ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Много милиони не достигат на "Колежа", за да бъде одобрен от УЕФА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:46 / 11.01.2021Коментари (55)18115
©
През февруари 2020 г. община Пловдив обяви, че 25 млн. лева ще бъдат отпуснати за довършване на строителните и ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в града. Съоръжението е познато като "Колежа" и на него своите мачове трябва да играe футболният "Ботев".

Тези средства обаче ще са крайно недостатъчни, за да може стадионът да бъде лицензиран и да се използва за мачовете в Първа лига. За тази цел са нужни още 10 млн. лева! За да бъде одобрен от УЕФА и там да се играят мачове от европейските клубни турнири, в строежа трябва да се инвестират още 25 млн. лева. Това обяви пред bTV собственикът на фирмата, която извършва строителните дейности - Илиян Филипов.

"Ако не се осигури допълнителното финансиране, имаме малък проблем. Осветлението на стадиона е планирано да бъде на металната конструкция. А металната конструкция е сериозната сума в това съоръжение. Нужно е да има допълнително финансиране", заяви той. Самият Филипов изрази готовност да инвестира недостигащите 10 млн. лева, но заяви, че няма възможност да отдели останалите 15 млн. лева.

В момента се работи по изграждането на новите трибуни. Дейностите не секват и през уикендите, а темповете са добри, хвалят се от фирмата. Феновете, които от години настояваха стадионът да бъде приведен във вид за мачове, също са доволни. Именно те бяха основна движеща сила, за да бъде подновен строежът.

През 2019 г. "жълто-черните" привърженици организираха няколко протеста, за да привлекат вниманието към проблема. Строежът започна през лятото на 2013 г. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След фалита на КТБ обаче проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив.

За шест години беше вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. В момента "Ботев" е в очакване на сделка за придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба от руския бизнесмен Антон Зингаревич. В момента ценните книжа са притежание на организация на феновете.

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Ясно е, че стадионите трябва да са държавна политика! Или държавата да даде пари за тях, имам в предвид на всички ФК, или да създаде предпоставки да бъдат привлечени собственици, които да инвестират! Сега работата е на парче. Всеки гледа да скалъпи нещо в рамките на бюджета и накрая едни грозни съоражения, които ще са достойни само за присмех. Аз като Локомотивец въобще не съм възхитен от нещото, което се канят да ни построят! Или се правят стадионите както трябва или не се прави нищо, докато не дойде време и подходящото управление на страната, че да се започне. В Румъния, Албания, Сърбия, Македония дори имат много стадиони красавци, а ние още един нямаме!? Там е трагедията. Ама "разделяй и владей" засега устройва всички?
-1
 
 
Може ли такава излагация, жълтурите просят като цигани. Срамота!
+2
 
 
Цената за цялостното завършване на стадиона, с която ПИМК спечели конкурса е 43 657 605, 52 лева без ДДС или 52 389 126 лева с ДДС.
-1
 
 
Как Пимк спечели конкурса .Те не дадоха ли някаква цена та сега го казват ,че трябват много пари.Нали папагала кмет обеща 27 млн.Защо пак се искат пари.Ст загорската фирма каза 9,8млн без Ддс ,че ще и стигнат.Като гледат вас и те ще поискат още 10 млн. после още 10 млн и така до къде.
0
 
 
На селяните пак им намазаха ските, за голямото спускане по пързалката. Толкова са прости, че не се усещата как за пореден път се гъбаркат с тях и явно ги лъжат. Той един умен човек, едно време беше казал за тях..."Нали ги знайш глупаците", и се оказа много прав. Няма по-тъпи фенове в света от индианците.
+1
 
 
ФИЛМА ЩЕ Е ИНТЕРЕСЕН! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЕЛЯНИ...
+2
 
 
И отново циганите се гърчат с пяна в уста, значи всичко е точно!
-2
 
 
Изкарайте от склада седалките за един милион....къде е тоя склад крадливи селянки!!!
+4
 
 
Крушарски публично обеща пред Бойко, че тези пари са му достатъчни и повече няма да иска от държавата, че цялото по-нататъчно финансиране ще го поеме сам! Имаше го на видео! Аз лично смятам, че е редно и двата клуба да довършат сами стадионите си. Освен това, политическата обстановка също е променена.
+1
 
 
Е добре как за Лаута ще стигнат 15 за 4та категория, а за Колежа трябват 50 + !!!! Явно някой иска яко да гепи, ама мнофо яко. Айде моля ви се, нали канарите много говореха. Ако Бойко даде 30 млн на Левски и го обяви публично, дали от ЦСКА няма да излезнат и те да искат.Чак пък толкова много 50 млн. Можеха да направят стадион Пловдив за 500 хил пловдивчани, а не само Христо Ботев за 15 хил канари. Не е справедливо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: