ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш писател: Повярвахме на неадекватните психически Слави, Мая, Таня, Николай и едно нещо с арменско име
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 03.05.2021Коментари (3)36210
©
Известният ни писател Христо Стоянов публикува във фейсбук профила си интересни разсъждения относно защо новите партии в парламента мразят Бойко Борисов.

"ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е БЪЛГАРИН"

Използвам този стих на Левчев за заглавие, защото няма нещо, което по-вярно да отразява това, което се случва в България през последните седмици. А това дойде, след като бях убеден в Ивандинковото: "Бих обичал своето отечество, ако нямах съотечественици"... Защото всъщност българинът на последните избори гласува не "За", а "Против"...

Против жена си, която харесва Бойко Борисов, против мъжа си, който ходи като Бойко Борисов да играе в неделя футбол в махалата. Децата гласуваха против патриархата, но понеже не могат да обърнат гръб на родителите си натовариха с тази задача Слави Трифонов.

Комунисти гласуваха за Мая Манолова защото тя им е илюстрация за техните погубени идеали със социалните си обещания. С една дума - българинът се върна в своето неизживяно детство и гласува срещу възрастните и узрели хора. Защото детството не разбира от уюта, който има. Детството просто въстава срещу родителя.

И понеже Бойко Борисов по всичко олицетворяваше бащата с поведението си, те му обърнаха гръб. Защото той, като загрижен баща ще прати самолет да докара блудните синове от Англия, ще прати самолет да спаси двама шофьори от арабските страни, пленени от мюсюлманите и подготвени за заколение, ще прати самолет или от Бургас да вземе артист, или от Москва режисьор - помолен от Вежди Рашидов...

Кой баща няма да си прибере децата, блудните синове, разблудните дъщери... Има една стара поговорка: "Храни куче да те лае"... Нещо такова се получи и сега на изборите. Не, че не трябва да се гласува за други партии, за други представи... Но да се гласува на инат... Дали пък този народ, когато му построиш път не си е казвал: "Този намеци ли ще ми прави. Значи иска да ме вкара в пътя. Кой, мене ли ще вкара този в пътя" - и хуква през тротоара, защото стадото може само да пресече пътя, но не може да ходи по него. На принципа: "Всички напреки, аз - на кестерме"... Този текст няма амбицията да се занимава с национал психологията на моя народ.

Изведнъж си го нарочиха Бойко Борисов, че не бил на тяхното интелектуално ниво. И, слава Богу... Че не бил чел колкото тях. Аз не се сърдя на тези, които не са ми чели книгите - те си имат свои вкусове, приоритети. Не всеки чете художествена литература - има юристи (слава Богу пак, не всички са като Татяна Дончева и Мая Манолова), които четат своята професионална литература.

Но хора, които са от поколението, минало задължително през "Винету", "Синовете на великата мечка", "Капитан Немо" да се отвърнат три пъти от... своето детство. Страхът да си признаеш, че си бил дете съществува във всеки от нас. И то е защото не искаш да си признаеш пред внуците, че си бил дете. Признайте си, те, внуците и без това няма да ти повярват.

Колкото ние вярвахме на родителите си, че са били деца, толкова и нашите деца ще ни повярват. И всичко това ни накара да се отвърнем, да повярваме на откровено неадекватни психически - Слави, Мая, Таня, Николай и едно нещо с арменско име... И всичко това, защото не искаме да си признаем оня атавистичен модел за измъкване от властта на родителя...

Само че, за разлика от Бойко Борисов, който се държи като баща, останалите просто с поведението си и похотливи действия само показват желанието си да ни станат бащи, пожелавайки нашите майки. И не бих се учудил, ако за автентичност Мая и Татяна си пуснат бради и мустаци някой ден. Някой ден...


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
НЕАДЕКВАТНИТЕ!!! ХА,ХА,ХА.... ТОЧНО ТАКА!БРАВО !!!
+1
 
 
Всичко хубаво, ама дървото е с корените нагоре: не само че няма страх да си признаеш, че си бил дете, напротив; има носталгичен импулс да не се напуска туй време, в което много люде намират пристан, когато останат сами, в нощна доба.
0
 
 
И този гербав плюяч сакат нещастен мръшляк
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: