ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Коалицията ИТН – ДПС роди отчаян патриотичен призив за общи действия
Автор: Любомир Минчев 16:43 / 04.05.2021Коментари (3)7473
©
Коалицията "Обединени патриоти“ в предишното Народно събрание се разпадна с изключването на "Атака“ от нея. Формацията на Волен Сидеров съвсем се маргинализира  и на парламентарните избори събра едва 15 659 гласа – 0,49% от избирателите. В навечерието на вота ВМРО реши да се яви самостоятелно, загърбвайки НФСБ на Валери Симеонов. Той веднага направи отчаян ход да влезе в парламента, като припозна за партньор доскорошния си враг Веселин Марешки и неговата "Воля“.

Резултатът от разпадането на ОП се оказа катастрофален не само за "Атака“. Коалицията НФСБ – "Воля“ събра 2,37% от вота – 75 926 гласа. ВМРО получи най-висока подкрепа, но остана под чертата – 3,64% и 116 343 гласа.

Аритметиката показва, че общият резултат на патриотична коалиция можеше да надхвърли 6% и да остави зад борда "Мутрите“ на Манолова. Но аритметичният сбор не винаги е желания изборен резултат. Механичното събиране на гласове не дава реална представа за подкрепата на възможна нова патриотична коалиция.

Раздробеният патриотичен вот е провокирал лидерите да мислят за общ фронт. Промяната в Изборния кодекс, според която в Турция вече няма лимит за откриване на изборни секции, съвсем взриви ситуацията в патриотичния сектор.

Партията на Валери Симеонов призовава за свикването на общ национален патриотичен форум:

"Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския парламент. Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат от разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април. Призоваваме ви да загърбим миналото. Призоваваме всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум на 10 май", пише в призива на НФСБ.

За преговори призова и Александър Сиди, депутат от ВМРО в предишния парламент.

Симеонов зове бившите си колеги да загърбят миналото, но как това е възможно след личните нападки между лидерите след отстраняването на Сидеров и разлъката между Каракачанов и Симеонов – предстои да разберем.

Сплотяването е възможно единствено заради общия страх, че и на идващите предсрочни избори нито една от отломките на "Обединени патриоти“ няма да попадне в парламента самостоятелно. Въпреки това активисти на ВМРО твърдят, че не съгласни отново на общи действия - заради непреодолими противоречия с бившите партньори – и са готови отново да рискуват със самостоятелно явяване.

Общ патриотичен фронт ще бъде сериозна заплаха за партия "Има такъв народ“, която обра част от патриотичния вот. Стратегическите цели на партията вероятно включват подобряване на резултата на ДПС след по-свободен вот в Турция. От "партиите на статуквото“ ДПС беше най-ентусиазирана от възможността за правителство на ИТН и предварително даде пълната си подкрепа. По-добър резултат на Движението на предсрочните избори ще означава и по-мощна подкрепа за ИТН в Народното събрание. Все повече се затвърждават подозренията, че ДПС има влияние в партията на Трифонов и целта е да управлява задкулисно чрез ИТН.

Още интересни анализи на актуалната политическа обстановка, можете да четете в новата медия за мислещи пловдивчани - ZaPlovdiv.bg!


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
В следващите избори пак няма да влезете защото баламите свършиха.Стига сте плюли .Това Дпс получи 60 хлд гласа но в зап Европа и Америка гласуваха над 120 хлд.за първи път от 32г.
-3
 
 
Ехххх, тежък е животът на честните патреотчета, а още по-тежко е надигането от държавната софра, след дълги години на запой. Сега какво ли няма да измислят джамбазчетата, да излъжат за някой и друг вот за себе си; кагебейският подход "врагът не спи и дебне зад всеки ъгъл" у новите поколения предизвиква само усмивки и желание за селфи с Шкембо воевода, Белозлатко и Валерко Тихуту за спомен докато още не са се катурнали по склона в небитието.
+4
 
 
Аритметиката е за такива които могат да смятат,но нали всички са големи патриоти едни други си мерят.....и това са резултатите.Те и ГЕРБ"спечелиха"в коалиция с СДС,ама колко са гласували за СДС не е ясно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: