ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Андрей Ковачев призова да бъдат сменени имената на Благоевград, Димитровград и Велинград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 19.04.2021Коментари (18)10392
© Google
Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев призова да бъдат сменени имената на градовете Благоевград, Димитровград и Велинград, кокта и да се изменят имената на улиците, които носят имената на "комунистически сатрапи" кaтo Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева. Представяме ви цялото му мнение, публикувано в социалните мрежи.

През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в Столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата,


призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други.

Не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя?

По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма!

Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ.

Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим.

Иска ми се да вярвам!

ПП 1:


Малко уточнение за да разсея една огромна заблуда. Ако случайно живеете на улица "Георги Димитров" и ако утре името на Вашата улица бъде сменена, не се притеснявайте! Няма да имате нужда да сменяте Вашите лични документи! Те ще си останат да важат до тяхното изтичане.

ПП 2:


Вече трябва да се доведе докрай. Последният опит през 2016 година стигна само до приемане на първо четене.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само болен мозък може да роди подобна глупост !
на 19.04.2021 г.
0
 
 
И как да се разделим с комустическото минало,като половината хора в тая държава са комунисти и то тая половина която държи властта!
0
 
 
Може да започнете с възстановяването на истинското име на Катедралния храм в София Св. Св Кирил и Методий вместо натрапеното от русофилите и техните шефове Александър Невски Храмът е постоен от даренията на хиляди българи като символ на единението им след освобождението от робството
+6
 
 
Всичката Мара втасала имена на градове ще сменя... Да не говорим че Благоевград е за предпочитане пред Горна Джумая.
+3
 
 
А ЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ МАСОВО ДА ЗАПОЧНЕ СМЯНА НА ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА С ТУРСКИ ИМЕНА, ЗАПОЧВАЙКИ С КЪРДЖАЛИ... ПРИМЕРНО... А ТЕ СЕ АДСКИ МНОГО...
+3
 
 
Кой си ти бе кретен ,че след 32 г ще сменяш имена на градове.Вие със Спас май си плюете в устите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: