ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение "ПФК Ботев" вече е собственик на 100% от акциите на клуба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 22.02.2021Коментари (36)4922
©
Официално съобщение от Сдружение Професионален Футболен Клуб "Ботев":

Сдружение "ПФК Ботев“ придоби 39% от акциите на Ботев Пловдив, които до момента бяха собственост на ТЦ-ИМЕ АД - в несъстоятелност, като по тази начин вече е собственик на 100% от книжата на най-стария футболен клуб в България и е готово да предостави до 99% от тях на изявилия интерес към развитието на клуба руски предприемач Антон Зингаревич.

Придобиването и на последния пакет акции стана възможно, след като през декември Сдружението капарира предложените от синдика за продажба книжа и в рамките на заложения срок успя да внесе цялата искана сума в размер на 110 000 лева, a малко по-късно синдикът на ТЦ-ИМЕ джироса книжата.

А откупуването стана възможно само благодарение на безрезервната ангажираност на цялата жълто-черна общественост, която чрез няколко успешни инициативи набра нужната сума само за месец. При това кампанията под надслов "100% Ботев Пловдив“ е втората подобна за събиране на средства от ботевистите само за няколко месеца, след като едва в края на годината чрез предишната инициатива "Да живее Ботев Пловдив“ феновете успяха да съберат над 550 000 лева, за да откупят дълга на своя любим отбор. По този начин привържениците на Ботев постигнаха уникален за България подвиг – успяха да спасят отбора си два пъти в рамките на три месеца.

Силно впечатление в рамките на "100% Ботев Пловдив“ направи демонстрираният от феновете, футболистите, легендите и клубното ръководство задружен стремеж към постигането на целта. Привърженици от САЩ, Великобритания, Германия и други страни, както и от цяла България, превеждаха пари по специалната сметка, даряваха средства срещу тениски за каузата и участваха в специално организирания във Фейсбук търг, на който бяха предложени десетки ценни за всеки бултрас артикули. Сред най-ценните продадени предмети бяха емблемата и надписът, посветени на 100-годишнината на отбора, емблемата от бившето табло на стадион "Христо Ботев“, както и фланелка и топка, подписани от звездата на отбора Тодор Неделев.

Без съмнение сред най-впечатляващите факти е наддаването за дарените от Неделев футболни обувки, с които преди две години вкара гол от центъра на "Лаута". Фактът, че за ценния артикул в наддаването наред с феновете активно се включиха по-младите играчи на отбора, както и дарените за целите на търга два медала от младия футболист на канарчетата Димитър Тонев, са най-голямото доказателство за непознаващата граници и разумни обяснения обич към жълто-черния отбор, която буквално се предава от поколение на поколение – и сред феновете, и сред футболистите. За това силната ангажираност е и доказателство за бизнеса, че фенската маса зад отбора е изключително единна и способна да осъществи считани за невъзможни проекти.

Какво предстои?

В близките седмици се очаква финализиране на преговорите с г-н Антон Зингаревич за предоставянето на мажоритарен дял от акциите на клуба, разговорите са във финалния етап.

След прехвърлянето на акциите Сдружението ще фокусира усилия върху нови, свързани с ботевизма инициативи, първите от които ще бъдат обявени скоро.
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мангасарянчета, нали години наред питахте за дълговете от 50 млн.лв. и пишехте как всеки момент ни закриват!?!?!? Е, така стават нещата. Изкупихме си дълговете и толкова. Дългове вече няма. Клуба е чист и 100% наш. Мъките ви сега започват. ;)
-4
 
 
Всеки момент ще започне новата кампания, за събиране на средства на Рашъна да си купи БГ-гражданство.
-3
 
 
Жълтите в последните години се специализираха в това да преекспонират собствените си постижения и паралелно с това да омаловажават успехите на другите. Може би поради липсата на някакви значими собствени успехи. След два месеца просене и изнудване събраха криво-ляво 100 000 лв., а елементарната сметка показва, че за дни са дали близо два пъти повече пари за билети за историческият финал. 8-9 хиляди по 10 лв. за билет - 70-80 хиляди; 3-4 хиляди по 30 лв. за билет - 90-120 хиляди. Но тогава залогът беше друг - всички бяха напълно убедени, че Ботевь ще гази, ще мачка, ще унижава и ще закрива омразният Локомотив. И сега парите се събраха, но повечето които дадоха, го направиха за да се самоизтъкват колко са велики, не толкова за спасението.
+6
 
 
Любовта на хората прави един клуб велик. Купи, титли, финали, дузпи, засади, мачове...всичко е преходно. Но любовта е вечна. Абсолютен прецедент в историята на българския футбол.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 22.02.2021 г.
+9
 
 
Браво, едно голяма браво! Радвам се, че бях един от този проект, както хиляди други приятели, познати! Да сме живи и здрави, да се радваме скоро на стадиона и на отбора ни!
+6
 
 
Цитат"Wind, олигофрен пробит, питах те в една друга новина ама нещо не ми отговаряш, ще те питам и тук - ЗАЩО му е на батко ти Шиши да дава пари НА СЕБЕ СИ, за да се лишава от нещо????? Кажи бе, малоумник, обясни! Обоснови се! В противен случай това е поредната ЛЪЖА, измислена от комплексираните ЦИГАНИ!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+7
 
 
Огромно БРАВО и респект към всички жълто-черни сърца! Браво и на Сдружението за перфектната кампания и организация!
+2
 
 
и ний от лаута направихми грандиозен подвиг -сабрахми 106 лева от цялата локомотивска общнос
+2
 
 
Честито на всички ботевисти, важно е за нас ТЦ ИМЕ да не притежава акции. Имаше случаи, при които това ни пречеше. Дано обаче не се касае за седмици за финализиране на преговорите, предполагам че това е рутинно изказване. Досега страните разполагаха с месеци за водене на преговорите. До седмици футболният сезон ще приключи, а липсата на собственик се отразява на футболистите. Сега всички футболисти идват на собствен риск, при провал на преговорите какво се случва с тях?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: