ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Локдаун ли? Нищо подобно!
Автор: Цвети Тончева 16:38 / 23.03.2021Коментари (16)23733
© Plovdiv24.bg
Снимката е илюстративна
Решението за затваряне на нехранителните магазини с площ от над 300 кв. м., търговските центрове и моловете няма да доведе до очаквания резултат. Защо ли? Ами защото там оживлението си е факт и сега, въпреки затворените врати на обектите. Маските са поставени - да, но дворните пространства на тези магазини са широко отворени навсякъде. Ето какво става там:

Строителните хипермаркети, например масово разкриха изнесени щандове пред обектите си и продължават да работят, въпреки локдауна, показва проверка на Plovdiv24.bg

Физически няма да можете да влезете в магазина, тъй като забраната на министъра на здравеопазването този път се отнася и за тях. Но стигайки пред магазина, ще можете да си направите покупката, която искате и отвън. Консултант с маска ще ви насочи и помогне за това. Ако се сетите да позвъните по телефона предварително, ще ви насочат какво да правите, за да сте ориентиран, когато стигнете там. Ако въпреки това сте неподготвен, ще ви се предложи дори таблет, на който може да изберете покупката си. 

"Mожете да пазарувате безопасно на изнесен щанд и пред строителен хипермаркет "Алати" – Пловдив,  или онлайн на сайта на магазина, съобщават във фейсбук страницата на магазина. Същото това се отнася и за хипермаркет Home Max. "В периода 22.03- 31.03 пазарувай безопасно на изнесени щандове пред нашите магазини", се казва на страницата на интернет магазина им.

"Направи поръчка при нашите консултанти и я получи на момента! Съгласно въведените от страна на Министерство на здравеопазването мерки, при посещение на изнесените щандове носенето на защитни маски, еднопосочното придвижване и спазването на безопасна дистанция от 1.5 м. са задължителни“, пише все пак в страницата им.

Както знаем "Практикер" винаги има решение. И там не се влиза вътре в магазина. Но пред главния вход също има разкрит изнесен щанд със служители. Предварително трябва да сте проверили модела на стоката, която търсите. Казвате го, както и желаната бройка, и ви го носят. Заплаща се встрани от главния вход. Има възможност да попитате и за нещо,  което не сте проверили предварително. Служителите помагат с информация. Онлайн поръчките също си получавате от този външен щанд.

Освен строителните хипермаркети, този начин на продажба на втория ден от лакдауна вече е възприет и от "Техномаркет", където също не се влиза. Разплащане и поръчки стават във фоайето, пред плъзгащите врати. Има възможност да ви покажат стока на таблет, както и наличност.

В шведския Jysk в България също не се влиза, заради забраната. Поръчва се само онлайн. Поръчките се вземат на паркинга, също при спазване на всички противоепидемични мерки.  

"Декатлон" също имат щанд за поръчки и разплащане пред вратите, отвън.

Сигурно има и големи магазини, които не работят, в съответствие със заповедта на министъра. Но ние засега успяхме да установим само един такъв в Пловдив - магазин "Пепко". 

По Главната малките магазини работят, защото те не влизат в обхвата на заповедта. H & M обаче е затворен, тъй като той е с по-голяма от допустимата площ.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.03.2021 г.
0
 
 
Някак си за една година , всички държави ( в това число и България) , че изолацията и маските ще спрат вируса и ако се вгледаме в реалността , то такива мерки реално не помагат , но ние мъдро продължаваме да прилагаме... ОК появиха се ваксини , но ако забележите , преди ваксините да станат нещо нормално в България и някой и страни имаше моменти в които броя на излекуваните е бил почти два по висок от броя на заразените , защо тези методи не се прилгат и развиват в момента , а разчитаме на чудодейна ваксина , производителите на които се опитват да ни убедят , че ще ни направи неуязвими , но реалността е някак си друга ( хубав пример бе , че вакисна срещу рак и други болести се праи с години и не помага , а ние тук срещу неизвестен вирус за по малко няколко месеца извадихме ваксина ... ) В момента на хора им писна от тези глупости , защото как така на 6 Януари и по време на протестите , когато хората бяха г** до г** нямаше бум заразени ,а и тогава условията бяха по подходящи за разпространение , но видиш ли малко преди избори - отворихме всичко да се зарази и във вторник разбрахме , че ни чака вълна от новозаразени , но мерки се от следващия понеделник и между временно изникват руски шпиони и всички лека по-лека забравиха за локдауна и че след седмица ще има избори... Просто вече не знам , какъв свят живеем и за колко простни ни смятат "управляващите"... И да това с тези 300 кв.м. и аз не разбрах - в големия магазин има зараза , а в малкия квартален хранителен магазин с площ 10 кв.м. магазин няма зараза... Тия от НОЩ - май никога не са излизали навън или сред хора , а може това да подобия на Чопър , който е окупирал 5 -10 кв.м. не ги напуска .... Идиотизъм и логично е да има такива безумия ...
-1
 
 
"Ало, аз съм другарката леля Гинчи, хората си пазаруват и спазват дистанция и мерки за безопасност, и на мен това хич НЕ МИ ХАРЕСВА. СПРЕТЕ ГИ!" така ми звучат всичките с пенливи усти и фотоапарати, снимат как хората си живеят живота и се пенят. Всички се "леля Гинчи" за мен.
+1
 
 
Само не разбирам,какъв е проблема..! А,ако сложат прегради,на по 150 кв.м може,нали?На мрънкащите,пожелавам,да им протече кранче и да нямат резервно!Аз съм лесен-имам!
+4
 
 
Вирусите са активни на площ над 300 квадратни метра на 295 няма проблем
+3
 
 
В нормалните държави схемата с поръчка онлайн и получаване на стоката на входа на търговския обект или на специално обособен пункт работи от миналата година. Естествено предлага се и доставка, но със съответното оскъпяване. Не е нужно отново да преоткриваме колелото и топлата вода!
-4
 
 
Затваряйте тъпаци ясли и градини. Защо работят тези обекти, защо работят и др. обекти, защо работят фризьорчета и масажистчета. Там вируса не се ли предава. Тъпи, скапани, безумни и неадекватни мерки!!!!! В големите хранителни вериги всичко е леш, мръсотия навсякъде. Количките не са мити от 3 години и се прехвърлят всяка през стотици хора на ден, абе изобщо сте много злеее да се каже, че нещо правите или по-скоро да направите това, което ви се казва!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: