ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Пловдивското чудо в плуването Йосиф Миладинов отказал половин милион от германци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 22.03.2021Коментари (6)19863
©
Голямата надежда на пловдивското плуване Йосиф Миладинов е отказал примамлива оферта да смени гражданството си и да се състезава за Германия. Това разказа самият той пред камерата на БНТ. По времето, когато учи в Швейцария и плува в местен клуб, Миладинов получава оферта от двама мениджъри с готови спонсорски договори за над 250 хиляди евро (половин милион лева). Условието обаче е да вземе немско гражданство и да се състезава за Германия.

"Отказах договорите. На този етап не мога да си представя, че ще плувам за друга страна, освен за България. Когато застана на блокчето на старта и видя трибагреника в залата, ме обзема особено чувство и усещам прилив на сили. А и условията, при които се подготвям сега в България, са много добри – и като тренировки, и като възстановяване", споделя състезателят на ЖПК "Младост 91".

Плувец №1 на България за 2020 година призна, че не е имал никакви притеснения при отварянето на неговата проба след допинг-скандала, който гръмна с трима национални състезатели.

"Всичко беше нормално, пробата бе взета като всеки друг път. Не се притеснявах, защото няма за какво. Не бих искал да коментирам това, което се случи, защото все още не са излезли пробите за витамините, момчетата могат да поискат да ги отворят. Опитваме се да тренираме нормално под ръководството на Кристиян Минковски и да се готвим за европейското първенство и Олимпиадата, които ни предстоят", каза Миладинов за допинг-скандала.

От 2 до 4 април в София ще се проведе Държавното отборно първенство по плуване, в което пловдивчанинът ще участва. "Там няма да гоним високи резултати, подготовката ни е така планирана, че сега залагаме на по-тежките натоварвания и очакванията са резултатите да дойдат след няколко месеца", обясни Йосиф Миладинов.

Първото по-сериозно състезание пред него е Европейското първенство за мъже и жени, което стартира на 17 май в Будапеща. След това ще бъде последното участие на Миладинов на юношески шампионат, преди да се отправи към най-голямото предизвикателство за годината – Олимпийските игри в Токио.

Именно в Будапеща през 2019 година Миладинов покри и норматива за участие на Олимпийските игри, като спря хронометъра на 51,91 секунди в коронната си дисциплина 100 м бътерфлай, а миналата година вече плува дистанцията и под 50 секунди, като на Държавното първенство за юноши завърши за 49,27.
Още по темата: общо новини по темата: 113
21.02.2024
17.02.2024
16.02.2024
08.02.2024
08.12.2023
05.12.2023
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
браво ЙОСКА, достоен българин, вярваме в теб, благодаря ти
-1
 
 
Само Локо Йоска. Още един черно-бял пловдивчанин, който носи гордост на България!
+2
 
 
Горкия младеж .. мисли си, че като скочи сам на меча, след 10 години нашата скапана държава няма да го принуди да стане пропаднал пияница ... Взимай парите и подкрепата и после с тях, ако искаш, помогни.
-4
 
 
Съвременен български патриот: "По-добре пръв на село, отколкото последен в града"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: