направено:

- "Изгрев" – входът към квартала от ул. "Ландос" е с нов облик; облагородени са терените на ул. "Преспа";

- "Гладно поле" – 4 нови детски площадки, едната от които е с игрище за петанк и до него предстои довършване на вело байк;

- Ул. "Славянска" 79-81 – паркинг, както и преобразяване на цялото междублоково пространство;

- "Зелена класна стая" в училище "Петко Рачев Славейков", която ще влезе в експлоатация следващата година;

- Парк "Каменица" – подписан е договор за реконструкция, при която предстои изграждане на вечнозелена шумоизолираща стена откъм бул. "Източен", поливна система и нова настилка;

- “Столипиново" – изчистени са стари сметища между блокове 4000 и 4001; на ул. "Крайна" се прави детска площадка с футболно и волейболно игрище на мястото на незаконните постройки; нова детска площадка на ул. "Елба"; предстои превръщането в парк на празно общинско пространство между улиците “Шумен" и "Батак" и това е заложено в новия ОУП; съборени са десетки незаконни постройки;

- направено е разширение на пенсионерския клуб от 45 кв. м.  на 135 кв. м., а след 18 ч. там репетира самодейна вокална група;

- две нови яслени групи в ДЯ "Веселушка"; предстои извеждането на детски градини от подблоковите групи на ул. "Радко Димитриев" и ул. "Гълъбец"…

Програмата на районната администрация за новата 2021 г. е амбициозна. Предвижда се ремонт на ДЯ "Послушко" и ДГ "Маргаритка", реконструкция на ул. "Славянска" и ул. "Арх. Камен Петков", асфалтиране на улици, ремонт на тротоарни настилки, облагородяване на междублокови пространства, кръгово кръстовище на бул. "Мария Луиза" до полиграфията за свързване на улиците "Лев Толстой" и "Арчарица", връзка между "Удроу Уилсън" с "Бъндерица", нови детски площадки, реконструкция на парк "Чайка"

Има идея заедно със строежа на стадион "Ботев" да се проектира и разшири ул. "Богомил" от бул. "Източен" до "Лев Толстой". В Интегрирания план за развитие предстои да се работи по улиците "Лев Толстой", "Радко Димитриев", "Георги Странски" и бул. "Санкт Петербург".

Сред големите обекти, по които ще се работи, е свързването на ул. "Владая" с бул. "Марица юг". Реализацията на тази пътна отсечка е на община Пловдив. Освен на асфалтирането на ул. "Владая", там предстои изграждането на 74 социални жилища.

Районната администрация предлага от общо 520-те декара военни терени на "Гладно поле", 331 дка да бъдат превърнати в парк и да се заложи в ОУП като парково пространство. Идеята е приета много добре от гражданите, тъй като по този начин ще се създаде зелен пояс в центъра на града. С работата по всички проекти ще се повиши качеството на живот на гражданите, убеден е районният кмет.

Стоянов пожелава на жителите на район "Източен" и на всички пловдивчани да са здрави. "Една от първите ми активности беше да поставя надпис "Заедно" на бул. "Цариградско шосе". Това е не само мото на Европейската столица на културата, а и мое лично мото. Мисля, че всички заедно – ние като районна администрация и жителите на района се поддържаме и си помагаме един на друг, ще успеем. Оттук нататък – здраве и късмет" – каза той.

Цялото интервю с кмета на район "Източен" Иван Стоянов гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 29
30.01.2021 »
04.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
03.01.2021 »
02.01.2021 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ти си единствения кмет който получава само суперлативи.Явно си свършил нещо за разлика от другите.
0
 
 
Браво! Ще взема да дойда да живея в Източен, че тоя Кючук...
+2
 
 
Познавам г-н Стоянов от както той беше директор на "Чистота" и смея да твърдя , че няма не изпълнено обещание ! Работлив , амбициозен и безкомпромисен ! Дано той да е следващия кмет на Пловдив ! Жив и здрав да сте !
+2
 
 
Браво Кмете ! За по - малко от година , целият квартал те познава . Здраво бачкане без излишни медийни изяви и p.r. акции ! Само да си здрав и да имаш кураж да удариш по масата да прекъснеш всички порочни практики !
+1
 
 
Честита Нова година, г-н Кмет! Здраве, професионални успехи пред новите предизвикателства в този тежък пловдивски район! Искат се топ... Ки да си кмет там, иска се желание и хъс, иска се работа, искат се знания, иска се работа, много работа. Кмете, имате качествата, знаете, работите. Всичко ще дойде на местото си, само да сте здрав Вие и Кмета!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: