ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Гласуваме машинно на следващите избори, ще има и видеонаблюдение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:17 / 27.04.2021Коментари (7)3218
© БГНЕС
Видеонаблюдение в изборния процес ще има. ЦИК ще определя условията и реда, по който това да става. Техническото обезпечение ще бъде осигурено от Министерския съвет. Това реши днес правната комисия в парламента.

Сред решенията й е, че няма ограничение за броя избирателни секции в чужбина, както и че на следващите избори ще се гласува машинно. Хартиените бюлетини не отиват в историята обаче, по изключение ще се гласува и с тях. Стигна се и до спор - дали предложения на различните парламентарни групи са в обхвата на изборния закон.

И още - ЦИК ще е в състав от 15 членове, предложени от парламентарно представените партии. Те да бъдат назначени от президента. Вносителите от "Има такъв народ" искат смяната на ЦИК заради проблемите, които е създала, според тях, на вота на 4 април и защото съставът ѝ не отразява актуалното съотношение на политическите сили в новия парламент.

Мнозинството реши, че в 14-дневен срок от влизане в сила на промените президентът трябва да организира публична и прозрачна процедура за определяне на състава на Комисията. Номинациите ще правят от парламентарно представените партии, а избраните ще се назначават с указ на държавния глава.

Предстои да бъдат обсъдени текстовете за електронното гласуване и за вота по пощата. По-рано стана ясно, че от партия "Има такъв народ" са върнали първоначалното си предложение по въпроса за гласуването по пощата.

Депутатите Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ива Митева са оттеглили новия вариант, внесен вчера, който предвиждаше такова гласуване да не бъде въведено веднага, а за президентските избори и то експериментално.

Така остава вариантът такъв вот да бъде възможен на първите парламентарни избори, които предстоят. Ако бъде прието това предложение, по пощата ще може да се гласува и на евентуални предсрочни парламентарни избори през лятото.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
В Нидерландия имаше 99,9% машинно гласуване, в момента там има 0% гласуване с машини и всичките са изхвърлени. Една от причините беше директна манипулация на вота. Един от кандидатите за депутат там, съвсем демонстративно произведе 200 гласа за себе си на една от машините в секцията чрез специално устройство в джоба.Целта му беше да покаже какво става с гласовете при машинен вот. ... НИКЪДЕ в ЕВРОПА не е прието електронното гласуване. Що ли? Защото всеки начинаещ хакер може да подреди парламент според това кой най много плаща.
-1
 
 
Не само машинно за да няма купуване а и задължително.Като плюеш да знаеш кой е с твоя глас.
Aнонимен
на 27.04.2021 г.
+4
 
 
Нищо де. Те и с машините ще ядат спарчето. Като почнат да забиват или да се скапват с венецуелския софтуер и някъде се касират,пешкира ще го оберат вносителите. Това с пощата и неограничените изборни секции извън България е сделка с ДПС за да им с подкрепят машините. Ачик ,ачик!!!
+2
 
 
Интересно когато избраха Мунчо за Резидент как изборите бяха честни а сега не.Интересно как най лесно манипулируеми машини от хакери се представят за по сигурни от хартиените бюлетини.Ама от комунистически отрепки чалгаджии друго какво да се очаква
+4
 
 
Аз не желая да гласувам *електронно* и никой не може да ме задължи! Тези ПРОСТАЦИ-МЕТЕЖНИЦИ да си таковат мамата! ПРОСТАЦИ,всички се отказаха от машините,само ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОСТАЦИ-ЧАЛГАРИ искат машини! Не машините са виновни,не е виновен ЦИК,вие,ПРОСТАЦИТЕ,сте си виновни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: