ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Бай Ганьо иска да е повече от всички! Общината: Незаконно е!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:58 / 26.04.2021Коментари (21)21564
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за странно строителство в "Тракия". Ето какво ни написа:

"Здравейте, изпращам ви няколко снимки на незаконно строителство в жк "Тракия". Блокът е номер 254 вх. Б. Явно Бай Ганьо иска да е повече от всички. Надявам се да стигне до компетентните органи.".

Както се вижда от снимките, собственикът на апартамента на първия етаж си е направил тераса и така е разширил площта на жилището. Интересното е в случая е, че само и единствено въпросният апартамент е достроен, а на етажите нагоре няма. Подобни случаи на допълнително изграждане на тераси има и на други блокове в града. Първото условие да се наруши външният вид на първоначалната архитектура според нормативните документи отпреди 15 години, е да има съгласие на абсолютно всички съседи. 

За конкретния случай потърсихме информация от районното кметство. Първоначалната проверка е показала, че настоящият собственик на жилището го е купил в този му вид. Районната администрация е започнала пълна проверка на документацията, която преди 2000 г. е само на хартиен носител и изисква време.

При проучването в архива на кметството не са намерени одобрени строителни книжа, съобщи заместник-кметът Веселина Стоянова. Отдел "Контрол по строителството" днес е направил проверка и на място. Предстои да се издаде констативен акт за незаконно строителство. Следващата стъпка е издаване на заповед за премахването на терасата от нарушителя. Сроковете на изпълнение зависят дали собственикът ще обжалва.


Още по темата: общо новини по темата: 356
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Много злоба и завист има в хората вече. За какво завиждате и доносничите ? Учителят Йода казва "Страхът е пътят към Тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание Явно Ви е страх и за това постъпвате така.
0
 
 
Големия проблем на града е презастрояването, но тъй като ние будните граждани не можем да направим нищо по въпроса почваме да си търсим измислени проблеми. Закона не го знам ко вика по въпроса но по моите критерии за красиво терасата не е хич зле виж за малките джамчета не мога да кажа че са гот. Така като я гледам тераската може да падне много преди поредното земетресение само трябва двама батковци по 100 кила да излезнат да пушат на теферич.
+1
 
 
Селяни,не столичани,а пловдивчани в повече! Откъде на къде ще си застрояваш апартамента в жилищен блок,да си строиш тераса,допълнителна стая без разрешение от общината,домоуправителя,без съгласието на съседите и от каквито трябва институции,нямаш право това е незаконно.На времето даже е било незаконно да се остъкляват терасите.Чакай малко това тука да не е на баща ти тоя апартамент.Днес ще си построи тераса,утре може да си удължи апартамента,да си построи и гараж или пък да си направи двор с градинка и да си съди домати,краставици,фасул и картофи или пък басейн.Като толкова широко пространство искаш ходи си на село купи си къща палат за 100 000 бона с гараж,басейн или си построи вила и прави каквото си искаш никой не те спира ама в града каквото си си купил такова,ще се съобразяваш с мнението на хората и нямаш право да се разпореждаш.Няма да се оправи тая държава заради такива некадърници и безсрамници сме на тоя хал.Всеки се мисли за господар на всичко,прави се на интересен,на много велик и се мисли за голямата работа.Винаги гледа да се изкара жертва,че все другите са му виновни,той е най-невинният и все той да излезе най-правият.Поне веднъж човек да си признае,че е виновен,че е сгрешил,допуснал е голяма грешка,че не е послушал какво му се говори и да се извини и,че съжалява.Всичко си има граници,веднъж прекрачиш ли ги няма връщане назад.
+3
 
 
В западна Европа не можеш да пипнеш нищо по фасадата на Блока или къщата без разрешение на общината , ако се сменя дограма сменят всички , ако се прави изолация се изолира целия блок ! Това се прави от спечелили фирми търг . В много държави има точкова система на сградите и ако не можеш да я подържаш се стига до огромни глоби, които те принуждаватда я продадеш ! Тука всеки си прави каквото иска ! Боклуци и стари небели по общите чясти , зазидани прозорци , тераси се остъкляват, нови изникват , всеки прави изолация и боядисва както му падне ! И след тва кри че от тая държава нищо не става !
0
 
 
Това е ЕРКЕР. Не сте ли виждали възрожденски къщи с подобна "пристройка"? Вижте тогава сградата на БНР в София на бул. "Драган Цанков"!
-2
 
 
Може да е всичко, но отвън е поддържано и приятно за гледане. Зеленина и няма боклуци. Може ли 'кварталните лелки' които плюят това да си снимат терасите и да видим как те си поддържат фасадата??? ?АА?!?!?
-1
 
 
От сега хващам бас, че това дело в съда ще е в полза на собственика!!! Тая гламава Община, забелязва след цели 15 години, че терасата е назаконна- циркаджии! Те си мислят, че хората пасат трева и си купуват апартаменти с незаконни тераси!!!
-3
 
 
След като го е купил така той каква вина има и ако е минала абсолютната давност от 10 год.мисля че ще си остане така.....
-4
 
 
Новите будни: шайка завистливи синмачи и портаджии.
+3
 
 
И в нашия вход ги има такива и чак правят забележка, че климатика капе на незаконния ламаринен покрив и им било неудобно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: