ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фалшификаторите в Пловдив - самотен баща и освидетелстван инвалид, не искали в ареста
Автор: Диана Бикова 15:57 / 19.01.2021Коментари (3)11059
©
Единият от обвиняемите за аферата с фалшифициране на български документи, които били продавани на чужденци, е бил осъждан преди 5 години за подобно деяние. Тогава Христо Лозев отнесъл кашон с няколко листа, около 200-300, и ги оставил в къщата си в Карлово. Оттогава не са пипани. Това заяви в съдебната зала защитникът му адвокат Александър Попчев, който призова съдебният състав да проведе европейско производство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Лозев нямал нищо общо с останалите четирима обвиняеми, нито той познавал тях, нито те него и, по думите на адвоката, не бил съпричастен към определеното от прокуратурата гранде престъпление. "Има и други мерки, господа прокурори, нека бъде по-европейска нашата прокуратура. Сега за всяко решение се иска мярка за неотклонение "задържане под стража"" - каза в пледоарията си Попчев. Съдията по делото Николай Петров вметна, че е възможно един от присъстващите прокурори да стане европейски, визирайки номинацията на прокурор Светослава Пенчева за европейски делегиран прокурор за работа съвместно с Лаура Кьовеши по дела, свързани със засегнати финансови интереси на ЕС, източване и злоупотреби с евросредства. 

Двамата представители на държавното обвинение - Светослава Пенчева и Стоян Павлов, поискаха съдът да наложи и на обвиняемите Рангел Сарийски, Васил Гайдаджийски, Борис Ябълков, Христо Лозев, Боян Кабашки постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Адвокатите пък пледираха за по-лека мярка - домашен арест или парична гаранция. 

В залата стана ясно, че Рангел Сарийски е претърпял инсулт и е освидетелстван от ТЕЛК с 50% инвалидност. От задържането му миналия петък не бил взимал предписаните лекарства, в ареста не може да продължи лечението му и не се знае как престоят зад решетките ще се отрази на здравословното му състояние, изтъкна защитникът му адв. Харалампиев.

Бившият съдия Кирил Николов, който сега е адвокат и защитава Васил Гайдаджийски, подчерта, че делото е образувано през месец март 2020 г. и в продължение на 10 месеца за подзащитния му са открити само няколко действия в рамките на няколко дни. Става въпрос телефонни разговори със съпроцесника му Рангел Сарийски. Показанията на Гайдаджийски не съдържали неговия подпис, а само на служебния му защитник. Според адвокат Николов, обвиняемият е с лимитиран потенциал, шофьор на боклукчийски камион, т.е. не би могъл да извърши деянията, в които е обвинен.

Адвокат Атанас Павлов, който защитава Боян Кабашки, призова решението на съда да почива на законността, а не заради присъстващите в залата медии, чийто интерес е предизвикан заради факта, че обвиняемият е служител на МВР. Кабашки е единствен родител на 14-годишна дъщеря, а баща му насколо получил инфаркт.



Още по темата: общо новини по темата: 9
20.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дами и господа това, което обвиняемият Боян Чабашки твърди, че е самотен баща не е вярно. Казвам се Мария Фронтцек и съм майка на това момиче. Не знам как да реагирам на ситуацията, но мога да ви кажа едно нещо, дъщеря ми винаги е добре дошла с мен и винаги има място тук. За съжаление, живея в Германия, но мога ли да ви уверя, че винаги ще съм готова да доведа дъщеря си при мен, ако тя иска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: