ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифонов с нова скандална публикация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 15.01.2021Коментари (28)104489
©
Слави Трифонов поде поредна атака срещу управляващите. Публикуваме без редакторска намеса един от последните му постове в социалните мрежи:

" Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които някога съм гледал - министър-председателят на България е събрал множество хора в епидемична обстановка и им обещава през реката, че до събота те отново ще имат мост. Действието се развива между българския и европейски град Хаджидимово и българското и европейско село Блатска, но прилича на картинка от Третия свят.

Изгледайте видеото. А сега си представете как премиерът на Швеция, или премиерът на Испания, или на която и да е друга страна от Европейския съюз, стои от едната страна на брега и се провиква на петдесетина души от другата страна на брега: “В събота ще имате моооост! Дадох пари и за болницата вииии! И за улиците у градо дадох парииии! Чухте лиииии? Ще гласувате ли за менееее?"

И тук премиерът вътрешно се любува на ехото от собствения си глас, което отвърща: “За мене, за мене, за мене".

Изгледахте ли видеото? Посмяхте ли се? Толкова извратени ли сме станали, че можем да се смеем на българската трагедия, а не да се разгневим? На кое се смеем? На клетата си съдба, оставена в ръцете на няколко самозабравили се властници?

Изгледайте видеото и се замислете. Аз лично се замислям за пирамидата на Маслоу, която обяснява, че има йерархия на нуждите, организирани по важност. В най-ниската част на тази пирамида са основните нужди на хората - да имат храна, да са на топло, да имат мост. Българската трагедия е, че близо 2 милиона българи живеят под прага на бедността. Нямат храна и гладуват. А една от последните ми гостенки в предаването, която е енергиен експерт, ме шокира със статистиката, че над 30 процента от българите въобще не се отопляват. Днес минималните темеператури достигат до минус 10 градуса, а тези над 30 процента българи стоят в студа и замръзват.

Според Маслоу човек, който не е задоволил тези основни нужди не може да се изкачва по пирамидата. Не може да се бори за общността, да се стерми да й бъде полезен, да печели уважение, да е уверен, да се усъвършенства.

Дали гладният и замръзнал човек се вълнува от корупцията по високите етажи на властта? От чекмеджетата с кюлчета злато? Дали гладният и замръзнал човек го интересува кой е главен прокурор? Дали го интересува съдебната реформа? Дали разбира какво е диверсификация?

За гладните и замръзналите е най-важно да има какво да ядат, да са на топло, да имат мост, през който да преминават и да се срещат с други хора, да ходят на работа и да изкарват някаква прехрана. Нека не виним тези хора. Нека не виним и тези обикновени хора от видеото. Има различни причини те да са там. И доброволни, и недоброволни причини.

Всъщност, ще ми се Маслоу да не е прав и дори тези, които са на най-ниското ниво на пирамидата също да се борят за по-доброто на общността. И те да осъзнават нуждата от промяна. И те да се борят за нея, с колкото сили и възможност имат. Защото истината е, че трябват повече хора, за да построим най-важния мост. Кой ли пък ще е да този мост? Това, уважаеми сънародници, е мостът, по който веднъж завинаги да напуснем този бряг на алчността, арогантността, пошлостта, некадърността, мизерията и да преминем от другата страна на брега - там където са истинските ценности."



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Като гледам повечето коментари,напълно си заслужаваме да ни управляват Бойко и сие!Банда плювалници!
+1
 
 
Изчетох всички постове, във връзка с материала на Слави Трифонов. Не ми беше лесно, да издържа на толкова много негативизъм и омраза. И защо? Написаното беше точно и вярно. Написаното беше в добэр стил, интелигентно, сдържано. Питам се, какво добро може да се очаква не само на изборите, а въобще, за нацията ни от такива хора? А спрете да ругаете и плюете и помислите, поне една минутка, какво правите вие за народа си?
-2
 
 
Уникално прости /точно като тиквата/ парчета има и много обичат да пишат, въпреки явната си /типично за герберастите/ неграмотност
+1
 
 
04.04.21 започва новия мандат на Борисов, а славчо да си коментира каквото иска в левски Г, никой не се интересува от него.
Aнонимен
на 15.01.2021 г.
+1
 
 
Славчоооооу, лайно си беше и лайно ще останеш. Ходи се гръмни бе учиндолска пръчка такава!
+1
 
 
Само едно не отчита другаря трифонов ,хората са там по свое желание и искат да се срещнат с Премиера ,не чух някой да го освирка или да каже лоша дума ....така ,че галфон учиндолски запази си мнението за себе си ,хората сами правят разликата ,а и си имат мнение нямат нужда от нещастник като теб да им слага думи в устата!
+2
 
 
Чалгата отново се изходи по голяма нужда.Що така бе Славчо ти беше добре дете мака и малко тъпичко.То и в Пловдив си имаме един Славчу ,дето нищо не става от него.Става де-става за ЗКПЧ.
на 15.01.2021 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
ОХ,ПИСНА МИ ОТ ТОЗИ ЧАЛГАДЖИЯ.ВИНАГИ СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН.ГЛЕДАЙ СИ ТВОЙТА ЗАГУБЕНА ПАРТИЯ,КЪДЕТО СА САБРАНИ ОТ КОЛ И ВАЖЕ.
-5
 
 
Винету би се застрелял.Правиш една магистрала друга се разпада,вдигаш един мост ,други два падат.Строиш яко и кюлчета трупаш но ние мисирките и тулупите те избрахме. Пак ще те изберем да си довършиш шкафчета има още място.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: