ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Гечев относно Гергов: Партията се отърсва от социалисти, зависими от управляващите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 10.01.2021Коментари (7)11122
©
Дошъл е моментът, в който трябва да се разделим с хората, които са зависими от властта. Няма значение кой е във властта, ти предаваш собствената си партия, ако се заиграваш. Това, че определени представители играят с ГЕРБ се случва пред очите на цялата българска общественост. Наш дълг е да вземем решение, за да не носим тези огромни тежести на партията на предстоящите избори“. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България“ Румен Гечев по БНТ. Депутатът направи коментара по повод казуса "Гергов“ и уточни, че пловдивския бизнесмен е имал многократни изказвания как БСП трябва да подпомага ГЕРБ в кризисни ситуации, при положение, че левицата е единствената опозиционна партия в парламента.

"Публична тайна е историята с т.н. "дупка“ във Варна, която донесе над 40 милиона лева на нейния собственик г-н Георги Гергов. Освен това въртенето на "финансови акули“ около Българската банка за развитие, където няколко избрани юнаци получават заеми в десетки милиони левове, вместо парите да отидат за малките и средни фирми, сред които също са фирми на Георги Гергов“, акцентира още проф. Гечев. 

"Не може БСП в град Пловдив да е пета политическа сила. Кой е крив и кой е прав ще проличи на парламентарните избори, където съм сигурен, че резултатите на БСП ще бъдат по-добри. Да видим резултатите на БСП в Пловдив през 2012 и 2016 г. Като сравним резултатите, ще видим, че тази политика на отърсването на БСП от такива хора, които имат зависимости от властта, дават положителни резултати“, категоричен бе социалистът.

Професорът припомни, че някои от членовете на БСП са казвали, че антикризсните мерки на правителство ще проработят, те обаче по думите на професора са трагедия и от левицата са предупреждавали многократно, че те няма да проработят. 

Относно напусналите ПГ на "БСП за България“ народни представители, проф. Гечев подчерта, че след напускането си те са подкрепяли предложения на управляващите и затова за БСП е по-добре да се отърве от такива хора, които работят с властта.

Относно предстоящите парламентарни избори Гечев коментира: “Въпросът не е дали Корнелия Нинова ще спечели или ще загуби. Въпросът е дали българското общество ще може да се отърве от шайката на Бойко Борисов. БСП не е лидерска партия, тя има силни функциониращи колективни органи. БСП е единствената опозиционна партия на България. От победата на БСП на парламентарните избори ще зависи дали ще се сбъднат желанията на българското общество, което това лято излезе на улиците и поиска промяна в политическата система на България“.

В БСП няма напрежения в партийните организации и областни съвети, категоричен бе проф. Гечев. Според него действията на ръководството и колективните органи на БСП се приемат положително от повечето членове на партията. Именно заради това политическите опоненти на левицата ще се опитат да спрат устрема към победа на БСП на предстоящите избори чрез  създаване на измислени скандали и опити за внасяне на разделение между БСП и президента Румен Радев.

"Управляващите са изнервени. Във футбола най-много контузии и нарушения се правят на отбора, който играе добре. Нормално е да има интерес към БСП, защото БСП ще бъде флагманът, който ще свали управляващите от власт. БСП е естественият център на съпротивата срещу ГЕРБ и е съвсем естествено да поведе коалицията след изборите“, подчерта проф. Гечев.

По темата "икономика“ и твърденията, че имаме най-нисък бюджетен дефицит, социалистът отговори, че никъде по света не се правят заключения от бюджетния дефицит на една страна. По думите му в цяла Европа правителствата са предприели навременни, точни мерки, увеличили са разходите си за заети, незаети, интелигенция, малък бизнес. Обаче мерките в България са около и 1 % от БВП. А правителствата в Европа са заделили между 4-7 %.

"Ниският бюджетен дефицит означава, че българското правителство е отделило най-малко средства за подпомагане на българските граждани“, обясни Гечев.


Още по темата: общо новини по темата: 160
24.03.2024 »
21.02.2023 »
16.02.2023 »
14.02.2023 »
14.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А от тоя кога ще се отърси ? Професора по държавни фалити.
0
 
 
А от такива,като теб кога ще се отърси. Пък и професор. По фалити. По рано беше припомнено за хиперинфлацията от 1996/97г ,но не бяха написали,че ти тогава беше финансовото гуру на БСП ,заедно с професор Ангелов. След 23г.ти си професор и вместо в пандиза,ръсиш мозък.Гьонсурат.
0
 
 
КРАЙНО ВРЕМЕ И ТИ ДА ВЪРВИШ.ГАДИНАТА ГЕЧЕВ ЧЕРВЕН БОКЛУК.
0
 
 
И ти си същата изрезка,крадлив комунист.
0
 
 
Този мръс*ник вместо да гние в затвора за фалита на държавата при жан, дава акъли!!! Е това ако не е национална тъпотия и простотия.....
на 10.01.2021 г.
0
 
 
Чопърски трол, напиши сега, че това не е вярно и Гергов е мръсен "комунист"
0
 
 
Гечев беше министър на икономика при Виденов, когато тяхната БСП направи доларът да е 3 000 лв. Нормалното такъв престъпник да е в затвора, а не да му се дава трибуна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: