ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин зададе неудобните въпроси, свързани с градския транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 01.02.2021Коментари (4)6924
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин зададе чрез Plovdiv24.bg неудобните според него въпроси, свързани с градския транспорт в града ни:

Скъпа медия, пиша Ви относно градския ни транспорт, който, ако продължи да съществува в този му вид, върви към гибел! Вие сте единствената медия, единствената връзка с общината и ОП "Организация и контрол на транспорта", където можем да изкажем мнение и да зададем заедно неудобните въпроси, които са в следствие на бездействие и неинформираност от страна на тези две инстутиции, а ние гражданите – ощетени в това отношение. Искам да засегна няколко теми и искрено се надявам, че чрез Вашата медия ще получа ясни и прозрачни отговори.

1. Ще започна с една Ваша статия, в която ни уведомявате, че "щъркелите" ще ни возят до 2028 г.! Искам да попитам нима е толкова трудно общината да издаде анекс към превозвачите и да ги задължи да пуснат автобуси било то с по-малка вместимост, но не тези "подобни съоръжения", които ни возят ежедневно и ни причиняват морска болест? И дали е възможно самите превозвачи да не ги пускат в пиковите часове, защото за пример в автобусни линии 9, 11, 26 и други е някакъв страшен кошмар пътуването. Искам да отбележа, че има 1 превозвач – "Хеброс бус", който досега никога не е пускал подобен тип автобуси в градския транспорт!

2. Искам да попитам сегашните ни управляващи, постоянно се говори за внедряване на нова система за таксуване, надграждане и тем подобни. Уж срокът на годност беше до декември, сега изведнъж се промени на март 2021 г.? Нека ни обяснят какво точно се случва с нея и кога евентуално тя би могла да заработи!? Искам само да доуточня и неведнъж съм писал, че има абсурдни ситуации, в които на една спирка има 1 или 2 автобуса, а секциите на таблата са 3 (пример подлеза на ул. "Гладстон") и спирки през които преминават 5 автобуса, а там има табло с 1 секция (пример №352 – ЖК Тракия блок 204).

3. Третата тема, която искам да засегна, но не по маловажност, е дълго обясняваното създаване на Общинско предприятие за градски транспорт с 2 или 4 линии, както обясняваше г-н Димитров още през изминалата година, когато беше пуснат за разглеждане проектът, но от тогава ни кост, ни вест! Ще го бъде ли, или не и колко време ще отнеме, как ще се осъществи?

4. Промяната на маршрутите е друга важна за града ни тема! Градът ни се разраства, а линиите си остават същия брой, линиите се дублират и гонят, за пример ще дам 4 и 99, 11 и 37, 7 и 20, 17 и 24 и т.н. Кога ще се разделят всички тези линии или ще се направят разписанията и маршрутите, така че те да не се дублират! Защо е необходимо да бъдат удължавани линиите до безкрайност – 70 минути пътуване в едната посока не е бърз и модерен градски транспорт!

Според мен трябва да се седне и да се преосмислят тези неща, защо на пример линия 24 не бъде върната по стария маршрут и така западната част на "Тракия" да се сдобие с бърза връзка до гарата? Или автобусна линия 20 да преминава през бул. "Руски", за да не се гонят с автобусна линия 7 от бул. "Коматевско шосе", та чак до Тунела, така няма да има дублиране на маршрути и ще се увеличи пътникопотокът по линия 7! Това са само малка част от предложенията за градския транспорт! Защо не се възстанови автобусна линия 30 с бърза връзка между Тракия, Сточна гара и Кючука! Да се помисли за райони, които имат необходимост от градски транспорт!

5. От Община Пловдив преди години обещаха, че проучат и ще направят в новия градоустройствен план бус ленти! Но до ден-днешен никой вече не говори и не споменава за тях! В цяла Европа ги има, в София дори ще ги увеличават, за да осигурят бърз транспорт, а ние, където можем, нищо не правим! Бус ленти може да има на булеварди като "Санкт Петербург", бул. "Източен", бул. "Освобождение", бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Борис III Обединител" (в участъци с 3 платна).

6. И последна тема, но за мен на първо място е възстановяване на тролейбусният транспорт! Защо Община Пловдив не търси възможност за възстановяването на тролейбусния транспорт! Според мен не е толкова сложно Община Пловдив, ако има желание, разбира се, да спомогне възстановяването на този вид транспорт, за да може да дишаме по-чист въздух! Сигурен съм и вярвам, че има много пловдивчани, които милеят да се возят и да видят тролейбуси по нашите улиците! Тролейбусният транспорт е също толкова добър начин Общината да започне да "възвръща" транспорта и наистина да го направи общински, а не частен!

Надявам се, някой от Община Пловдив или ОП "Организация и контрол на транспорта" да прочете тази статия и да даде ясни точни отговори! Защото ако ние ни ги зададем и не потърсим отговорите, те никога няма да ни бъдат дадени!


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 02.02.2021 г.
+1
 
 
Това с градския транспорт в Пловдив е доста тъжна история. Още Тотев имаше идеи , но не реализира нито една от тях и като видяхме , как се справи с "модър-царевец" е ясно че инфраструктуено Пловдив няма бъдеще , ако продължат да управляват в този дух ... Нима не си спомняте колко им отне бул. Руски , защото за да имаш приличен градски транспорт , трябва първо да имаш прилична инфраструктура... И най-важното, ако искат поне малко да се оправят нещата е да се спре големите проекти в този сфера да се правят в разгара на зимата или точно пред празници . И да се спре с този модел - ще оправамя магистрала Тракия за два месеца преди избори ... И за да се оправят проблемите с градски транспорт трябва общината да стане поне половин собствник на тази фирма... И също така модела на Чопър - щом не е в моята градинка , няма да го оправят - трябва да се изкорини от всяка една институция и вкарат най-накрая , тая мома в психично отделение ... и тогава може би нещата лека по-лека ще се оправят...
+5
 
 
Няма вариант това с Тролейбусите да се случи - по-важното е да се лепят "Еко лайна" по автомобилите и да има нови санкции и рестрикции. При варианта за тролейбусите, пари ще излизат от общината, при варианта с "Еко лайна"-та за автомобилите - хазната ще се пълни още повече. В България никой не мисли за обикновения гражданин, мисли се как да се пълнят гушите (пример - онези мишки, известни с наименованието "катаджии", които само се чудят на кое по-абсурдно ограничение да закопаят камерата, не за да ограничат скоростта ми за да се изкара някой лев). И така.. На въпроса с БУС лентите - същите онези папараци с камерите, са толкова заети да копаят окопи за тях, че нямат време да контролират елементарното неправилно паркиране 24/7 на бул. Васил Априлов на дюнерите, камо ли да следят за БУС ленти. Дори да се направят - ефекта ще е никакъв.
+2
 
 
Пропуснали сте най-важния въпрос: Нормално ли е по време на пандемия-и не само-да висиш в студа 50 минути, чакайки рейс, и накрая да ти дойде "щъркел" с гъчканица вътре...
+2
 
 
Не съм от общината или ОПто, но на въпроси 3 и 6 отговора може би се крие в приказката "Интереса клати феса". Няма интерес! С всичките си действия общината показва все по явно желанието да налива едни пари в частния транспорт и да си измива ръцете с тях. А дали излиза сметката на превозвачите, и дали няма някоя задна врата за връщане на ресто ? ... това е друга бира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: