ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вежди Рашидов: Трифонов да напусне България!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 10.04.2021Коментари (21)21471
©
Политикът и световноизвестен скулптор Вежди Рашидов коментира пред "Ретро“ новината, че партията на Слави Трифонов е на второ място след ГЕРБ и влиза в парламента. Стана ясно още, че "Има такъв народ“ е предпочитаната партия сред българите в чужбина.

Рашидов бе сред политиците през годините, които бяха иронизирани в пошли скечове в "Шоуто на Слави“. Творецът неведнъж е признавал, че тъкмо Трифонов е прокудил от България децата и внучките му, които години наред бяха погнусени и травмирани от грубите шеги на шоумените. 

- Г-н Рашидов, внучките ви напуснаха България заради Слави Трифонов, вие щяхте да напускате държавата. Сега как ще живеете в държавата на същия този Трифонов, който влиза в Народното събрание?

- Аз няма да напускам държавата си, по-добре Трифонов, който толкова разчита на българите в чужбина, да я напусне. Но аз многократно съм казвал, че държавата не е поле за шеги. Хора без никакъв опит, за които негативизмът е начин на живот, хора, които единствено са оплювали политиците, подигравали са политиците, унижавали са ги, днес те ще стават политици! Но заедно с това много спомени от прехода ще се появят в битността им вече на политици.

Сигурен съм, че те ще научат за себе си и за живота си много повече, отколкото им се иска. От масите на Илия Павлов от началото на прехода през демократичните мутри до някои днешни олигарси – обслужването по празници все още се помни от много хора. Именно затова, когато говорим за парламент и политика, трябва добре да се огледаме в огледалото на миналото, за да бъдем носители на максимална хигиена. Политиката не е толкова лесна работа. Парламентът е отговорно място, важно за съдбата на много хора. Лесно е да си опозиция и да плюеш. Много хора станаха известни с плюенето си, с нищо друго.

- Как да има хигиена в парламента, като депутати ще стават хора, които облъчват с чалга?

- Жалко. Искаме, не искаме, това избра народът. Хора, които живеят в чужбина, с гласа си също направиха възможен този резултат. "Има такъв народ“ е на първо място сред гласувалите в чужбина българи. Изненадан съм, че им харесва чалгата. А те си плащат данъка в чужда държава, не в нашата хазна... За съжаление, това се получи.

- Партията на Трифонов е на второ място след ГЕРБ – очаквали ли сте такъв резултат?

-  Преди време ясно съм казвал в изявления, че този парламент ще бъде онова, с което тези хора са се изградили в живота. Опасвам се, че комбинацията на няколко партии ще бъде един арогантен панаир.

- Кой е отговорен за това, че се стигна дотук – едно поколение да порасне с "Едно ферари с цвят червен“ и да реди общото ни бъдеще?

- Всички сме отговорни, че превърнахме плюенето, опростачването и омразата на цяло поколение в начин на живот, в което охотно участваха и носят отговорност както онези медии, които бяха платформа на омразата, така и социалните мрежи, които се хранят с омраза и отрицание. А един шоумен възпита едно цяло поколение по свой образ. Виновни сме цялото общество, че допускаме това. Политиците със страха си правеха всичко това възможно. Всички знаем, че политик и муха се убиват с вестник. Но не бива и страхът да е толкова голям. И в крайна сметка дотук се стигна заради слободията, която ни вкара в криворазбраната цивилизация. А свободата е низ от правила. Демокрацията е низ от законност.

- А сега едно чака-рака шоу претендира да задава тон в политиката на държавата – какво се случва?

- Жалко, че деморализираме всичко. Деморализирахме си народа, деморализирахме си ценностите, направихме си живота евтин и зъл, живеем всички в една лъжа, която наричаме морал. Дано не започне деморализация и на политическата класа, може да станем свидетели и на чака-рака политика. Опростачването на едно поколение, принизяването на достойнството на хората направи някои хора политици. Човек това, което е изградил от себе си в живота – това ще бъде и на политическата сцена. Такава политика си заслужаваме, халал да ни е!

- Не е ли обидно това?

- Каквото и да кажа, това е резултатът, за съжаление. Обидно, необидно... Нека да видим какво ще се случи оттук нататък. Ще поживеем и ще видим.

- Според вас какво предстои, ще има ли предсрочни избори?

- При тази сложна конфигурация може и да има, може и да няма. Този шах е сложен. Сега ще видим тези, които осмиваха, обиждаха и ругаеха политиците, какви политици ще бъдат. Това е изборът на част от народа. Както казва един мъдрец: "Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи“. Не смятам да се измъчвам. Аз ще продължа да уважавам достойните, образованите, талантливите – хората, които са двигателят на развитието на едно общество. А на гладните пеликани – за тях остава единствено политиката като начин на съществуване.

Колкото до нашите сънародници в чужбина, които неволята изпрати да аргатуват и си плащат данъците в чужди държави, пълнейки хазната им, те да бъдат по-активни в страните, където живеят. А тези, които продължават да се трудят и да пълнят държавната хазна в България – поклон и уважение. Това са хората, които имат моралното право да вземат решенията за своя живот. Съжалявам, но останалото някак си не е честно.

- Но пък вече можем да се похвалим с първата официална чалга партия в парламента...

- Дано не се налага от трибуната на парламента да щракаме с пръсти. Притеснен съм от този резултат, дано не се окажа прав. Нашият живот не е шоупрограма. Много по-сериозно нещо е.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.04.2021 г.
0
 
 
А не е ли по добре МУЛТАК №1 да напусне държавата.
+6
 
 
Вежди е прав за съжаление, но за да се чалгализира едно поколение основна вина имат политиците, които демонстрирайки нисък морал насочиха стремежите на цяло едно поколение в тази посока. Тези, които ни носят слава по международните олимпиади са младежите в чиито семейства чалгата никога не е била приоритетна независимо от политическите им убеждения. За съжаление те са по- малката част от подрастващите. Колкото до "прокудените", никой никого не е гонил, но пак политиците направиха така, че експлоатацията на наемния труд у нас да е по- нецивилизована от тази на запад. Сега и на запад вече ползват нашия челен опит. Изобщо ние от запад внасяме негативен опит и им изнасяме нашият роден негативизъм. Позитивния обмен е само за знаещите и можещите, а те отдавна и на запад и у нас са по- малко. Редно е поне тези дето щтракат с пръсти в чужбина без идея да се завърнат поне да престанат да се бъркат в живота на изстрадалите живота си у нас.
0
 
 
Аре стига с това гласуване в чужбина бе. Сигурно живеят не по малко от 1 милион българи по света ,а гласували 170000. От тях 30% за Славчо. Демек 51000. И какво ? Тук са гласували 500000 за него. 10 пъти повече. Какво толкова се е случило в чужбина,че да влияе на резултата в България !? Няма оскотяли,озверени неудачници ли ? Чалгаслушащи селяндури и мангали,смазани от немотия и носталгия и хващащи се за "мачото" ,който им ходи за концерти и ги надъхва от години,че той е човека. Колко от тези 51000 в чужбина дето са гласували за Слави са прочели програмата на ИТН или познават някой от избранниците му !? Електорат се купува не само с пари. Проблема е когато се почувстваш излъган. А този бастун вече седмица се крие и мълчи,щото не знае какво да прави или му пишат сценария. Много е лесно на бюрото с листчета в ръка и една кохорта сценаристи,но в политиката трябва да си кукловод ,а не марионетка!
на 10.04.2021 г.
0
 
 
Световно неизвестният скулптор които бие милиционери и полицай с цялата ГЕРБЕРСКА пасмина на влака и за СИБИР.
+9
 
 
Като гледам резултатите от гласувалите за СлаФчо от чужбина, окончателно спрях да се притеснявам, че имало изтичане на мозъци от България .
+12
 
 
Бръмбар анонимен, аз не желая хора, които са избрали да живеят и да плащат данъци в други държави, да се бъркат пряко или косвено в моя живот! След като са избрали чужбина, без значение на причината, да си натискат парцаките и да не се бъркат. Ако желаят да ги управляват чалгари да се прибират и да теглят заедно с нас!
Aнонимен
на 10.04.2021 г.
-3
 
 
Така лии , а защо на всички ни се струва , че точно вие пиянде-политиците прокудихте милиони българи за съвсем отрицателно време. Последиците след вашето управление са опустошителни , катастрофални. За Народа сте равни на геноцид.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: