ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Куци пилета от чужбина затварят пътя на нашите момчета в първенството
Автор: Стойчо Генов 08:56 / 18.01.2021Коментари (2)3756
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев, който води националния отбор при последното му участие на световното първенство (Франция, 1998), е доволен от избора на  Ясен Петров за селекционер. Зума даде и своята позиция за слабите резултати на държавни ни тим от началото на 21 век.

"Най-важното е да уважим решението на хората в Изпълкома на БФС, които определят кой да води националния отбор. Това е институцията, която урежда това нещо и всички, които сме свързани с футбола, трябва да имаме респект. Националният отбор е лицето на целия ни футбол.

Имам високо мнение за качествата на Ясен Петров като специалист, няма какво да го съветвам. Разви се добре, успехите му в Китай го показват. Това е показателно за качествата му, а опитът също ще е безценен в тази ситуация. И малкото добро, което Ясен може да направи, ще е повече от досегашното", заяви Христо Бонев, цитиран от "Мач Телеграф".

Легендата на българския футбол обаче е реалист и знае, че промяната в националния отбор ще е много трудна.

"Аз съм реалист и виждам, че това ще стане много трудно. Иска ми се, но преди да видим млади наши момчета в националния отбор, трябва да ги видим по клубовете. Имало е, има и винаги ще има таланти в България. Въпросът е как работим с тях. Какво се случва с тях като навършват 19 години и защо и най-добрите в своите възрасти след година-две са принудени да започнат работа в някоя фирма за дограма например, за да изкарват повече. Предпочитат го вместо да ходят да играят по долните групи, защото във водещите клубове не ги искат, защото нямат опит.

Чуждестранните треньори викат по някой юноша в групата за мачовете само за камуфлаж. Дори водещите отбори в двубои, в които са явни фаворити, не гласуват доверие на малките. По пейките като резерви стоят чужденци, за които, като излязат на терена, се чудиш дали някога въобще са играли футбол. Заради такива куци пилета се затваря пътят пред нашите момчета. На тях и по 1500 лева заплата да им дадеш и да им покажеш, че вярваш в тяхното развитие направо ще започнат да летят и да се раздават. Така ще дойде и материалът, от който селекционерите да избират и да търсят по-добри резултати с националния отбор", аргументира се Бонев.
Още по темата: общо новини по темата: 454
11.10.2021
11.10.2021
09.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Забележителен коментар, Авраме. Нищо не разбрах от него, но съм впечатлен от владеенето ти на българския език...
-2
 
 
Бати Итсо, много си прав. Ето цхе тази тенденциа продалйава и сега. Тоыа Дамани Камара, коы и засхто го доведе? Играл е в един турски отбор от Баыернлига Суд, коыато е равносилна на насхата "Б" Окрайна Група и дори и там не е могал да се налойи и са го изгонили. В схтатите е играл сасхто за аматыорски клубове от 3-та и 4-та дивизии. Локомотив има нуйда от нов спортен директор. Гонзо не варсхи никаква работа а само полуцхава заплата. Откакто е в Локомотив, един сносен футболист не е намерил. Ти си Поцхетен Президент на клуба и думата ти варви. Седнете сас Сасхо Тунцхев и Крусхарски и ресхете кого да назнацхите. От тоыа, цхеп за катза не става. Нито в Левски, нито в Цхерно море успыа да постигне несхто и затова го изгониха. Грехота е. Имаме добар отбор с млади треныори, но ныамаме никакво раководство и от това схте страдаме много. Махаыте го тоыа боклук докато не е станало касно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Бивш играч на Локомотив пое претендент за Първа лига
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Крушарски осъществи поредна мисия: Локомотив Пловдив отвъд всякакви граници!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: