ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов с тежки думи: Ние вече не сме ви нужни! Време е да управлявате!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 18.04.2021Коментари (14)14465
©
Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде в неделната сутрин извънреден брифинг в централата на партията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В началото на изказването си Борисов отбеляза, че било логично НОЩ да бъде закрит, след като правителството, което го е създало е подало оставка. Той предложи на известния пулмолог и депутат от Демократична България д-р Александър Симидчиев да оглави новия щаб, който може да бъде назначен от следващото правителство. Д-р Симидчиев бе избран в петък за председател на здравната комисия в парламента.

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Ако парламентът иска да има щаб може да се събере още днес и да реши дали да има щаб и ако харесва сегашния да му гласува доверие, препоръча Бойко Борисов. След което отсече: "Ние сме опозиция. Повече не ни питайте за нищо. Ние вече не носим отговорност."

"Една година не спряха да се подиграват с Щаба, горяха се маски. Сега вместо мнозинството да си направи Щаб, явно искат да правят провокация. Няма да стане, аз работя само с факти. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия", коментира още Борисов и отрече да е разпуснал НОЩ на инат. Той отбеляза, че през месец май ще пристигат по 270 хиляди договорени ваксини на "Пфайзер" всяка седмица.

"Юни са договорени над 400 хиляди дози на "Пфайзер". Само за 2 месеца ще приключим с критичната точка на ваксинацията", допълни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говори и за новото парламентарно мнозинство, което се оформи срещу ГЕРБ в Народното събрание, за резултатите от изборите и за Плана за възстановяване, който се превърна "в ябълката на раздора" за парламента  в петъчното заседание, когато в дневния ред бе заложено изслушване на Борисов по него. Той обаче не се яви с мотива, че вече е подал оставка, тя е гласувана и е излязъл в отпуска.

"Планът за възстановяване е правен от над 200 човека. Тези, които викат в парламента нямат повод. Как си представяте този план да бъде представен със всичките му предложения. Само за асфалт няма пари в него", Бойко Борисов на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ.

Той обясни, че има новото "управляващо мнозинство" в парламента. "Като видях как си говорят по снимките Наско Атанасов с Данчо Цонев", каза още Борисов и обясни, че акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов е "добре координирана акция с ДПС". Борисов показа карта на България, където ГЕРБ печели на последните избори в 23 района.

"Ще направят мниозинство, само когато някак дори и физически се саморазправят с ГЕРБ", обясни още лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че няма да отиде в сряда в парламента, макар че бе задължен с гласуване на НС да се яви и да обясни за Плана за възстановяване. Премиерът в оставка уточни, че уважава законодателната власт, но смята, че новите управляващи търсят само скандала и саморазправата с него и с ГЕРБ и че превръщат Народното събрание в Народен съд.

Аз съм се оттеглил от всички постове, за да не дразня и вече съм обикновен гражданин, каза Бойко Борисов, обяснявайки, че е подал оставка като министър-председател и депутат.

"Спрете да спекулирате, че няма план. Злобата и реваншизмът стига дотам, че приеха в петък оставката на кабинета, в желанието си да унижат ГЕРБ, сега министрите ще се явят като депутати. Тепърва ще се види колко обещания няма да бъдат изпълнени. Аз си погледнах, от всички, които съм обещал, само едно не съм изпълнил, скенерът за болница "Света Анна", категоричен бе Борисов.

Според него е ясно, че правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да бъде прието. "Моят страх е, че няма да се направи правителство", каза обаче той по адрес на останалите политически сили.

"Нека кажат истината - искаме да мачкаме Борисов, защото ни победи, а те планът, ето го планът, той е представен", заяви той.

По думите му ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо. "Случаят край "Росенец" е съгласувано действие между "Да, България" и ДПС", каза още Бойко Борисов.

"Време е да управлявате! Вече не сме ви нужни!", бяха финалните думи на Бойко Борисов.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как позна бе Сони!? Той сигурно само Шустакович слуша и вероятно от много класическа музика е станал полуидиот? Сложи си маска против вируса и каска срещу метеорити и си лягай! Глупак.
-5
 
 
Този шизофреник до кога ще продължава с изявите. Личи че го е страх. 11 години стигат.
0
 
 
Народен съд и затвор за безродника и национален предател !!!
0
 
 
Човекът има биполярно разстройство. Когато не е триумфиращ победител (аз ви дадох, аз ви постр?их, аз съм разпоредил, на мен лично Меркел...), е безпомощна жертва на световен заговор. Трето положение няма. От "Доган ме поръча" през "Комунистите убиха дедо ми и не ми дадоха да следвам у Кембрич", та до до "Марширувах с червена връзка под Чернобилския дъжд". Лъжи, лъжи, лъжи и пак без възможност да му се зададат въпроси. Уникален наглец. Ще видим в сряда как ще избегне въпросите, гаранция че ще сътвори нов цирк.
-1
 
 
Напротив. Каза,че ще отиде в сряда,но като гражданин. Защото са му приели оставката и не е депутат. НС не е разследващ орган или съд ,че да привиква някой ,като на разпит. Или е ? Вече!? Всичко е публично,какво ги вълнува могат да си го намерят. Ако могат. Ако не могат или търсят "враг" да го духат. Властта е в тях. Така искаха,така стана. Айде да управляват,че минава време и накрая ще свършат,като Бареков.
0
 
 
Честито на Всички гласували за ИТН и ДБ, дадохте власта на ДПС и БСП, яка да ни е д***то.
+2
 
 
Простолюдието, заблудените наивници и кукловодите от Дубай и Сърбия направиха така, че Чалгопитеците и уличната смрад да се докопат до парламента...
+3
 
 
Време е, но психопатите от жълтите павета имат други намерения.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: