ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин мина през огромна дупка, пълна с вода! Детето плаче, жената в шок! Щетите - за над 500 лева!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 12.01.2021Коментари (25)22935
Много ядосан читател потърси Plovdiv24.bg. Ето защо: "Здравейте, уважаема редакция. Обръщам се към вас с молба за публикуване на статия относно случка, която имах в неделя заедно с моето семейство. Нека ви разкажа какво точно ми се случи.

На 10.01.2020 година, шофирайки автомобила си по булевард "Васил Априлов" в посока булевард "Шести септември", влязох в огромна, скрита от водата, дупка в крайна дясна лента. Ударът беше страхотно силен и звукът от него беше оглушителен, за миг дори загубих ориентация.

Дупката, както казах, беше "маскирана от водата". Скоростта ми не надвишаваше 50 км/час. Никога не съм попадал в толкова голяма дупка и дори помислих, че няма да мога да продължа с автомобила си. Най-неприятното от всичко е, че невръстната ми 2-годишна дъщеря, возеща се в столче на задна дясна седалка, изпадна в неутешим плач и уплах.

Жена ми до нея беше в шок. Продължавайки бавно и завивайки надясно на светофара, спрях на спирката на булевард "Шести септември" до Областната управа. Там заварих друга повредена кола, на която мобилен сервиз подменяше двете спукани десни гуми, а патрулиращи полицаи скрити на сухо и топло в киата си, пишеха протокол на собственика на автомобила.

Излишно е да казвам, че валеше не много силен, но непрекъснат дъжд. Благодарение на желанието ми да отведа бързо детето ми вкъщи и да го успокоя, напуснах бързо мястото, на което спрях, за да проверя за щети (на първо четене не видях такива ) и не стигнах до разговор с униформените безделници. Най-вероятно щях да бъда арестуван за грубо отношение, защото гражданското ми недоволство се беше надигнало до безкрай.

Вчера откарах автомобила си в сервиз. Бяха установени много повреди по окачването и дори изкривен заден мост, който представлява дебела стоманена греда. Всичко това показва силата на удара и опасността за мен, семейството ми и другите граждани, преминаващи през участъка. Прилагам снимка на изкривената задна гума преди ремонта, както и фактура.

Предната гума не снимах, защото повредата не личи така добре. Не пиша това с цел да получа обезщетение - това трябваше да направя в неделя. Мога да преживея финансовите загуби, но не мога да преживея безхаберието на институциите. И затова ще задам няколко въпроса до отговорните лица.

Уважаеми господа началник на КАТ- Пловдив, директор на ОД МВР - Пловдив и вие, най-некадърен кмет на град Пловдив за всички времена, докога улиците на Пловдив, дори централни и натоварени такива, ще са изцяло под вода дори при лек и прогнозиран дъжд? В неделя нямаше улица в града, която да е отводнена.

Докога ще храним криещи се зад храстите полицаи, които живеят да ни рекетират? Защо е допуснат този огромен кратер да съществува?

Не би ли трябвало тези, които ние наричаме българска полиция, да пазят живота, здравето и собствеността на гражданите, като съобщят по вътрешна процедура на институциите и да сигнализират опасността за другите водачи?

Дори да счупят един клон от някое дърво и да го сложат там. Да направят нещо. Каквото и да е. Нещо, като граждани и служители на реда. Не. На топло и сухо в патрулката. А вие, съграждани, се спасявайте сами. Срам за пагона. Добре, че ги девоенизираха, иначе гордите български царски офицери биха се срамували да носят еднакво звание с такива мишоци.

Заставам с името си, уважаеми българи и съграждани и не изпитвам страх. Призовавам всички да се борим и бдим за общото добруване.

Стойно Кузов"

Припомняме, че неотдавна писахме за същия проблем на същото място, но явно реакция от отговорните институции няма!


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 12.01.2021 г.
0
 
 
За интересуващите се - дупката се намира в най-дясната лента, слизайки от моста на Васил Априлов в посока кръстовището с бул. "Шести септември". Намира се на около 50 метра преди кръстовището и да - невидима е в момента. Аз живея в района , знам, че има дупка там, но сега въобще не може да се прецени къде и също днес минах на късмет без да си гоня гумата.
-1
 
 
Колега съди я тая община до дупка.Трябваше да си стоиш там и да извикаш милиционери.Те са длъжни да ти направят протокол за щетите.За кмета си прав.Вие обаче си го избрахте защото е от гербавите.
+2
 
 
Правилото колега е : Голяма локва - Голяма дупка. По- добре пиши, да го включат в листовките,
0
 
 
Интересно. Нито един милиционер не се опита да защити колегите си въпреки обидите. Явно го приемат. Знаят що за стока са.
+1
 
 
Съчувствам на колегата,но вина има и той!През голяма локва,се минава бавно,защото не се знае,каква дупка крие!Надявам се,да го запомни вече:)
0
 
 
тази дупка е там поне от месец... но проблема е принципен! търси си правата в съда!
-2
 
 
Гледам, че си споменал кмета - ако го търсиш да се срещнеш лично с него бягай на строежа на стадиона до Бившата пивоварна Каменица - той е там по цял ден, явно много му е важен този строеж за инфрастуктурата и благоденствието на съгражданите му..
+1
 
 
Значи ти си тоя където къпе пешеходците.С 50км в локва,книжка от зрънчо.За аквапланинг да не отварям тема сложно ти е. През локва се минава бавно като я голяма с 10-20км. ако не можеш да е заобиколиш.
0
 
 
Ми поне кажи къде точно е тая дупка, за да знаем останалите. Аз минавам всеки път по тоя маршрут и не съм виждал нито една дупка, може би става въпрос за липсваща шахта??? Иначе останалото го е написал перфектно колегата под мен.
+6
 
 
По стара комунистическа традиция КАТ трябва спокойно да обясни, че става въпрос за "движение с несъобразена скорост". И да извика водача на изпит за проверка дали знае къде са всичките няколко хиляди дупки в града. А сега сериозно. Ако има поне един спазващ законите началник в КАТ-Пловдив, трябва веднага да последват дисциплинарни наказания за двамата полицаи, които просто са си седели и пишели протокол, без да обезопасят животозастрашаващия участък. Откъде накъде водач трябва да е длъжен да поставя триъгълник като стане нещо, а взимащи заплати за осигуряване на пътна безопасност да не правят нищо в такава ситуация?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: