ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Политолози: Слави Трифонов може да е първа политическа сила
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 07.04.2021Коментари (3)3535
©
"Твърде вероятно е да се стигне до нови избори тази година. Предвид това, че ще има президентски избори, това ще бъде един доста силен изборен маратон, ако всички партии изпълнят заявките си, че няма да влизат в коалиции", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Юлий Павлов. 

"Въпросът не е дали ще са скъпи или евтини изборите, а дали резултатът ще е различен от този, който сега виждаме", заяви политологът Георги Киряков.

"В момента партийният интерес на всички е да няма нови избори. Скорошните избори няма да доведат до различен резултат. Единственият начин е да се опита експертно правителство, но през избора на Борисов, това няма да се случи. Ключът е какво ще реши Слави Трифонов", уточни Павлов.  

По думите на Киряков е много вероятно президентът Радев да подкрепи някоя от партиите, за да може да има превес. 

"Слави Трифонов подкрепи Радев за втория му мандат. Голяма част от гласовете, които се пуснаха за Радев, се пуснаха и за референдума на Слави. Тази симбиоза между двете политически сили може да изиграе ключова роля при един служебен кабинет и предсрочни избори. Социолози коментираха, че при една такава ситуация, Слави може да е първа политическа сила", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR

"Най-вероятният сценарий е да имаме управление, но да нямаме коалиции. Стигнем ли до 3 - ти мандат, шансовете за успех са минимални. Надеждите са за 2-ри мандат, който ще бъде на ИТН. Слави трябва да реши дали бързи избори ще му донесат успех или да направи консултации с другите партии от протеста", уточни Павлов пред водещите на "България сутрин" Мария Константинова и Мирослав Димитров.  

Той е категоричен, че Трифонов няма да наруши предизборните си обещания. 

Киряков коментира, че повечето партии не са само срещу ГЕРБ, а срещу статуквото, както и че резултатът от изборите е ясно доказателство, че има много настроения срещу Борисов.  

"Корнелия Нинова трябваше да направи много различни неща, които тя не направи. Тя си действа по някаква нейна логика, по която няма да подаде оставка. Трифонов няма какво да чака от БСП, топката е в неговото поле", заяви Павлов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако на есен има избори,чалгаря учиндолски ще вземе под 4%.
+1
 
 
Може и да не вземе толкова проценти. Тези ,които са гласували за ГЕРБ едва ли ще гласува за антиГерб партии. За следващи избори ако са скоро Възраждане и Черепа ще се обединят,както и ВМРО+ Воля и Симеонов.Тогава вече ще има повече каша с представените партии,но гласовете за ГЕРБ ще са същите или повече при още мобилизация. Това ще е по голям процент и тежест от сега и гласувалите за Има такъв идиот хич не е сигурно,че ще са втори с тези проценти и бройка депутати. Имам чувството ,че Борисов ги нахендри към варианта Славчо + ДБ + Маямата и с подкрепата на Курникова. Той ще им гледа сеира за коалицията (без никакъв коалиционен опит и управление на държава),а ако нямат кураж и има нови избори на някои ще им треперят партенките,като Маямата. Всъщност тя може да се коалира с Възраждане и Черепа за изборите и така да осветли ,кой бе "касата" на протестите и антиГерб коалицията. Нали се сещате,че такива няма как да вземат гласове от ГЕРБ ,а единствено от БСП и Славчо :)
Aнонимен
на 07.04.2021 г.
+2
 
 
Това е трагична новина за България! Това е като Зеленски за Украйна! Простотиите на шоуто пренесени в политиката! Това е резултатът от опошляването на образованието след '90 г. и чалгализирането на новото поколение! Глупости и простотия! Чакайте сега да видите Дългия как ще ви "мандръса"! То наистина има "такъв" народ - прост, прост, та тъп...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: