ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локомотив напусна достойно турнира за Купата след драма с продължения в Разград
Автор: Стойчо Генов 20:30 / 16.03.2021Коментари (39)10739
© ПФК Локо Пд
Локомотив Пловдив отново доказа, че е най-трудният съперник за хегемона Лудогорец, но въпреки това не успя да се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като черно-белите отстъпиха на шампионите с 1:2 след продължения в дербито от четвъртфиналната фаза, което се игра на стадиона в Разград.

Редовното време завърши 1:1, като Пиерус Сотириу (47) се разписа за домакините, а Георги Минчев (90+3) изравни. Победното попадение бе дело на Чибота (114).

Пловдивчани нямаха загуба в надпреварата от октомври 2017 година (точно 1240 дни), като през това време грабнаха два поредни трофея. Те показаха страхотна игра на тежкия терен в Разград и само чудесните изяви на противниковия вратар ги лишиха от повече попадения.

Двата тима играха доста по-предпазливо и затворено, в сравнение с предишния им шампионатен двубой на Лаута. Локомотивци създадоха две чудесни ситуации за гол в рамките само на една минута. Първо в 36-ата Лукас Салинас центрира към малкия пеналт, където Диниш Алмейда не успя да уцели добре топката с глава, но въпреки това тя профуча на опасна близост покрай гредата в аут. След това Николаев бе изведен от Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле. Последва паз по земя към Георги Минчев, който от 3-4 метра шутира в аут.

90 секунди след почивката Лудогорец откри резултата. Текпетей центрира отляво, а Малембана изчисти с крак, но за негов лош късмет топката отиде отново при футболиста в зелен екип. Последва ново центриране и Сотириу засече с глава от 3-4 метра в мрежата за 1:0.

Малко след попадението черно-белите пропиляха най-чистото си положение. Бирсент Карагарен навлезе отляво в наказателното поле и подаде към Конър Руан. Британецът засече с крак, но вратарят на домакините Кахлина изби.

Няколко минути по-късно отново Кахлина спаси Лудогорец от изравняване на резултата, отразявайки бомбен шут от дистанция на Момчил Цветанов.

В 87-ата минута вратарят на разградчани по изумителен начин изби в корнер удар с левия крак на Момчил Цветанов.

Така се стигна до последната трета минута на даденото от съдията Драгомир Драганов допълнително време, когато локомотивци матираха домакините и отличния им вратар с триходова комбинация. Паоло Уртадо изведе Диниш Алмейда в наказателното поле, а той моментално подаде към Георги Минчев, който бе изпуснат и вкара от близка дистанция за 1:1.

В първото продължение удар с глава на Алмейда отново бе отразен с вещина от Кахлина. В 100-ата минута локомотивци имаха претенции за дузпа, след като при изстрел на Димитър Илиев топката удари в гърдите Григоре, а при последвал рикошет се спря и в ръката му, но Драгомир Драганов не се престраши да посочи бялата точка.

В 114-ата минута Лудогорец стигна до решителен втори гол. Защитата на Локо не успя да изчисти една топка и след серия от рикошети Мавис Чибота се озова срещу Илко Пиргов и я прати в мрежата за 2:1.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Давид Малембана, Кристиан Гомис, Диниш Алмейда, Николай Николаев (69- Димитър Илиев), Конър Руан (107- Парвиз Умарбаев), Петър Витанов, Лукас Салинас (79- Паоло Уртадо), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен (88- Кристиан Илич), Георги Минчев.

Още по темата: общо новини по темата: 47
18.05.2021
16.03.2021
16.03.2021
16.03.2021
15.03.2021
15.03.2021
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жалко за циганетата, не играха зле, но време беше един път да не ги покрие късмета.
-2
 
 
вечи за нищо не ставами няма финанс и бай Круши до две три седмици фърга кърпата и няма да довършим парвенството
-2
 
 
Почти перфектен мач на нашите , с нова смеха влезнахме в мача и без 3-ма остновни играчи ! Доста добре стояхме ,но нямаме кой да реализира създадените положения ,дано Уртадо влезе във форма по-скоро личи си че е добър Няма вечни неща във футбола ,сега да се съсредоточим за 2-3 място да хвърлят всички сили там ! Само Локо
на 16.03.2021 г.
-1
 
 
Истината е,че ги изтървахме, а вратарят им е герой на мача. Не бях виждал отбор така да ги мачка и да ги изтърве и то в Разград.Горд съм със вас момчета!
-2
 
 
Равностоен мач, битка до последната минута! Все някой трябаше да победи. Недоволен съм от загубата, но не и от играта. Между големите отбори в един мач е възможен всякакъв краен изход. По-важното е да печелим задължитените победи срещу футболните джуджета - толкова загубени точки срещу отборите от миманса, много повече ме е яд за мачовете с Етър, Монтана, Ботев, числата, Арда, левски.
-1
 
 
Браво момчета, мъжка игра себераздаване, това е нашия Локомотив.А сега нека си пийнем по някоя водчица и да си направим густото.Наздраве пичове.
0
 
 
Хубаво играхме и сами се бихме.Вратарят им ги спаси,а и съдията само една дузпа не даде за Локото.Биската отново се скъса да пропуска.Можехме,но дано тези взе ми ат купата и шампионата,че третия да играе директно е Европа.Да се надяваме,че ще сме ние.
-3
 
 
Големият отбор приема с достойнство загубата. Вие отново показахте, че не сте такъв. За това което направихте накрая, ви наричат цигани навсякъде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Фенклубът на Локо: Код черно-бяло! Да напълним Бесика с шалчета и знамена!
Левски следи най-резултатния футболист на Локо, който си тръгва през лятото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: