ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Облекчават левия завой на натоварено кръстовище в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 15.04.2021Коментари (7)15340
©
Нова светофарна програма се въвежда на кръстовището на бул. "България“ с бул. "Васил Априлов“ от 10 часа утре, информират от ОП "Организация и контрол на транспорта“.

Целта е да се облекчи левият завой в посока моста на река Марица при Университета по хранителни технологии. Досега той се осъществяваше само от една лента. С преминаването на светофарите на режим пълна турбина може да се завива наляво от две ленти, като втората от тях запазва и посоката направо.

Новата организация на движение е обозначена със съответната вертикална пътна сигнализация, а при подходящи метеорологични условия предстои обновяване и на хоризонталната маркировка.

От "Организация и контрол на транспорта“ призовават водачите на моторни превозни средства за повишено внимание, докато свикнат с новия режим на светофарите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 16.04.2021 г.
0
 
 
И накрая какво излезе,точно това което някои хора ви говорим от 10 години,че нямаше смисъл от това безумно усложняване на светофарите с отделните секции за ляв завой защото и с тях и без тях потоците на изчакване са 4 и резултата един и същ а именно не много сполучлив с изключение на не повече от 20-тина най-натоварени кръстовища. Дано някой ден и за едиственото правилно решение ви узреят главите а то е пускане на колите само на два потока,както беше преди светофарите да "поумнеят" ,но с лека доработка. Ето давам пример с конкретния от снимката. Пускате тези в посока пазарджик и едновременно с тях пускате и тези в посока панаира като им давате по 30 секунди зелено като всеки от трите ленти да си завива накъдето иска стига да може(чисто зелено стъкло на светофара) и накрая за 7-8 секунди светва червено за абсолютно всички посоки но за сметка на това за пазарджик и панаира светва допълнителна бяла стрелка наляво,която оказва че всички завиващи наляво могат да го направят без да се притесняват защото всички ги чакат,така че да успеят и тези които все пак не са успели да се промъкнат докато са се движили и насрещните. Тука има има обаче и една тънка уловка а тя е,когато онези тарикати отново се сетят за стария си трик от средна лента да се лепват направо отпред на пешеходната пътека често да се вясва един чичко милиционер който да им дупчи книжките вместо да дебнат като партизани на бул северен и асеновградско шосе!
0
 
 
това е страхотно, направете същото и на Санкт Петербург с Източен!!
на 15.04.2021 г.
0
 
 
Има още поне на 10 места, където да се направи такава организация. Дано това е началото. Всъщност първо беше пред бившата мебелна къща. И е добро решение, макар и преди повече от 10 години
0
 
 
Защо не възстановят и дясната секция на кръстовището на Найчо Цанов и Менделеев посока Асеновград.Нали има камери не виждат ли трафика сутрин че е само в дясната лента и постоянно има тарикати които правят десен завой от лента за направо.
0
 
 
Браво, смарт сте, ай сега посока Гарата от лявата да може и направо да не ме снимат камерите всяка вечер
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: