ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Официално: Пловдив домакин на ЕвроВолей 2021 за жени!
Автор: Стойчо Генов 13:17 / 19.02.2021Коментари (3)3494
© CEV
Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха утвърдени да са домакини на европейското първенство за жени от 18 август до 4 септември, съобщи CEV. На него ще участват 24-те най-добри отбора на Стария континент. Четирите държави домакини - България, Сърбия, Хърватия и Румъния ще се опитат да повторят и дори да подобрят успеха на предишния турнир, приет от Турция, Полша, Унгария и Словакия.

Сърбия защитава титлата си и Белград ще бъде истинско "горещо място" на европейското. През 2011 година там отборът спечели първата си титла, а атмосферата беше впечатляваща. За трети път столицата ще приеме финали на европейско за жени след 1975 и 2011 година. Белград ще е домакин на една група, четири осминафинала, два четвъртфинала, два полуфинала, както и на мачовете за първо и трето място.

Пловдив е друг голям волейболен "хъб" на Балканите. Оттам е Марица, който е многократен шампион и участник в Шампионската лига. България е била домакин на европейски първенства през 1950, 1981 и 2001 г., но за първи път Пловдив има честта да бъде в центъра на събитията. Градът се справи отлично с "балона" по участието на Марица в Шампионската лига и очакванията са организацията да бъде на топ ниво. Пловдив ще е домакин на една група, четири осминафинала и два четвъртфинала.

Хърватският Задар е разположен на морето и му предстои много силно волейболно лято. Градът ще приеме квалификации за европейското за мъже през май, както и Челъндж купа за жени. Подобно на Пловдив никога не е бил домакин на толкова големи волейболни събития. През 2005 година Хърватия прие европейското за жени, но в Загреб и Пула. Във времената на бивша Югославия градът беше един от домакините на европейското.

Клуж ще изпълни мечтата на Румъния да върне големия волейбол в страната, която за последно е приела турнира през 1963 година. Заедно със Задар градът ще бъде домакин на мачовете на една група от европейското.

"В прекрасна взаимоотношения сме с четирите града, които са изключително спортни - каза Александър Боричич, президент на CEV. - Новото издание на европейското първенство ще продължи традицията, която поставихме през 2019 година най-добрите отбори да играят в безпрецедентен брой страни, които ще гарантират истинско волейболно шоу. Искам да благодаря на националните федерации и държавите за подкрепата и се надявам, че до старта пандемията ще е под контрол. И така много чуждестранни фенове ще могат да пътуват до градовете и да се наслаждават на волейбол на най-високо ниво".
Още по темата: общо новини по темата: 35
30.08.2021
29.08.2021
27.08.2021
26.08.2021
25.08.2021
25.08.2021
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как беше ? "Колодрума" за нищо не ставал. Пари на вятъра. Втория по големина град в България,а сигурно щяхме да си останем със зала Строител или Олимпиада ако не беше ДОСТРОЕНА залата . Аааа и на ПУто залата,дето пак ГЕРБ даде пари да се построи.
0
 
 
Супер! Страхотна новина! Дано да разрешат и публика в залата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Легендарен футболен клуб стана на 100
БК Локомотив Пловдив разраства своята детска академия
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Пловдивчанин с героичен обрат в Турция след 205-минутна битка
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: