ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на МБАЛ "Св. Мина": Недостойно! Не сме Hilton! Спасихме му живота!
Автор: Диана Бикова 17:25 / 27.04.2021Коментари (13)26046
"Целият екип на ковид-отделението в МБАЛ "Св. Мина" положи неимоверни усилия да спаси живота на пациента, а той отвръща за грижите и вниманието по този начин. Много сме огорчени. Изказването подейства демотивиращо на всички". Това заяви за Plovdiv24.bg управителят на бившата Първа градска болница проф. Петър Петров след публикацията в нашата медия за битовите условия в ковид отделението. Ето изявлението на проф. Петров:

"Беше много критичен, не можеше да отиде до тоалетната без кислороден апарат. Цялото отделение беше съсредоточено върху него. Това негово спасяване ни коства много пари - знаете, Касата поема престоя до 5 дни, останалото време е от бюджета на болницата. Направих изчисления, само той ни е струвал около 4000 лева.

Оказахме му изключително внимание и го стабилизирахме. Вместо да съобщи на мен за проблемите, отишъл и снимал тавана на тоалетната!... Той беше настанен в стая, в която всичко е на най-добро ниво, хигиената е безупречна. Най-неприятният момент е, че персоналът е демотивиран, приемат го като шамар. Това са незаслужени плюнки. Отблъсква и пациентите.

Таванът беше протекъл през зимата и сме планирали да го ремонтираме, но трябва да е топло. Има функционираща баня, има и нефункционираща баня.  Предвиждаме ремонт на болницата, но всичко опира до финансови параметри, а се опитваме със собствени средства да се справим.

Ако някой ни е подарил хотел "Хилтън", да го направя болница. Но не е! Ако не бяхме ние, къде щеше да е този пациент сега? Неговите роднини искаха да го местят в друга болница, но никой не го взе и остана при нас. Когато беше при нас - всичко беше добре. А сега - не са добри условията... 

Началникът на отделението д-р Янев прави всичко възможно да намери доволни пациенти и те да ни станат спонсори. Проблем е, че едновременно се откриха толкова много легла. В отделението има 60 легла, от тях са заети 37. Имаме и пациенти на кислород. Всички са в стабилно състояние. Не заслужаваме такова отношение от този Олег. Вчера се разделихме с него".


Още по темата: общо новини по темата: 16
01.08.2022 »
25.06.2022 »
06.07.2021 »
26.06.2021 »
25.06.2021 »
04.06.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Добре де, пациентът критикуваше условията, а не професионализма и човещината на персонала! Този управител, вместо да си вземе бележка, какво скача като опарен!
+4
 
 
Управляващите доведоха здравната система до колапс. Може би с Конго , може да се конкорираме. За управляващите болниците и персонала са излишно перо в бюджета. Инфекциозна болница. Мизерия и малко персонал. Все едно си болница от третия свят. Единствените управляващи, които искат да оправят България, може да ги познаете по това ,че ще инвестират в образованието и в поядобро медецинско ослужване. За сега не се вижда светлена на хорисонта
+6
 
 
Тук трябва да се уточнят някои важни неща. Преди да плюете по пациента, прочетете какво е написал! Пациента е благодарен на целия медицински персонал, че са положили неимоверни усилия да спасят живота му. На абсолютно всички! Благодарен е! И то много! Въпросният пациент е бил в много тежко състояния, но в болницата не му е подсигурила мобилен кислород, а неговите близки са направили това! Защо професоре, защо във поверената Ви болница това елементарно устройство липсва? Най - елементарното е бутона за повикване на сестра. И него ли ще ремонтирате лятото? Пациента не може да бъде преместен в друга болница, защото клиничната пътека не го позволява. Там където те е закарала линейката, там оставаш. Това е призив към общината - да се финансира болницата! Това е призив и към гражданите на Пловдив. Нека всеки помогне да се облагороди тази болница. Това иска пациента. Никого не е обидил. Напротив! Възхищава се на целия медицински персонал, и би искал да се направят инвестиции в лечебното заведение. Защото тези лекари и пациенти заслужават по - добри условия!
+6
 
 
Ами вие прочетихте ли какво казва човека за да го критикувате ? Той се оплаква от условията драги съграждани. А те са мизерни. Браво на човека че намира смелост да излезе с името си.
-3
 
 
Не му обръщайте внимание на пе*ала, има ги всякъкви Дали ще е с Ковид или не пе*ала си е пе*ал.Използвам случая да благодаря на мойто джипи Адрияна Чешмеджиева,сетрата и ,и заместващата д-р Драганова от 5-та поликлиника в жека Тракия за това че ме излекуваха от ''грипчето'' Ковид 19.
-2
 
 
Аман от глупаци... Разберете, че хората в болниците са герои и спасяват животи - вашия, на близките Ви, на приятелите Ви. Условията не си ги избират лекарите, сестрите, санитарите - те са такива, каквито са. Условията, когато си в такова състояние, са последното нещо, което някой го интересува. Условията са такива заради заробената здравна система, заради нехайството на всички управляващи от 20 години насам, условията са такива и поради много други причини. Пак казвам - когато си с COVID, условията са последното нещо, което те интересува. Бориш се за въздух, бориш се да дишаш поне малко по-лесно, бориш се да имаш сили да седнеш в леглото. Изключително неблагодарно и унизително е това, което този човек е направил. Пак казвам - лекарите, сестрите, санитарите и персоналът на която и да е болница, не избират условията, в които да работят, а работят ВЪПРЕКИ тях. Такова е. И пак да кажа, тези, които хулите са ГЕРОИ! Ако не са техните ДЕНОНОЩНИ усилия, статистиките щяха да са кошмарни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: