ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатка: Как ще ходя по тази улица с токчета?
Автор: Диана Бикова 09:03 / 12.03.2021Коментари (10)8640
© Plovdiv24.bg
Живущи на ул. "Карловска" в Пловдив ще поискат отчет за всяка изразходвана стотинка за ремонта на улицата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"1 217 000 лв. е строителният надзор. Къде е този строителен надзор? Защо никой не даде отчет как се изпълнява? 72 540 лв. са предвидени за комуникации – покажете ми къде са тези табели, банери, информация?" - каза една от присъстващите жени преди два дни на срещата със зам.-кмета Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител и строителния надзор, които работят по Воден проект - I етап в "Кършияка".

"Ще поискаме накрая пълен отчет къде е изразходвана всяка стотинка. Паветата бяха в много по-добро състояние, преди да започне ремонтът" - допълни адв. Емилия Недева, която заяви, че се наема да защитава безплатно всеки съкварталец, готов да съди общината за некачествената работа. Недева показа голямото разстояние между паветата и попита как ще ходи тук с токчета. "Цял живот ходя с токчета, дори в Стария град съм с токчета" - аргументира се тя. 

Зам.-кметът отговори, че по настояване на живущите улицата отново е с павета, а както е по проект - асфалтирана. "Питах Управляващия орган дали може да променим проекта. Те ни казаха, че може, но си запазват правото да ни санкционират накрая" - допълни Райчев. Той увери гражданите, че нареждането на тротоарите е временно, тъй като обектът още не е завършен. 

Друг живущ вметна, че в Италия като наредят паветата, отгоре минава тежка машина и ги изравнява и препоръча на общината да закупи машина за утъпкване. Райчев отговори, че пловдивските павета са дялани, а не по калъп.

Зам.-кметът обеща нова среща с гражданите и, ако има недоволство от нещо, нередностите ще бъдат отстранени.

Plovdiv24.bg излъчи на живо срещата между гражданите и представители на Общината, строителите и строителния надзор. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.



Още по темата: общо новини по темата: 282
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
09.11.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига сте ревали за кражби, далавери, лоши съдилища и прочие. Истината е, че толкова си могат. Навсякъде е същото - мързел, немарливост, непукизъм. А в строителството е най-зле, защото там са наистина от кол и въже събрани.
+1
 
 
Вчера минах от там пеш.И се чудих наистина тези павета пренареждани ли са изобщо !? Толкова неравноти имаше !По обилно посипания пясък заключих, че са пренаредени и така ще си останат. До кога с калпавите ремонти ?
0
 
 
Простичко е... разделят се едни пари между кметове, строители, надзор и всякакви други малоумници, после се обяснява на гражданите как това, което виждат, не го виждат и толкова. Гражданите живеят в мизерия, кметовете си харчат парите и така - това е в модерната ни държавичка. Разбира се, докато някой някоя вечер не гризне някой винкел някъде като не издържат нервите на някого.
+4
 
 
Хора,не пишете глупости,а подкрепете жената....браво на нея и за смелостта и....,така се прави...,защото няма и един ремонт без да се краде...изписват се милиони,а се парвят ремонти за стотинки....ако всеки от нас,във всеки еидн квартал,действа по-подобен начин....,малко или мн нещата ще се подобрят...,защото дирибекте ще разберат,че с/у тях не са толкова прости хората и не са им наведени главите.....
0
 
 
Ами ако върви по тротоара, а не по улицата?
+4
 
 
Ами така е. Прави са хората. Павета се редяха, едно време, от истински майстори, а не от цигани с умствен дефицит, на които изобщо не им пука какво правят, а гледат да мине денят. Съд до дупка, макар, че видяхме и съдилищата колко струват. Разни недоклатени мамини синчета си разиграват коня, разкарват полиция и накрая никой не е виновен, според съда. Вместо да ги опукат по 10000лв. всички, че да се разбере, че държава има.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: