ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Любомир Корадов: БСП е единствената алтернатива на това пагубно за страната ни управление
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 10.03.2021Коментари (4)3964
© Plovdiv24.bg
БСП е единствената алтернатива на това пагубно за страната ни управление. Това заяви в интервю кандидатът за депутат на БСП Пловдив Любомир Корадов:

- Г-н Корадов, вие сте част от обновлението на БСП в Пловдив, което включва немалко футболни легенди от града под тепетата. Защо приехте това предложение?

- За съжаление, последните години ни управляват хора, които всеки ден ни доказват, че единствената причина, поради която са в политиката, е за собствено облагодетелстване, а грижата за хората липсва. БСП се доказа като единствената алтернатива на това пагубно за страната ни управление. Когато ме поканиха да бъда част от отбора на социалистите, приех без никакво колебание, защото знам, че мога да бъда полезен и заедно да спасим държавата. 

- С какво смятате, че може да допринесете в политиката и в развитието на Пловдив? Кой ще бъде най-важният акцент в работата ви?

- Досега съм бил далеч от политиката. Аз съм човек на действието, и когато се заема с нещо, го правя от сърце, давам всичко от себе си и винаги довеждам нещата до край. Разбира се, аз ще акцентирам на спорта и земеделието – две изключително важни области, в които за съжаление проблемите са изключително много. 

- Кое спъва развитието на града и каква е вашата визия за бъдещето му - конкретно и извън популистките обещания?

- Не обичам популистките приказки. Пловдив има огромен потенциал за развитие. Имаме дадености, които за съжаление не успяваме да използваме. Тепетата, реката, многопластовата история, спортните бази – можем да превърнем Пловдив в много по-привлекателен град. За мен това може да стане с много работа, обединяване на силите на държавата и общината, както и с привличането на експерти във всяка сфера – но не псевдо експерти, които трябва да бъдат назначени някъде, а такива, доказали се през годините с реална работа, реални решения и изпълнени успешно проекти. Всеки, който обещае сам да се справи с всичко, без помощ от специалисти, откровено ви заблуждава.  

- Вие сте един от най-големите производители на розово масло в района - какво се случва в последните години с този бизнес и държим ли все още водещи позиции в световен мащаб в него? 

- Да, така е. Занимавам се с производство на розово масло от 2001 г. От 2001 г. до 2016 г. в сектора имаше недостиг на розови масиви и затова производството на розово масло беше недостатъчно. Но в последните пет се получи свръхпроизводство и намалено търсене, поради ценовата конкуренция от държави, които биват финансирани от собствените си правителства. 

- Какви трудности срещате самият вие като производител и как може той да се развие занапред?

Трудности има много. Бюрокрация, субсидиите от държавата към етерично-маслените култури /роза и лавандула/ са равни на едногодишните зърнени култури,което е абсурдно, тъй като в нашия сектор основно се използва ръчния труд за прибиране и поддържане на реколтата.

- Успява ли държавата да стимулира достатъчно земеделските производители - както малки, така и големи и ако не, какво трябва да се направи? 

- Според мен трябва да се преразгледа договора с европейската комисия по земеделие и сектора розопроизводство, което е символ на Република България трябва да бъде допълнително стимулиран и финансиран както от Европа, така и от правителството. Като производители на най-качествен продукт розово масло, най-голям производител на лавандулово масло и типичните за България етерични масла и билки, правителството трябва да обърне специален и приоритетен поглед към нас.

- Как бихте убедили избирателите от Пловдив да гласуват за вас?

- Излизам с лицето си – аз съм Любомир Корадов,  футболист на "Локомотив“ Пловдив, производител на етерични масла, земеделец, спортен фен, пловдивчанин, приятел, съпруг и баща. Не се притеснявам да говоря лице в лице с хората. Кампанията ми ще бъде точно такава – без големи, претенциозни срещи, популистки послания и гръмки обещания. Ще обиколя Пловдив, ще говоря с пловдивчани. Искам да чуя техните проблеми, и защо не заедно да намерим решение. А ако бъда избран за народен представител, ще работя за промяна в законодателството, така че да бъде улеснен и подобрен живота на всеки един жител на Пловдив, а и гражданин на България.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този е ясен като бял ден ...... казва какво трябва да направи държавата за да тръгне бизнеса му и не знае какви са нуждите на българите - сега щял да прави срещи и да пита пловдивчани. Субсидиите му били малки и разсъждава типично по комунистически - цяла България, че и евросъюза трябвало да дотира фалиралото му производство. Това е типично за комунистите - не цоцат ли от държавата следва фалит...
0
 
 
Тоя чукундур е футболна легенда колкото и КурНелка е червена легенда.Лансирана от Костов.
+1
 
 
Само,да добавя,че бсп е по-пагубна! Доказали са го отдавна!
+1
 
 
Нинова окраде партийната си касичка и се засили да налапа държавната!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: