ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави: Защо постоянно ни навират лъжите на Борисов?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 20.01.2021Коментари (4)3551
©
Слави Трифонов припомни във фейсбук за срещата в края на 2019 г. между Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Той обръща внимание на това, че водещата новина на сайта на българското правителство е именно снимка на двамата от въпросната среща, т.е. от над година тази новина не е махана ката водеща на сайта. Ето неговите разсъждения по този въпрос.

След няколко часа Джо Байдън ще положи клетва като 46-ият президент на

САЩ и Доналд Тръмп вече няма да е президент. Нашите национални телевизии ще имат извънредни предавания, а водещите им отново ще се правят на интелигентни, произнасяйки сто пъти думата "инаугурация“.


Но както и да е, за друго ми е поста. Не знам дали българското правителство е наясно кой е новият президент на Щатите. Дали е наясно с актуалната ситуация? Ако влезете на сайта на българското правителство, ще останете с впечатление, че президент на САЩ е Доналд Тръмп и Бойко Борисов тепърва ще разчита на него.

Защото като влезете на сайта на Министерски съвет, първото нещо, което ще видите е огромна обща снимка на Борисов с Тръмп и следното огромно заглавие: "Премиерът Борисов: Доналд Тръмп може да остане в сърцата на българите за много години, ако помогне за отпадането на визовия режим.“

Пак казвам – това е водещата новина на сайта на българското правителство.

Сега седя и се питам: Защо тая новина от ноември 2019 г. още стои като водеща на сайта? Че то има ли за кога да помага Тръмп за визите? Има ли за кога да печели сърцата на българите?

Питам се: Толкова ли българското правителство се гордее с лъжите на своя министър-председател, че ни ги навира в очите?

Вижте статията – министър-председателят лъже, че ще има следваща среща с американския президент Тръмп, на която фокусът щял да падне върху визите.

Цитирам още от статията: "Пред медиите във Вашингтон премиерът заяви, че по време на срещата с американския президент е направил необходимото и максимално е успял да защити интересите на България в енергийната сфера.“

Защо ни навират и тази лъжа?

Кои са интересите на България? България да похарчи 3 милиарда лева за тръбопровод, по който по-евтин газ да получи... Сърбия? Това ли са българските интереси?

Защо ни навират лъжите на Борисов за АЕЦ "Белене“, изречени след срещата с Тръмп? Какво стана с международния консорциум, който щеше да строи АЕЦ "Белене“ и в който щяха да участват Щатите?

Няма АЕЦ "Белене“, няма международен консорциум – вчера Борисов изведнъж заяви, че реакторите за АЕЦ "Белене“ ще се ползват за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй“. Или и това е поредната лъжа?

И последен цитат от водещата статия на сайта на правителството:

"Българският министър-председател добави, че със сигурност вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще дойде у нас. "Мисля, че и президентът Тръмп ще дойде в България. Защото ние се очертаваме не само като най-стабилна, не само най-балансирана страна между всичките ни съседи, но ние нито веднъж не повдигнахме дума срещу трета държава“, категоричен бе Бойко Борисов."



Да е категоричен – колко да е категоричен? Доналд Тръмп и Майк Пенс имат само няколко часа на разположение, за да оправдаят "сигурността“ и "категоричността“ в думите на Бойко Борисов и да кацнат в България като президент и вицепрезидент на Щатите. Побързайте, момчета!

Накрая искам да благодаря на сайта на Министерски съвет, който толкова добре ни информира за безсмислието на срещата на белгийския премиер Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Ако помните – една американска телевизия обяви срещата между двамата точно така.



Та тази среща се оказа една най-обикновена екскурзия с правителствения "Еърбъс“ без никакъв ефект. Екскурзия, която има значение само за егото на Бойко Борисов, за Севда Арнаудова и за кохортата послушни и верни журналисти, които си направиха селфи на тревата пред Белия дом.

P.s. Понеже всичко звучи като някакъв майтап, послушайте ме – влезте в сайта на правителството и вижте безумието на българския политически живот. Напълно съм сериозен.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не пускайте това миризливо плевенско л.... - той е никой!
0
 
 
.... България да похарчи 3 милиарда лева за тръбопровод, по който по-евтин газ да получи... Сърбия? Това ли са българските интереси? Всяка страна през която минава газ за друга получава транзитни такси. По Южен пАток щеше да е същото. Той пак е транзитен газопровод за Сърбия и Централна Европа. Колко ще евтина за Сърбия газта,си е договор между Сърбия и Газпром. Ние транзитираме,както и за нас транзитираха през Украйна и Румъния,а днес през Турция или Гърция.
+1
 
 
"Пред медиите във Вашингтон премиерът заяви, че по време на срещата с американския президент е направил необходимото и максимално е успял да защити интересите на България в енергийната сфера.“ Защо това да е лъжа??? В крайна сметка при една друга тръба дойде хамерикански сенатор лично да набива канчето на червените и Орешаро, за да я спрат! А сега имаме тръба, има газ от поне 2 източника (русия и азербейджан) и нямаме санкции както северен поток 2. В крайна сметка тръбата е факт, хамериканците нямат нищо против и има най-малко поне 2 осигурени източника на газ, а не само един (руски или друг).... А дали Баце има заслуга....хич и не ме интересува, ама подобна руска тръба беше замислена от 90-те, но не се реализира, е сега имаме по-добрият и вариант защо да е лъжа????
+2
 
 
Е, споко! Ти си гоуема работа, като идеш при Американския Президент, ти ще му диктуваш какво да прави и кога пак да се срещате, а пък ако не мине добре среща, можеш да му изпееш "Радка пиратка", ако и това не помогне - ще спретнеш един мега, ултра, гига, чалгарски концерт пред Белия Дом, поне да не си бил път напразно с "Ербъса" в Америка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: